• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Yamaha γράφει ιστορία με τον τερματισμό δυο Ténéré 700 World Raid στον Africa Eco Race
Νέα Αγοράς 31/10/2022 - 15:47

Οι δυο Ténéré 700 World Raid της ομάδας Yamaha Ténéré World Raid Team έφτασαν στη θρυλική Lac Rose (Κόκκινη λίμνη) στο Ντακάρ της Σενεγάλης όπου ήταν και ο τερματισμός του αγώνα Africa Eco Race.

Οι αναβάτες της ομάδας Pol Tarrés και Alessandro Botturi τερμάτισαν στην 5η και 24η θέση, αντίστοιχα της γενικής κατάταξης και στις δυο πρώτες θέσεις της κατηγορίας +700 κ. εκ. Οι Tarrés και Botturi "έφεραν" τις μοτοσυκλέτες Ténéré 700 World Raid πίσω στο πνευματικό τους σπίτι στο Dakar, σε ένα αγώνα που φέρνει μνήμες από τη θρυλική νίκη του Cyril Neveu με Yamaha XT 500 στο παρθενικό ράλι Paris-Dakar το 1979.

Το συνολικό μήκος της διαδρομής, ξεκινάει από το Μονακό και μέσα από το Μαρόκο, την Μαυριτανία και τη Σενεγάλη τερματίζει στο Daκar, του Africa Eco Race ξεπερνάει τα 6.000 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές μήκους 3.000 χιλιόμετρων.

Ο Tarrés κυριολεκτικά πετούσε πάνω στην αφρικανική έρημο καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα, δείχνοντας απίστευτη ταχύτητα και συνέπεια εξασφαλίζοντας το πρώτο του βάθρο σε αγώνα ράλι στην 9η ειδική. Παρά τις θερμοκρασίες που έφτασαν τους 50 βαθμούς Κελσίου, την ακραία υγρασία και τους διαβόητους αμμόλοφους της Μαυριτανίας, τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει την πορεία του. Ο 29χρονος αναβάτης έδωσε μάχη απέναντι στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες 450 κ. εκ. και σε ορισμένες ειδικές διαδρομές κατάφερε να τις ξεπεράσει κάτι που δείχνει πόσο καλός είναι ο συνδυασμός του Ισπανού αναβάτη και της Ténéré 700 World Raid με το κιτ της GYTR.
Τελικά ο Tarrés στη δεύτερη αυτή συμμετοχή του σε ράλι εξασφάλισε την πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης με συνδυασμένο χρόνο 50 ώρες, 16 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα. Είναι ο πρώτος αναβάτης που ολοκλήρωσε τον αγώνα Africa Eco Race με δικύλινδρη adventure μοτοσυκλέτα κερδίζοντας παράλληλα και την 1η θέση στην κατηγορία +700 και κάνοντας, μαζί με τον Botturi το 1-2 για την Ténéré World Raid Team.


Ο Botturi, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο αγώνα της ομάδας τον Απρίλιο, στο Tunisia Desert Challenge, και είχε βάσιμες ελπίδες για άλλη μια νίκη, είχε ορισμένες άτυχες στιγμές κατά τη διάρκεια του ράλι. Ο Ιταλός ξεκίνησε καλά κερδίζοντας την 2η ειδική αλλά στη συνέχεια αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα στην 3η ειδική και έχασε χρόνο. Στην 4η ειδική κατάφερε να ανέβει ξανά στο βάθρο διατηρώντας ελπίδες για διάκριση άλλα κατά τη διάρκειά της 8η ειδικής διαδρομής μια σπασμένη αλυσίδα μετάδοσης τον ανάγκασε να περάσει όλη τη νύχτα στην καυτή ζέστη των αμμόλοφων στο Akjout. Πάνω από 24 ώρες αργότερα, και έχοντας χάσει την 9η ειδική, ο 47χρονος επέστρεψε εξαντλημένος και αφυδατωμένος. Η ομάδα του εργάστηκε σκληρά όλη τη νύχτα για να επισκευάσει την μοτοσυκλέτα του και ο "Bottu" κατάφερε να παρουσιαστεί έγκαιρα στην εκκίνηση της 10ης ειδικής διαδρομής και να τερματίσει το ράλι.
Η κατάταξη του στην 24η θέση γενικής με χρόνο 96 ωρών, 55 λεπτών και 21 δευτερολέπτων δεν είναι αντιπροσωπευτική του ρυθμού του, βέβαια το πείσμα του να συνεχίσει τον αγώνα, παρά τις ατυχίες, του εξασφάλισε τελικά τη δεύτερη θέση στο βάθρο της κατηγορίας +700 κ. εκ. δίπλα στον Tarrés.

 

 


Αν η συμμετοχή και η νίκη του Pol και του Alessandro σε αυτόν τον επικό αγώνα σας έβαλε την ιδέα να ακολουθήσετε την ιστορική διαδρομή του αρχικού ράλι Dakar και να δημιουργήσετε τις δικές σας αναμνήσεις τερματίζοντας στην Lac Rose του Dakar δηλώστε τώρα συμμετοχή στην κλήρωση της Yamaha Motor Europe σε συνεργασία με τους Riders for Health που σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε μια από τις Ténéré 700 World Raid προδιαγραφών ράλι της ομάδας.


Pol Tarrés – 5ος (χρόνος 50:16.42 - Yamaha Ténéré World Raid Team
«Ουάου, τι απίστευτο συναίσθημα! Αυτός είναι ο δεύτερος μου αγώνας ράλι, το να είμαι ο πρώτος που ολοκλήρωσε το Africa Eco Race επάνω σε μια δικύλινδρη adventure μοτοσυκλέτα και να γραφτεί το όνομά μου στην ιστορία είναι εκπληκτικό. Ειλικρινά, αυτό ήταν ένα δύσκολο ράλι, με ζέστη και υγρασία και τη διάρκεια των ειδικών, συν τους αμμόλοφους της Μαυριτανίας. Δούλεψα εξαιρετικά σκληρά μετά το Tunisia Desert Challenge για να προετοιμαστώ για αυτόν τον αγώνα και η σκληρή δουλειά απέδωσε. Απόλαυσα τις μάχες με τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες των 450 κ.εκ. σε ορισμένες ειδικές και αυτό δείχνει πόσο καλή είναι η Ténéré 700 World Raid αφου κατάφερα να νικήσω ελαφρύτερες και πιο ευέλικτες μοτοσυκλέτες, ειδικά στην μαλακή άμμο. Ευχαριστώ όλη την ομάδα μου, που φρόντιζε να είναι η μοτοσυκλέτα μου τέλεια κάθε μέρα, και τον Alessandro, που πάντα με ενθαρρύνει και με παρακινεί. Ήδη ανυπομονώ για την επόμενη πρόκληση.”


Alessandro Botturi – 24ος (χρόνος 96:55.21) - Yamaha Ténéré World Raid Team
"Τι μέρα. Το να φτάσουμε, μαζί με τον Pol και τις μοτοσυκλέτες Ténéré 700 World Raid, στη γραμμή τερματισμού, στο Lac Rose του Ντακάρ ήταν σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αυτός ήταν ο στόχος της προσπάθειας και όλοι δούλεψαν πολύ σκληρά για να το καταφέρουμε. Ήταν ένα απαιτητικό ράλι, η ζέστη και οι αμμόλοφοι το έκαναν εξαιρετικά δύσκολο. Ξεκίνησα καλά, κέρδισα μια ειδική και είχα άλλη μια θέση στο βάθρο, αλλά μερικά τεχνικά προβλήματα και η βραδιά στους αμμόλοφους, όπου έχασα εντελώς την 9η ειδική, το έκαναν δύσκολο. Ωστόσο, η ομάδα μου και εγώ δεν τα παρατήσαμε ποτέ και η στάση τους με ενέπνεε. Είναι εκπληκτικό όταν σκέφτεσαι ότι μπορείς να συμμετέχεις στο Africa Eco Race με μια μοτοσυκλέτα που μπορείς να αγοράσεις από ένα αντιπρόσωπο Yamaha και όχι απλά να τερματίσεις, αλλά να ανταγωνιστείς τις πιο εξειδικευμένες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες 450 κ. εκ.. Ήταν ένας συγκινητικός αγώνας. Ευχαριστώ την ομάδα για τη σκληρή δουλειά τους, επίσης συγχαρητήρια στον Pol για την πέμπτη θέση του. Ανυπομονώ να ξεκινήσω άλλη μια επική περιπέτεια σύντομα.”

Manuel Lucchese - Yamaha Ténéré World Raid Team Team Manager
"Είμαι τόσο χαρούμενος! Δεν μπορούσα να ζητήσω περισσότερα. Είναι μια μεγάλη ανταμοιβή για όλη τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει η ομάδα και οι αναβάτες. Ευχαριστούμε τη Yamaha Motor Europe, που μας εμπιστεύτηκε και μας έδωσε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Κάθε μέλος της ομάδας έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και ξεπέρασε αυτό που τους ζητήθηκε. Φρόντισαν τέλεια τις μοτοσυκλέτες κάθε μέρα και εξασφάλιζαν ότι οι αναβάτες είχαν αυτό που ήθελαν. Πιστεύω πραγματικά ότι η Yamaha έχει γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των αγώνων ράλι ως ο πρώτος κατασκευαστής που κατέβασε adventure μοτοσυκλέτες παραγωγής στους αγώνες. Το γεγονός ότι ανταγωνίζεται αμέσως για τις κορυφαίες θέσεις δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες της Ténéré 700 World Raid. Η κατάκτηση όλων των θέσεων του βάθρου στην κατηγορία +700, με τις δύο επίσημες μοτοσυκλέτες μας και τον Wolfang με την στάνταρ Ténéré, είναι εντυπωσιακή! Ανυπομονούμε ήδη για το επόμενο ράλι».

Alexandre Kowalski - Yamaha Motor Europe Off-Road Racing Manager

«Ο 2022 Africa Eco Race ήταν πολύ σημαντικός για τη Yamaha και τη μοτοσυκλέτα Ténéré 700 World Raid, η οποία είναι πλέον μέρος του αγωνιστικού προγράμματος και αυτός ο αγώνας είναι εξαιρετικά δύσκολος. Η διαδρομή ξεπερνάει τα 6.000 χιλιόμετρα, με πολύ μεγάλες ειδικές διαδρομές μέσω Μαρόκου και Μαυριτανίας καταλήγοντας τελικά στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο δύσκολο ήταν, όλοι στη Yamaha είναι απίστευτα περήφανοι για τα επιτεύγματα του Pol και του Alessandro. Ο Pol έκανε εξαιρετική δουλειά σε όλο το ράλι, είχε τον έλεγχο όλη την ώρα, κάτι που είναι εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχει μεγάλη εμπειρία από αγώνες ράλι. Έχει αποδείξει σε όλους πόσο έχει ωριμάσει και πώς θα μπορούσε να τα καταφέρει σε έναν τέτοιο αγώνα. Ο Alessandro είχε επίσης εξαιρετική εμφάνιση. Είναι ο νικητής των δύο τελευταίων εκδόσεων του Africa Eco Race, οπότε ήταν υπό πίεση. Ξεκίνησε θαυμάσια, αλλά μετά είχε κάποιες ατυχες στιγμές που του κόστισαν χρόνο, αλλά έτσι είναι τα ράλι. Με έναν τόσο μεγάλο αγώνα, όλα μπορούν να συμβούν, όταν δεν είχε κάποιο πρόβλημα, έδειξε πόσο καλός είναι και πάλευε πάντα μπροστά. Το ότι κατάφεραν να ολοκληρώσουν αυτό το σκληρό ράλι με την Ténéré 700 World Raid είναι απίστευτο. Είναι μια μοτοσυκλέτα παραγωγής εξοπλισμένη με εξαρτήματα της GYTR, αυτό δείχνει πόσο καλή είναι αυτή η μοτοσυκλέτα και τις συνθήκες που μπορεί να κατακτήσει. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, από τους αναβάτες, τον μάνατζερ, τους μηχανικούς, τους οδηγούς και όλους τους εμπλεκόμενους. Όλοι βοήθησαν να συμβεί. Ανυπομονούμε ήδη για την επόμενη πρόκληση μαζί».

Επόμενο άρθρο »

Η Γκοργκόλης ΑΕ χορηγός της Α.Ε.Κ. με τα scooters της SYM

« Προηγούμενο άρθρο

Aνανεωμένη BMW R 1250 R Roadster μοντέλο 2023

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα