• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Άνετη επικράτηση του Alonso Lopez
Η πτώση του Fernandez φέρνει τον Ogura στην κορυφή της βαθμολογίας
Νέα 16/10/2022 - 06:18

Ο Alonso Lopez κυριάρχησε στον αγώνα της Moto2 στο Grand Prix της Αυστραλίας, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να εκτίσει ποινή μεγάλου γύρου. Ο αναβάτης της Beta Tools Speed ​​Up πήρε το προβάδισμα στις τέσσερις πρώτες στροφές στην αναμέτρηση των 25 γύρων στο Phillip Island και, παρά την ποινή του μεγάλου γύρου που έπρεπε να εκτίσει, έμεινε μπροστά στη συνέχεια για να διεκδικήσει τη νίκη με διαφορά 3.556 δευτερολέπτων. Ο Pedro Acosta τερμάτισε δεύτερος και ο Jake Dixon τρίτος, ενώ ο Ai Ogura πήρε το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα με διαφορά 3,5 βαθμών, παρόλο που έφτασε στην γραμμή του τερματισμού μόλις 11ος. Ο Ιάπωνας αναβάτης έμοιαζε να δεχόταν ένα μεγάλο πλήγμα στις ελπίδες του για τον τίτλο καθώς δυσκολευόταν να ακολουθήσει τον ρυθμό, αλλά στη συνέχεια ο Augusto Fernandez έπεσε από την τρίτη θέση με λιγότερους από 10 γύρους να απομένουν και τα πάντα άλλαξαν.

Όταν τα φώτα έσβησαν ο Tony Arbolino πήδηξε από την δεύτερη σειρά στην πρώτη θέση, αλλά ο Lopez, ο οποίος ξεκίνησε τρίτος, βούτηξε στην εσωτερική της τέταρτης στροφής για να βρεθεί γρήγορα στην πρώτη θέση. Ο Fermin Aldeguer έκανε το ένα-δύο για την ομάδα του Luca Boscoscuro όταν πέρασε τον Arbolino στην πρώτη στροφή του δεύτερου γύρου, καθώς ο Lopez άρχισε αμέσως να ανοίγει την διαφορά. Ήταν 1,7 δευτερόλεπτα μπροστά στο τέλος του 2ου γύρου και όταν ο 20χρονος εκτέλεσε την ποινή του στον 4ο Γύρο, ως τιμωρία για την πρόκληση σύγκρουσης με τον Celestino Vietti στις ΕΔ1, εξακολουθούσε να βρίσκεται πάνω από ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τους υπολοίπους. Εν τω μεταξύ, ο Arbolino είχε ανακτήσει την τρίτη θέση από τον Fernandez και στη συνέχεια πήρε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Aldeguer στον 5ο Γύρο.


Ο Aldeguer έχασε δύο ακόμη θέσεις, από τους αναβάτες του Aki Ajo και συνέχισε να υποχωρεί, καθώς ο ομόσταυλός του, Lopez, ανέβασε την διαφορά σε πάνω από δύο δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, ο Arbolino έπεσε ενώ ήταν δεύτερος στην Hayshed στον 7ο γύρο και ο Fernandez κληρονόμησε αυτή τη θέση, αν και με διαφορά τριών δευτερολέπτων πίσω από τον Lopez. Ο Aldeguer ήταν έκτος μέχρι τότε, με τον Ogura να είναι στη 14η θέση.

Ο Acosta κατάφερε να περάσει τον Fernandez στην στροφή Doohan στον 9ο γύρο και ως εκ τούτου έκανε την χάρη στον Ogura να κόψει λίγους βαθμούς από τον βασικό του αντίπαλο. Στον 16ο Γύρο, η εικόνα άλλαξε εντελώς όταν ο Fernandez έχασε το μπροστινό ακολουθώντας τον Acosta στην 2η στροφή και βγήκε εκτός αγώνα. Ένα σπάνιο λάθος από τον Ισπανό, που μπορεί όμως να αποδειχθεί ιδιαίτερα κοστοβόρο. Ο Dixon είχε ήδη περάσει τον Cameron Beaubier και ως εκ τούτου βρέθηκε πλέον στην τρίτη θέση, ενώ ο Ogura κληρονόμησε τη 12η θέση στην πίστα και την πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα.


Εν τω μεταξύ, ο Lopez ήταν περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα μπροστά από τον Acosta και έφτασε άνετα στην δεύτερη νίκη της καριέρας του με εμφατικό τρόπο. Ο Dixon τερμάτισε άλλα έξι δευτερόλεπτα πίσω στην τρίτη θέση, ενώ ο Aldeguer έφτασε σε μια μακρινή τέταρτη θέση στην καρό σημαία, μπροστά από τους Manuel Gonzalez, Jeremy Alcoba, Cameron Beaubier, Somkiat Chantra, Aron Canet και Bo Bendsneyder. Στους βαθμούς, από την 11η θέση και μετά, ήταν οι Ogura, Sam Lowes, Marcel Schrötter, Albert Arenas και Taiga Hada.

Αποδείχθηκε ένας αγώνας φθοράς, με μόλις 18 αναβάτες να τερματίζουν. Αξιοσημείωτες πτώσεις εκτός από τους Fernandez και Arbolino ήταν ο Filip Salac που έπεσε από την τέταρτη θέση στην στροφή Doohan στον 11ο γύρο και ο Vietti ενώ βρισκόταν μέσα στην πρώτη δεκάδα στην έκτη στροφή του στον 13ου γύρου. Ο Jorge Navarro και ο Simone Corsi είχαν μια σύγκρουση όταν ο πρώτος έπεσε βγαίνοντας από την στροφή Miller νωρίς στον αγώνα, οδηγώντας σε ένα πραγματικά απαράδεκτο περιστατικό, όπου για τρεις γύρους ο αναβάτης βρισκόταν στην αμμοπαγίδα, χωρίς κράνος, περιμένοντας να μεταφερθεί με φορείο και οι αγωνοδίκες δεν έβγαζαν την κόκκινη σημαία!

Επόμενο άρθρο »

Μεγάλη νίκη του Rins μετά από σκληρες μάχες!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Izan Guevara είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα