• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Phillip Island: MotoGP ΕΔ2
Παραμένει στην κορυφή ο Zarco
Νέα 14/10/2022 - 08:08

Ο Johann Zarco έκανε μια δήλωση κυριαρχίας στο Animoca Brands Australian Motorcycle Grand Prix με μια ακόμη κορυφαία επίδοση. Ο αναβάτης της Prima Pramac Racing ήταν ο ταχύτερος των ΕΔ1 στο Phillip Island και διασφάλισε ότι το όνομά του θα παραμείνει στην πρώτη θέση στα φύλλα χρόνου όταν σημείωσε 1:29.475 με την τελευταία του επίθεση στις ΕΔ2. Ο Marco Bezzecchi έκανε το 1-2 για την Ducati στο τέλος της Παρασκευής, αλλά υπήρχαν τέσσερις διαφορετικοί κατασκευαστές στην πρώτη πεντάδα χάρη στις προσπάθειες του Pol Espargaro στην τρίτη θέση, του επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, στην τέταρτη θέση και του Maverick Viñales στην πέμπτη.


Δύσκολες συνθήκες και μια ακόμα μερικώς βρεγμένη πίστα, είχαν καλωσορίσει τους αναβάτες των MotoGP για τις ΕΔ1 και το σημείο αναφοράς του 1:30.368 που έθεσε ο Zarco σε εκείνη την πρώτη περίοδο δοκιμών απειλήθηκε γρήγορα. Ο Marc Marquez ήταν ο πρώτος που το ξεπέρασε με 1:30.126 κατά την πρώτη του έξοδο και ο Maverick Viñales ανέβηκε στην δεύτερη θέση με 1:30.257 στιγμές αργότερα. Με κάτι παραπάνω από 10 λεπτά να απομένουν, ο Fabio Quartararo, ο οποίος ήταν μόλις 12ος στις ΕΔ1 αφού επέλεξε να χρησιμοποιήσει τα ίδια ελαστικά σε όλη τη διάρκεια, ανέβηκε στην τρίτη θέση με 1:30.351.


Η κατάταξη των τριών πρώτων εξακολουθούσε να είναι η ίδια πριν από τις τελικές επιθέσεις, με τον Aleix Espargaro στην επικίνδυνη ζώνη στη 10η θέση, ενώ ο Francesco Bagnaia βρισκόταν στην 11η και με τις ψυχρές συνθήκες που αναμένονται το πρωί του Σαββάτου, το διακύβευμα ήταν υψηλό. Αναμενόμενα, όταν τα νέα ελαστικά της Michelin τοποθετήθηκαν στις μοτοσυκλέτες, οι χρόνοι των γύρων άρχισαν να πέφτουν ξανά, με τους Bezzecchi, Viñales και Quartararo να βρίσκονται όλοι εναλλάξ στην κορυφή. Ο Bezzecchi είχε φτάσει πίσω στην έκτη θέση όταν έκανε 1:29.513 για να φτάσει ξανά στην κορυφή στο τελευταίο λεπτό, αλλά ο Zarco τον ξεπέρασε κατά 0.038 δευτερόλεπτα, λίγο πριν την καρό σημαία.


Ο Pol Espargaro κατέκτησε την τρίτη θέση με 1:29.527, μπροστά από τον Quartararo με 1:29.614 και τον Viñales με 1:29.745. Η έκτη θέση πήγε στον Marc Marquez με 1:29.775, με τον Ισπανό να συνεχίζει τον πειραματισμό της Repsol Honda Team με νέα αεροδυναμικά μέρη. Ο Aleix Espargaro πήρε την έβδομη θέση με 1:29.832 και ο άλλος διεκδικητής του τίτλου, Pecco Bagnaia, τελικά μπήκε και αυτός στην δεκάδα με 1:29.838 και κατέκτησε την όγδοη θέση. 


Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσαν ο Enea Bastianini και ο Jorge Martin, κάτι που σήμαινε ότι δεν υπήρχε χώρος για τον τοπικό ήρωα της Ducati, Jack Miller. Ο «Thriller»  δεν μπόρεσε να βελτιωθεί αρκετά στον τελευταίο του γύρο των ΕΔ2 και τελικά πήρε την 13η θέση με 1:30.021. 

Επόμενο άρθρο »

Phillip Island: Moto2 ΕΔ1 & ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Phillip Island: Moto3 ΕΔ1 & ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα