• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
A. Espargaro και Morbidelli σχολιάζουν την ποινή του τελευταίου
Για το μεταξύ τους περιστατικό, στον τελευταίο γύρο
Νέα 26/10/2022 - 15:55

Ο Franco Morbidelli ενεπλάκη σε μια μάχη στον τελευταίο γύρο με τον Aleix Espargaro, με τον οποίο είχε επαφή στην προτελευταία στροφή του αγώνα της περασμένης Κυριακής στη Sepang.

Ο αναβάτης της Yamaha τερμάτισε 10ος, αλλά του επιβλήθηκε ποινή τριών δευτερολέπτων, κάτι που τον οδήγησε πίσω από τον Espargaro στην 11η θέση.

Αυτή ήταν η δεύτερη ποινή που δέχτηκε ο Morbidelli στη Sepang, αφού είχε ήδη ποινή διπλού μεγάλου γύρου επειδή εμπόδισε τους Francesco Bagnaia και Marc Marquez κατά τις ΕΔ3 το Σάββατο. 

Ο Morbidelli πιστεύει ότι οι αγωνοδίκες έκαναν λάθος που του έδωσαν την ποινή για την επαφή του με τον Espargaro και ελπίζει ότι θα οδηγήσει σε πολύ πιο ξεκάθαρο διάλογο μεταξύ των αναβατών και της διεύθυνσης του αγώνα στο μέλλον.

"Ελπίζω ότι αυτή η προσπέραση θα προβληθεί πολύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην τηλεόραση, για να δείξει ότι οι αγωνοδίκες έκαναν λάθος με αυτή την απόφαση", είπε ο Ιταλός αναβάτης. "Είναι άνθρωποι, μπορούν να κάνουν λάθη. Αλλά θα είναι σημαντικό να συζητήσουμε πώς οι άνθρωποι αποφασίζουν για πράγματα όπως αυτό".

"Πρέπει να καθίσουμε μαζί και να συζητήσουμε πώς θα μας κρίνουν στο μέλλον. Υπάρχει κάτι που πραγματικά δεν λειτουργεί. Νομίζω ότι είναι καιρός να κάνουμε μια συζήτηση για αυτό και να έχουμε μια ανοιχτή συζήτηση".

"Κάθε φορά που παίρνουν μια απόφαση, δεν υπάρχει πραγματική συζήτηση με τους πρωταγωνιστές του περιστατικού. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση μεταξύ των μέσων ενημέρωσης και των αγωνοδικών. Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι δέχονται τεράστια πίεση, είναι κυριευμένοι από αυτή την πίεση, τις αντιδράσεις στα social media και στην τηλεόραση".

 

"Έτσι λειτουργεί ο κόσμος αυτή τη στιγμή, αλλά αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι μας κρίνουν, μας προστατεύουν και προστατεύουν το κοινό κρατώντας ζωντανό το σόου, δεν έχουν την σωστή ισορροπία. Πρέπει να συζητηθεί  για να διορθωθούν τέτοιου είδους ζητήματα".

"Θα πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός όπου θα διασφαλίζεται η ισορροπία μεταξύ θεάματος και ασφάλειας. Αν δεν μπορώ να προσπεράσω στην προτελευταία στροφή όπου υπάρχει τόσος χώρος και έχω μια μοτοσυκλέτα με την οποία δεν μπορώ να προσπεράσω στις ευθείες, τι πρέπει να κάνω; Να συνεχίσω να οδηγώ πίσω; Νομίζω ότι πρέπει να δούμε τον τρέχοντα τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις".

Ο Aleix Espargaro ήταν εξαιρετικά επικριτικός με τον Morbidelli, ισχυριζόμενος ότι η διεύθυνση του αγώνα πρέπει να είναι πιο σκληρή μαζί του καθώς "δεν βελτιώνεται" με κάθε ποινή που του επιβάλλεται.

"Δεν ξέρω τι κάνει αυτός ο τύπος φέτος, δεν καταλαβαίνω", είπε ο Espargaro για την επαφή με τον Morbidelli. "Είναι εδώ ή το κεφάλι του είναι σε άλλο πλανήτη; Του δίνουν κάποιες ποινές σχεδόν σε κάθε Grand Prix, αλλά συνεχίζει να κάνει ανόητα πράγματα. Με χτύπησε δύο φορές στην Ταϊλάνδη, ήμασταν στην 11η θέση και δεν κατάλαβα (γιατί το έκανε)".

"Στην Μαλαισία με χτύπησε πολύ δυνατά, δεν ξέρω πως δεν έπεσα– για τη 10η θέση. Του δίνουν τρία δευτερόλεπτα, κάτι που πιστεύω ότι είναι καλό γιατί μου επέστρεψαν να πάρω έναν επιπλέον σημαντικό βαθμό".

"Αλλά νομίζω ότι πρέπει να τον αναγκάσουν να ξεκινήσει τελευταίος ή από τα pits, του δίνουν συνέχεια κάποιες ποινές αλλά δεν βελτιώνεται. Είναι τρελό".

Επόμενο άρθρο »

Μπαίνει στο χειρουργείο ο Quartararo μετά την Valencia

« Προηγούμενο άρθρο

Gardner: Δεν είχα καθόλου πρόσφυση, δεν ξέρω γιατί

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA