• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αλλαγή αρχιμηχανικών για τον Zarco και τον Bastianini
Ο Zarco θα συνεργαστεί πάλι με τον Branchini
Νέα 28/10/2022 - 18:20

Ενώ η Ducati συνήθως κρατά τους αναβάτες της σε σύζευξη με τον ίδιο αρχιμηχανικό, απαιτείται ανασχηματισμός λόγω της μετάβασης του Alberto Giribuola στην KTM την επόμενη σεζόν.

Ο Giribuola ήταν στο πλευρό του Andrea Dovizioso όταν τερμάτισε δεύτερος στην βαθμολογία, πίσω από τον Marc Marquez την περίοδο 2017-2019.

a

Όταν ο Dovi έφυγε από τη Ducati στα τέλη του 2020, ο Giribuola άρχισε να συνεργάζεται με τον rookie Enea Bastianini, στην Avintia και στη συνέχεια στην Gresini. Η συνεργασία Bastianini-Giribuola έχει αποφέρει οκτώ βάθρα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νικών, και μια θέση δίπλα στον Francesco Bagnaia στην εργοστασιακή ομάδα το 2023.

Αλλά ο Giribuola δεν θα επιστρέψει στην εργοστασιακή ομάδα με τον Bastianini και αντ' αυτού αναχωρεί για την KTM. Αυτός είναι και ο προορισμός του σημερινού αρχιμηχανικού του Jack Miller, Christian Pupulin, ο οποίος μετακομίζει στο αυστριακό εργοστάσιο μαζί με τον Αυστραλό.


Στη θέση του Giribuola θα είναι ο Marco Rigamonti, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν στην απέναντι πλευρά του εργοστασίου γκαράζ της Ducati, ως αρχιμηχανικός του Andrea Iannone, πριν μετακομίσει μαζί του στη Suzuki το 2017.

Ο Rigamonti επέστρεψε στη Ducati για να συνεργαστεί με τον Zarco από το 2020, στην Avintia και στη συνέχεια στην Pramac. Το ζευγάρι έχει πάρει εννέα βάθρα μαζί, αν και η πρώτη νίκη στα MotoGP παραμένει άπιαστη.


Ο Zarco κατέστησε σαφές ότι ήταν χαρούμενος που θα συνεχίσει με τον Rigamonti, αλλά, με τον Branchini να γίνεται διαθέσιμος και τον Bastianini να χρειάζεται έναν νέο αρχιμηχανικό, η αλλαγή ήταν λογική για όλους.

"Είμαι πολύ καλά με τον Rigamonti, έτσι και το σχέδιό μου για την επόμενη χρονιά ήταν να συνεχίσω", είπε ο Zarco. "Όταν όμως είχαμε αυτή τη δυνατότητα [τον Branchini] και επίσης τη δυνατότητα για τον Rigamonti να ακολουθήσει τον Bastianini, ήταν μια λύση που λειτούργησε καλά για όλους".

Ο Branchini, ο οποίος έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην καριέρα του Casey Stoner στα 250cc, αυτή τη στιγμή παλεύει για έναν ακόμη τίτλο με την ομάδα του Aki Ajo στην Moto2, στο πλευρό του Augusto Fernandez, έχοντας ήδη πάρει το Πρωτάθλημα του 2021 με τον Remy Gardner.


Ο Zarco είναι ο μοναδικός δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Moto2 μέχρι σήμερα, διεκδικώντας δύο συνεχόμενους τίτλους για την ομάδα του Aki Ajo το 2015 και το 2016.

"Η δουλειά που κάναμε με τον Rigamonti τα τελευταία τρία χρόνια ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά ίσως τα μικρά πράγματα που μπορεί να μας λείψουν, επειδή είμαι πολύ ευαίσθητος, ο Massimo (Branchini) μπορεί να τα βρει", είπε ο Zarco. "Αν μπορούμε να δουλέψουμε μαζί όπως στην Moto2 θα ήταν πολύ καλό. Αλλά τα MotoGP είναι μια άλλη κατηγορία, επομένως είναι πολύ ενθουσιασμένος γιατί υπάρχουν πολύ περισσότερα τεχνικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη και είναι χαρούμενος που αντιμετωπίζει αυτήν την πρόκληση".

"Γνωρίζει τον Gigi (Dall’Igna) αρκετά καλά εδώ και πολύ καιρό. Στην αρχή τον θέλαμε, αλλά έμεινε με τον Aki Ajo, αλλά τώρα ήταν μια καλή στιγμή - η KTM πήρε μερικά παιδιά από την Ducati, έτσι στη συνέχεια η Ducati παίρνει μερικά παιδιά από την KTM! Έχουμε ένα είδος ανταλλαγής".


"Είμαι χαρούμενος. Μου έδωσε μια πολύ ωραία αίσθηση μέσα μου να ξέρω ότι θα συνεργαστώ ξανά μαζί του. Έχουμε μιλήσει λίγο. Ήδη νομίζω ότι στη δοκιμή της Valencia μπορούμε να ανακαλύψουμε τη μοτοσυκλέτα μαζί".

"Αν το να είναι εδώ, μαζί με τη δουλειά μας, μπορεί να μας βοηθήσει να βρω αυτό που μου έλειπε, θα ήμουν ο πρώτος που θα χαιρόταν".

Επόμενο άρθρο »

Pol Espargaro: Aleix και Aprilia κάνανε ένα τεράστιο βήμα φέτος

« Προηγούμενο άρθρο

Δυο πρωταθλήματα για την Yamaha από Έλληνες αναβάτες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα