• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η επιτροπη ασφαλείας εξήγησε το περιστατικό του Navarro
Όμως οι αναβάτες των MotoGP δεν ήταν εκεί...
Νέα 28/10/2022 - 12:09

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Ασφάλειας των αναβατών του MotoGP στη Sepang περιλάμβανε μια λεπτομερή εξήγηση του γιατί οι κόκκινες σημαίες δεν εμφανίστηκαν από λάθος στον απόηχο του ατυχήματος του Jorge Navarro και του Simone Corsi στην Moto2 στο Phillip Island.

Αλλά λιγότεροι από τους μισους αναβατες των MotoGP ήταν παρόντες για να ακούσουν πώς εκτυλίχθηκε η αλυσίδα των γεγονότων ή τη δράση που θα λάβει τώρα η διεύθνυση αγώνων για να αποφευχθεί η επανάληψη ενός τέτοιου περιστατικού στο μέλλον.

"Λυπήθηκαν πάρα πολύ. Παραδέχτηκαν ότι έκαναν λάθος", δήλωσε ο Aleix Espargaro. "Αποδέχονται πλήρως, όλοι, από την διεύθυνση αγώνων μέχρι την Dorna, ότι ήταν περισσότεροι από δύο γύροι [μέχρι να μετακινήσουν τον Navarro], εντελώς απαράδεκτο, οπότε ελπίζουμε ότι μπορούμε να μάθουμε από αυτό".

Ωστόσο, οι παρόντες αναβάτες MotoGP μπερδεύτηκαν περισσότερο από την «περίεργη» χαμηλή συμμετοχή και το μήνυμα που αυτή στέλνει.


"Πολύ παράξενο. Ήμασταν μόνο 6-7 αναβάτες", επιβεβαίωσε ο Espargaro. "Δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί. Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή να είμαστε μαζί εκεί".

"Δεν είναι το θέμα να ρίξουμε ευθύνες, είναι να προσπαθήσουμε να είμαστε εποικοδομητικοί, να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να γίνει αυτό το πρωτάθλημα καλύτερο".

"Μας δίνουν την ευκαιρία να πάμε στην Επιτροπή Ασφάλειας, αλλά αν δεν πάμε εμείς οι αναβάτες, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν στον Τύπο. Δεν είναι δίκαιο".

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020, Joan Mir, εξεπλάγη επίσης από την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους συναδέλφους του να ακούσουν τα αίτια της απόφασης να καλυφθεί το ατύχημα του Navarrο με κίτρινες αντί για κόκκινες σημαίες.

"Σχετικά με αυτήν την κατάσταση, μας εξήγησαν ότι έκαναν λάθος, οπότε αυτό είναι καλό", είπε ο Mir. "Αλλά στην Επιτροπή Ασφάλειας, νομίζω ότι ήμασταν λιγότεροι από τους μισούς αναβάτες των MotoGP, οπότε μάλλον δεν είναι ο σωστός τρόπος να το κάνουμε".

"Πιέσαμε ώστε να μην επιτρέψουμε τέτοιου είδους λάθη, αλλά μάλλον χρειαζόμασταν λίγη περισσότερη βοήθεια, γιατί είναι κάτι που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε".

"Το σημαντικό είναι ότι κατάλαβαν ότι δεν έκαναν τη σωστή επιλογή. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο".


Ο ομόσταυλός του στην Suzuki, Alex Rins, ήταν επίσης έκπληκτος από την χαμηλή προσέλευση.

"Πήγα στην Επιτροπή Ασφάλειας. Μας εξήγησαν γιατί δεν βγήκε η κόκκινη σημαία. Εξακολουθώ να μην συμφωνώ, αλλά το πιο περίεργο ήταν ότι υπήρχαν μόνο 6-7 αναβάτες", είπε ο Rins. "Εννοώ, περίμενα περισσότερους. Συνέβη ένα σημαντικό πράγμα και δυστυχώς πάνω από το 50% του grid δεν ήταν εκεί".


Ο Navarro συνεχίζει την ανάρρωσή του αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για κάταγμα μηριαίου οστού, που υπέστη όταν έπεσε και στη συνέχεια χτυπήθηκε από τον Simone Corsi κατά τη διάρκεια του αγώνα Moto2 στο Phillip Island.

Επόμενο άρθρο »

Giacomo Agostini: Οι Ιταλοί πρέπει να είναι περήφανοι για τον Pecco

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Valentino Rossi θα είναι στην Valencia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα