• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: MotoGP ΕΔ3
Ταχύτερος ο Martin, εκτός δεκάδας ο Bagnaia
Νέα 22/10/2022 - 07:27

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, Francesco Bagnaia, κατευθύνεται προς τις ΚΑΤ1 μετά την πτώση του αργά στις ΕΔ3 στο PETRONAS Grand Prix της Μαλαισίας. Ο Pecco ήταν ο τρίτος ταχύτερος όταν έπεσε, αλλά κατέληξε να βγει από την πρώτη δεκ΄δα μετά τις τελευταίες επιθέσεις. Ο Bagnaia μάλιστα είχε ακριβώς ίδιο χρόνο γύρου με τον Morbidelli (που πήρε την δεύτερη θέση) και έπρεπε να διαχωριστούν από τους αντίστοιχους δεύτερους ταχύτερους γύρους τους – και μετά υπάρχει το μικρό θέμα του αναβάτη της Yamaha που βρίσκεται υπό έρευνα γιατί εμπόδισε τον Bagnaia λίγα λεπτά νωρίτερα, κινούμενος αργά στην αγωνιστική γραμμή. Μέσα σε όλα αυτά, ο Jorge Martin σημείωσε 1:58.583 γύρω από την Sepang International Circuit για να φτάσει στην κορυφή των ΕΔ3 με τον Quartararo και τον Aleix Espargaro να περνάνε στις ΚΑΤ2.

Ο Bagnaia τερμάτισε την Παρασκευή στην 11η θέση και ως εκ τούτου ήλπιζε ότι η βροχή θα έμενε μακριά το πρωί του Σαββάτου για να έχει πιθανότητες να ξεφύγει από τις ΚΑΤ1. Πράγματι, μια στεγνή πίστα καλωσόρισε τον ίδιο και τους άλλους 23 αναβάτες, με την ομάδα της Ducati Lenovo να στέλνει και τους δύο αναβάτες της έξω με νέα μαλακά πίσω ελαστικά. Ο Bagnaia δεν έχασε χρόνο και στον πρώτο του γρήγορο γύρο έκανε έναν νέο ταχύτερο γύρο του Σαββατοκύριακου, με 1:59.167.

Ο ομόσταυλός του, Jack Miller, κατέλαβε τη δεύτερη θέση και ο Quartararo έφτασε σύντομα στην τρίτη θέση, θέσεις που κράτησαν μέχρι που ο Enea Bastianini σημείωσε 1:59.229 στη μισή ώρα. Τα γκρίζα σύννεφα φαινόταν δυσοίωνα, επισπεύδοντας την έναρξη των επιθέσεων του χρόνου για κάποιους, με τον Martin να σημειώνει 1:58.583 και τον Aleix Espargaro να πηδά στη δεύτερη θέση με 1:59.155.

Το πραγματικό δράμα επρόκειτο ακόμη να ακολουθήσει. Οι σημαίες βροχής άρχισαν να εμφανίζονται λόγω αποσπασματικών πτώσεων νερού γύρω από την πίστα με τέσσερα λεπτά να απομένουν, πριν ο Bagnaia αναγκαστεί να διακόψει έναν γρήγορο γύρο όταν έφτασε στον Morbidelli, που πήγαινε αργά στην αγωνιστική γραμμή στις στροφές 5/6. Ο Marc Marquez τον ακολουθούσε ακριβώς από πίσω και παραλίγο να πέσει πάνω του - και οι δύο εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους καθώς οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν έρευνα για το περιστατικό.


Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και ο Marc Marquez αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον γρήγορο γύρο τους και να προσπαθήσουν την επόμενη φορά.

Τότε, υπήρξε ακόμα περισσότερο δράμα! Ο Bagnaia ήταν σε έναν γρήγορο γύρο όταν έπεσε στην έξοδο της έβδομης στροφής 8, ακολουθώντας τον Quartararo – ο αναβάτης ήταν εντάξει, αλλά μια νευρική αναμονή περίμενε τον Bagnaia με μερικά λεπτά να απομένουν μέχρι την καρό σημαία. Μέχρι να βγει, είχε ήδη κατέβει στην έβδομη θέση, και τέσσερις ακόμη αναβάτες θα ανέβαιναν στη συνέχεια μπροστά από τον Ιταλό, βάζοντάς τον ξανά εκεί που ξεκίνησε τη μέρα, στην 11η θέση των φύλλων χρόνου.

Η κορυφαία 10άδα αποτελείται λοιπόν από τους Jorge Martin, Marco Bezzecchi (1:58.772), Maverick Vinales (1:58.796), στην πρώτη τριάδα, ακολουθούμενοι από τους Luca Marini, Joan Mir, Enea Bastianini, Fabio Quartararo, Alex Rins, Aleix Espargaro και Franco Morbidelli. 


Ο Bagnaia είναι 11ος, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα προκριθεί από τις ΚΑΤ1, δεδομένου ότι τον πλαισιώσουν οι Johann Zarco, Brad Binder, Jack Miller, Miguel Oliveira και Marc Marquez. Εν τω μεταξύ, ο Cal Crutchlow πηγαίνει στο ιατρικό κέντρο για περαιτέρω έλεγχο στον καρπό του μετά από μια πτώση στα τελευταία στάδια.

Επόμενο άρθρο »

Sepang: Moto3 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang: Moto2 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα