• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέο Suzuki Burgman Street 125EX
Νέα Αγοράς 05/10/2022 - 14:38

Η Suzuki στην αρχή του 2022 είχε στην γκάμα της μόνο ένα, Burgman 400, scooter και τώρα, μαζί με το νέο  Burrgman Street 125 που παρουσίασε χθες και τα  Avenis 125 & Address 125 , έχει συνολικά 4 scooter στη γκάμα της!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Suzuki το νέο Burgman Street 125EX προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό επιδόσεων, ευελιξίας, άνεσης, πρακτικότητας, βέλτιστης οικονομίας καυσίμου και χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Το νέο BURGMAN εισάγει για πρώτη φορά σε σκούτερ ή μοτοσικλέτα Suzuki την τεχνολογία κινητήρα Suzuki Eco Performance Alpha (SEP-α). Με την προσθήκη του νέου Engine Auto Stop-Start (EASS) και του νέου Silent Start System, το SEP-α βελτιώνει την εμπειρία οδήγησης ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει νέα επίπεδα οικονομίας καυσίμου και αθόρυβης λειτουργίας.

Ο αποθηκευτικός χώρος 21,5 λίτρων κάτω από τη σέλα παρέχει βολικό χώρο για τσάντες και άλλα αντικείμενα και οι θήκες αριστερά και δεξιά κάτω από το τιμόνι προσφέρουν βολική αποθήκευση για μικρά αντικείμενα που μπορεί να θέλετε να έχετε κοντά σας.

Μια εύχρηστη πρίζα USB 2Α που βρίσκεται μέσα στην αριστερή θήκη σάς επιτρέπει επίσης να επαναφορτίζετε το smartphone σας ενώ οδηγείτε ενώ το πάτωμα προσφέρει άπλετο χώρο για τα πόδια και μία άνετη θέση οδήγησης.

Το SEP (Suzuki Eco Performance) είναι η ιδέα ανάπτυξης πίσω από μια νέα γενιά κινητήρων Suzuki που συνδυάζουν υψηλό επίπεδο απόδοσης καυσίμου με εξαιρετική απόδοση επιτάχυνσης. Το BURGMAN STREET 125EX προάγει περαιτέρω αυτήν την ιδέα εισάγοντας την τεχνολογία κινητήρων Suzuki Eco Performance Alpha (SEP-α) με κινητήρα Auto Stop-Start (EASS) και το νέο Silent Start System για πρώτη φορά σε scooter ή μοτοσικλέτα Suzuki.

Engine Auto Stop-Start (EASS) Σύστημα διακοπής του κινητήρα κατά τη λειτουργία του ρελαντί όταν το scooter βρίσκεται σε στάση. Αυτό μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων, επομένως αποδεικνύεται εξαιρετικά ωφέλιμο όταν σταματάτε στα φανάρια ή όταν οδηγείτε σε κίνηση με συχνές στάσεις. 

Το Silent Starter System εκκινεί αθόρυβα τον κινητήρα -με ένα μικρό άνοιγμα του γκαζιού- και λειτουργεί σε συνδυασμό με το EASS για να συνεχίσετε την οδήγηση. Ο κινητήρας εκκινεί ομαλά, παρέχοντας μια πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία οδήγησης από οποιοδήποτε προηγούμενο scooter Suzuki.

Ο κινητήρας SEP-α αποδίδει εμέγιστη ιπποδύναμη 8.4hp (6,3 Kw) στις 6.500 rpm και μέγιστη ροπή 10,0 Nm στις 5.500 rpm, παρέχοντας εντυπωσιακή επιτάχυνση και άμεση απόκριση ακόμα και με ένα μικρό άνοιγμα του γκαζιού. Η ισχυρή απόδοση ροπής του, υπερέχει μέσα στην κυκλοφοριακή συμφόρηση, ακόμα και όταν μεταφέρετε συνεπιβάτη.

Επίσης ο αερόψυκτος σχεδιασμός του κινητήρα SOHC τον καθιστά αξιόπιστο, είναι εύκολος στη συντήρηση και οικονομικός στη λειτουργία του. Επιπλέον, είναι συμπαγής και ελαφρύς, χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην επίτευξη της ευελιξίας και στη μεγιστοποίηση της άνεσης του αναβάτη. Το ρεζερβουάρ καυσίμου 5,5 λίτρων σε συνδυασμό με τον οικονομικό κινητήρα επιτυγχάνει αυτονομία περίπου 289 χιλιομέτρων.

Το BURGMAN STREET 125EX διαθέτει ελαστικά tubeless DUNLOP D307N και προσφέρουν ανώτερη απόδοση και πιο ομαλή οδήγηση, ιδιαίτερα σε λιθόστρωτα και άλλες ανώμαλες επιφάνειες του δρόμου. Το Σύστημα Συνδυασμένων Φρένων της Suzuki (με ένα δισκόφρενο διαμέτρου 190mm μπροστά και ταμπούρο130mm πίσω) υποστηρίζει ένα ισορροπημένο φρενάρισμα κατανέμοντας τη δύναμη τόσο μπροστά όσο και πίσω όταν πιέσετε την αριστερή μανέτα του φρένου.

Το μακρύ μεταξόνιο 1.290mm βοηθά το BURGMAN STREET 125EX να παρέχει μεγάλη σταθερότητα στην ευθεία, με ή χωρίς επιπλέον φορτίο και η οδήγηση σε ανώμαλο οδόστρωμα γίνεται εύκολη χάρη στην άφθονη απόσταση από το έδαφος (160mm).

Άλλα χαρακτηριστικά;

  •      - Ένα ζευγάρι από ανθεκτικά βοηθητικά άγκιστρα σας επιτρέπουν να κρεμάτε διάφορα αντικείμενα μπροστά σας. Το πίσω άγκιστρο μπορεί να διπλωθεί όταν δεν χρησιμοποιείται.
  •      - Με το Suzuki Easy Start System, μπορείτε να εκκινήσετε τον κινητήρα με ένα γρήγορο πάτημα της μίζας. Ένας μόνο διακόπτης που ελέγχει τις λειτουργίες εκκίνησης και διακοπής βρίσκεται βολικά τοποθετημένος στο τιμόνι δεξιά για εύκολο χειρισμό.
  •      - Ο προβολέας LED είναι τοποθετημένος χαμηλά, χαρακτηρίζεται από έναν ξεχωριστό σχεδιασμό και διαθέτει ενσωματωμένα φώτα θέσης LED.
  •      - Τα φώτα τύπου LED πίσω με ενσωματωμένα φλας, προσθέτουν στον κομψό χαρακτήρα του πίσω μέρους του μοντέλου.
  •      - Ο πλήρης ψηφιακός πίνακας οργάνων πολλαπλών λειτουργιών για το BURGMAN STREET 125EX εμφανίζει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε και η οθόνη LCD είναι φωτιζόμενη για μεγιστοποίηση της ορατότητας τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.
  •      - Η ένδειξη Suzuki Eco Drive Indicator στο ταμπλό οργάνων ανάβει όταν το scooter οδηγείται με αποδοτικό τρόπο και βοηθά τον αναβάτη να μάθει τεχνικές για τη μεγιστοποίηση της οικονομίας καυσίμου.

 

Tο κομψό στυλ του και το πλούσιο πλήθος χαρακτηριστικών, του νέου BURGMAN STREET 125EX είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει την προσοχή σας.

Το BURGMAN STREET 125EX αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2023.

Επόμενο άρθρο »

Τα Fantic XEF Rally & Rally Factory φθάνουν στην Ελλάδα

« Προηγούμενο άρθρο

Intermot 2022 - Νέα Honda CB750 Hornet  

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα