• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pol Espargaro: Aleix και Aprilia κάνανε ένα τεράστιο βήμα φέτος
Δεν το καταλαβαίνουν ακόμα
Νέα 29/10/2022 - 11:08

Ο Pol Espargaro επαίνεσε την σεζόν έκπληξη στου μεγαλύτερου αδερφού του, Aleix, καθώς ο αναβάτης της Aprilia βγήκε εκτός της διεκδίκησης του τίτλου μόλις στον προτελευταίο γύρο στη Μαλαισία.

Ο Aleix Espargaro ξεκίνησε την σεζόν του 2022 έχοντας μόνο δύο εμφανίσεις στο βάθρο στις έντεκα σεζόν του στα MotoGP και ως ο μοναδικός αναβάτης στη σχάρα εκκίνησης χωρίς νίκη σε καμία κατηγορία Grand Prix.

Εν τω μεταξύ, η RS-GP είχε πάρει μόνο ένα βάθρο τα προηγούμενα επτά χρόνια, πέντε από τα οποία πέρασαν με τον Espargaro ως «καπετάνιο», αφήνοντας την Aprilia τελευταία στο Πρωτάθλημα των κατασκευαστών από το 2015.

Η αυτοπεποίθηση ήταν υψηλή μετά τις δοκιμές πριν την σεζόν του 2022, ωστόσο, υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις όπου αυτή η αισιοδοξία δεν μεταφράστηκε σε αποτελέσματα.

Αλλά δεν υπήρχε αμφιβολία για το αποτέλεσμα του τρίτου γύρου, στην Αργεντινή, όπου ο Espargaro πήρε την pole position, τον ταχύτερο γύρο, μια πολυαναμενόμενη νίκη σε αγώνα και το προβάδισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
.
Αλλά τη στιγμή που ο Espargaro ανέβηκε στο βάθρο για έκτη φορά στην Aragon, δώδεκα αγώνες μετά τη νίκη του στην Αργεντινή, βρισκόταν πίσω σε απόσταση 17 βαθμών από το προβάδισμα του πρωταθλήματος και κατευθυνόταν προς τα κάτω.

Τελικά, τα τεχνικά λάθη και η πτώση στην απόδοση είδαν τον Espargaro και τον ομόσταυλό του, Maverick Vinales - ο οποίος ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο αργά κατά το ευρωπαϊκο σκέλος της σεζόν - να παίρνουν μόλις 18 βαθμούς ο καθένας, από τους 100 πιθανούς, κατά τη διάρκεια του «εφιαλτικού» ασιατικού σκέλους.


Αυτά τα αποτελέσματα όχι μόνο τερμάτισαν επίσημα τις ελπίδες του Espargaro για τον τίτλο στον προτελευταίο γύρο στο Sepang, αλλά τώρα κατευθύνεται στον τελικό της Valencia μόλις έναν βαθμό μπροστά από τον Enea Bastianini στον αγώνα για την τρίτη θέση.

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη Valencia, ο Pol Espargaro αισθάνεται ότι η απογοήτευση του να βλέπει το όνειρο του τίτλου να φεύγει από τα χέρια του είναι ακόμα πολύ φρέσκια για τον Aleix και την Aprilia για να κατανοήσουν πλήρως τι έχουν πετύχει αυτή τη σεζόν.

"Ήταν σούπερ, παλεύοντας για τον τίτλο όλη τη σεζόν", είπε ο Pol. "Δεν είναι δίκαιο να λέμε ότι ο Aleix το αξίζει περισσότερο από τον Bagnaia ή τον Quartararo, αλλά αυτό που έκανε με την Aprilia, αυτό που έκαναν μαζί, είναι κάτι που θα μείνει στα βιβλία της ιστορίας".

"Σίγουρα ο Aleix και η Aprilia δεν συνειδητοποιούν αυτή τη στιγμή πόσο μεγάλο είναι το επίτευγμά τους, γιατί είναι δύσκολο να δούνε τη μεγάλη εικόνα. Αλλά είμαι σίγουρος ότι μερικές εβδομάδες μετά τη Valencia, όταν το καταλάβουν - δεν έχει σημασία αν θα τερματίσει τρίτος, τέταρτος ή πέμπτος στο Πρωτάθλημα - αυτό που έκαναν φέτος κανείς δεν το περίμενε, ούτε καν αυτοί".

"Ήταν σούπερ όλη τη χρονιά. Ο Aleix  με την οδήγησή του και η Aprilia με την μοτοσυκλέτα. Εύχομαι μια μέρα να κάνω ένα Πρωτάθλημα όπως έκανε φέτος ο Aleix", πρόσθεσε ο Pol, ο οποίος ξεκίνησε την τελευταία του σεζόν στην εργοστασιακή ομάδα της Honda με ένα βάθρο, αλλά έκτοτε τα αποτελέσματα δεν έρχονται και είναι πλέον στην 16η θέση της βαθμολογίας. 

Ενώ ο Aleix Espargaro και ο Enea Bastianini έχουν πλέον αποχωρήσει από τη διεκδίκηση του τίτλου, ο Bagnaia έχει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα 23 βαθμών έναντι του Quartararo στο φινάλε της σεζόν του επόμενου Σαββατοκύριακου.

"Έχουμε δει μερικά περίεργα τελειώματα στη Valencia. Θυμάμαι ένα μεγάλο που όλοι περίμεναν ότι ο Valentino θα κέρδιζε τον τίτλο το 2006, αλλά τελικά τον πήρε ο Hayden", είπε ο Espargaro. "Ακόμη και τα πυροτεχνήματα ήταν κίτρινα! Και ο Nicky ήταν πάνω στην πορτοκαλί Honda. Οπότε κανείς δεν το περίμενε. Όλα μπορούν να συμβούν στο Πρωτάθλημα. Αλλά νομίζω ότι ο Bagnaia στη Valencia, όπου ήταν γρήγοροι πέρυσι, νομίζω ότι είναι θα τα καταφέρει".

Επόμενο άρθρο »

Ο Joan Mir σκέφτεται το χειρουργείο

« Προηγούμενο άρθρο

Αλλαγή αρχιμηχανικών για τον Zarco και τον Bastianini

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα