• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Izan Guevara είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3!
Μετά την εκπληκτική νίκη του στο Phillip Island!
Νέα 16/10/2022 - 05:46

Ο Izan Guevara είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3! Ο αναβάτης της Gaviota GASGAS Aspar Team κατάφερε να πάρει την νίκη στο Animoca Brands Australian Motorcycle Grand Prix σε μια μάχη τεσσάρων αναβατών, δίνοντάς του ένα προβάδισμα 65 βαθμών έναντι του ομόσταυλού του, Sergio Garcia, με δύο αγώνες να απομένουν. Ο Deniz Öncü τερμάτισε δεύτερος, μπροστά από τους Sergio Garcia και Ayumu Sasaki. Ο Dennis Foggia, ο οποίος ξεκίνησε τη μέρα ως ο πλησιέστερος αντίπαλος του Guevara στο Πρωτάθλημα, πήρε την καρό σημαία στην ένατη θέση και τώρα είναι τρίτος στη βαθμολογία, δύο βαθμούς πίσω από τον Garcia.

Παρά τα υγρά σημεία στον γύρο παρατήρησης, και οι 30 αναβάτες ξεκίνησαν με σλικ ελαστικά. Ο Garcia πήρε το αρχικό προβάδισμα από τη μέση της πρώτης σειράς, μπροστά από τον Diogo Moreira και τον κάτοχο της pole position, Sasaki. Ο Guevara βρέθηκε στην πέμπτη θέση στις εναρκτήριες στροφές και ενώ άνοιξε την γραμμή του προσπαθώντας να περάσει τον Sasaki, ήταν έκτος στο τέλος του πρώτου γύρου, πολύ μπροστά από τον Foggia στην 14η θέση.

Ο Sasaki βρισκόταν στη μάχη για το προβάδισμα στα πρώτα στάδια και έφτασε στην πρώτη θέση στην αρχή του τρίτου γύρου, μπροστά από τους Ivan Ortola, Garcia, Öncü, Moreira, Guevara και Joel Kelso, με τον Foggia να βρίσκεται ξανά στην 15η θέση σε εκείνο το σημείο. Ο Guevara δεν πτοήθηκε από την προοπτική μάχης, περνώντας τους Moreira και Garcia στο Southern Loop (Στροφή 2) στον 4ο γύρο για να βρεθεί στη δεύτερη θέση.

Προέκυψε μια ηγετική ομάδα έξι αναβατών, (Garcia, Moreira, Sasaki, Guevara, Öncü και Kelso), προτού ενωθούν μαζί τους ο Stefano Nepa και ο John McPhee. Όταν ο Guevara πέρασε τον Sasaki για τη δεύτερη θέση στην Stoner Corner (Στροφή 3) στον 8ο γύρο, φέρνοντάς τον μία θέση πίσω από τον Garcia, βρέθηκε σε μια θέση όπου θα κατακτούσε το Πρωτάθλημα για έναν βαθμό. Πέρασε τον Garcia στην στροφή Doohan στον 9ο γύρο, αλλά ο #11 απάντησε έναν γύρο αργότερα στην στροφή Miller – που θα αποδεικνυόταν ότι ήταν το δυνατό σημείο του Garcia – καθώς ο Sasaki έκλεισειαφορά των τεσσάρων δέκατων που είχε ανοίξει το δίδυμο της GASGAS.

Μέχρι τη στιγμή που ο Guevara πήρε ξανά το προβάδισμα στην στροφή Doohan στον 11ο γύρο, η πρώτη ομάδα είχε μειωθεί στα τέσσερα άτομα. Ο Guevara και ο Garcia συνέχισαν να ανταλλάσσουν την πρώτη θέση, αλλά ο Sasaki και ο Öncü ήταν σίγουρα πρόθυμοι να μπουν ανάμεσά τους και, σε ένα σημείο, ο Garcia έφτασε πίσω μέχρι την τέταρτη θέση καθώς έβγαιναν από την στροφή Doohan στον 15ο γύρο. Ο Sasaki ανέβηκε στην κορυφή όταν προσπέρασε τον Guevara στον 16ο γύρο, αλλά ο Garcia πέρασε και τους δύο με μία κίνηση τρεις στροφές αργότερα.

Ο Guevara απάντησε με μια δική του διπλή προσπέραση στον 17ο γύρο, χάρη στο ισχυρό slipstream που είχαν οι μοτοσυκλέτες της Moto3 στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, αλλά ο Garcia ανταπέδωσε στην στροφή Miller και μετά ήταν ο Guevara που βρέθηκε πίσω στην τέταρτη θέση στον 19ο γύρο – με τον Garcia να προηγείται, ο αγώνας τίτλου ήταν έτοιμος να πάει στη Μαλαισία. Ο Öncü ανέβηκε στην πρώτη θέση στην αρχή του 20ου γύρου – για να επιστρέψει στην τέταρτη θέση μόλις βγήκε από την πρώτη στροφή!

Μετά από΄μερικές ακόμα αλληλοπροσπεράσεις, ένας γύρος απέμενε, και ένα Πρωτάθλημα στη γραμμή! Ο Öncü πέρασε τον Garcia στην Doohan Corner, αλλά ο Guevara χρησιμοποίησε επίσης το slipstream για να περάσει στη δεύτερη θέση και στη συνέχεια να περάσει τον Τούρκο μέσω του Southern Loop. Ο Garcia έμεινε στην τρίτη θέση και ο Sasaki στην τέταρτη, και δεδομένου ότι ο Guevara είχε ανοίξει λίγο την διαφορά, μπόρεσε να τους οδηγήσει στην καρό σημαία με αυτή τη σειρά και να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο. Με μια ακόμα νίκη.

Μόλις 0,560 δευτερόλεπτα κάλυπταν το πρώτο γκρουπ στη γραμμή του τερματισμού, με τον Nepa να είναι ο καλύτερος των επόμενων και να παίρνει την πέμπτη θέση. Ο McPhee τερμάτισε έκτος και ο Moreira κέρδισε τον Kelso για την έβδομη θέση. Ο ήταν ένατος, μπροστά από τους Riccardo Rossi, David Muñoz, Carlos Tatay,  Ivan Ortola, Xavier Artigas και Jaume Masia.

Επόμενο άρθρο »

Άνετη επικράτηση του Alonso Lopez

« Προηγούμενο άρθρο

Phillip Island: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα