• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Περίεργο και θλιβερό"
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Suzuki στα MotoGP
Νέα 02/11/2022 - 20:44

Ο τελικός της Valencia αυτού του Σαββατοκύριακου θα είναι επίσης το τελευταίο Grand Prix για την Suzuki στα MotoGP.

Ήταν στην ίδια πίστα μόλις πριν από δύο χρόνια που ο Joan Mir βρέθηκε δίπλα στους Barry Sheene, Kevin Schwantz και Kenny Roberts Jr ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κορυφαία κατηγορία με την Suzuki.

Μια επακόλουθη πενταετής επέκταση με την Dorna φαινόταν να έχει εξασφαλίσει το μέλλον της Suzuki στα MotoGP, μαζί με τους άλλους κατασκευαστές, τουλάχιστον μέχρι το 2026.

Αλλά μετά ήρθε μια απόφαση σοκ από το διοικητικό συμβούλιο της Suzuki, που ανακοινώθηκε στην ομάδα στη Jerez τον Μάιο, ότι η ομάδα θα έπαυε την λειτουργεία της στο τέλος της σεζόν.


Μέχρι εκείνη τη στιγμή το 2022 μια από τις δύο GSX-RR βρισκόταν στην πρώτη εξάδα σε κάθε αγώνα, συμπεριλαμβανομένων δύο βάθρων, αλλά δεν θα το πετύχαιναν ξανά μέχρι τη νίκη του Alex Rins στην Αυστραλία.

 

Ο Rins και ο Mir υπέγραψαν με την Honda για την επόμενη σεζόν, ενώ και οι περισσότεροι μηχανικοί προσπάθησαν επίσης να απορροφηθούν από τις άλλες ομάδες.

Αλλά πρώτα, θα υπάρξει ένας «τελευταίος χορός», στη Βαλένθια.

"Θα είναι ένα περίεργο και θλιβερό Σαββατοκύριακο, αλλά είμαι αποφασισμένος να περάσω καλά", είπε ο Rins, αναβάτης της Suzuki από την επανεμφάνισή της στα MotoGP το 2017. "Η ομάδα μου μου έχει δώσει τα πάντα όλα αυτά τα χρόνια και θα τα δώσω όλα για να τους ανταποδώσω με ένα καλό αποτέλεσμα μια τελευταία φορά".

"Η στάση της ομάδας μας ήταν πάντα να προσπαθούμε και να παραμείνουμε χαρούμενοι, οπότε ας μπούμε στη Valencia με καλή ψυχολογία και ας προσπαθήσουμε να απολαύσουμε κάθε στιγμή".

Ο Mir, ο οποίος έχει επίσης περάσει ολόκληρη την καριέρα του στα MotoGP πάνω σε μια GSX-RR και πήρε τη μοναδική του νίκη στα MotoGP στη Valencia το 2020, πρόσθεσε:

"Θέλω να κάνω τα πάντα για αυτόν τον τελευταίο γύρο, για εμένα και για την ομάδα μου. Μπορώ να είμαι γρήγορος εδώ, και η μοτοσυκλέτα μου μπορεί να είναι επίσης, αλλά χρειαζόμαστε λίγη τύχη για να τα δέσουμε όλα μαζί".

«Είχα μερικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό, όπως το arm pump στη Μαλαισία και το πρόβλημα με το μανόμετρο στην Αυστραλία, και το μόνο που θέλω τώρα είναι να έχω ένα Σαββατοκύριακο χωρίς προβλήματα, ώστε να μπορέσω να ολοκληρώσω αυτό το κεφάλαιο με την φανταστική μου ομάδα και να απολαύσουμε τον τελευταίο αγώνα".

Ο διευθυντής της ομάδας Livio Suppo, ανέφερε:

"Αντιμετωπίζουμε τον τελευταίο χορό εδώ στην Ισπανία αυτό το Σαββατοκύριακο και σίγουρα θα είναι ένα ασυνήθιστο Σαββατοκύριακο για όλους μας. Αλλά από τότε που έγινε αυτή η ανακοίνωση από την Ιαπωνία, θέλαμε να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά και πιστεύω ότι ολόκληρη η ομάδα ήταν εξαιρετικά επαγγελματίες καθόλη όλη τη σεζόν. Είμαι περήφανος για αυτό. Ας πιέσουμε για να γιορτάσουμε μια τελική επιτυχία όλοι μαζί".

Επόμενο άρθρο »

Τί περιμένουμε να δούμε στη Valencia;

« Προηγούμενο άρθρο

Brad Binder: Νιώθω ότι έχω την ομάδα γύρω μου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA