• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σε άλλο επίπεδο σήμερα ο Dennis Foggia
Η νίκη του κρατάει τις ελπίδες του για το Πρωτάθλημα ζωντανές
Νέα 02/10/2022 - 11:04

O Dennis Foggia έδωσε στον εαυτό του μια αχτίδα ελπίδας στον αγώνα για το Πρωτάθλημα της Moto3 με μια εντυπωσιακή οδήγηση που του απέφερε την νίκη στο Grand Prix OR Ταϊλάνδης. Ο αναβάτης της Leopard Racing πήρε την pole position με νέο ρεκόρ γύρου και προηγήθηκε για όλους εκτός από έναν από τους 22 γύρους γύρω από το Chang International Circuit, παίρνοντας την καρό σημαία μπροστά από τους Ayumu Sasaki και Riccardo Rossi. Ο Foggia βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, 49 βαθμούς πίσω από τον Izan Guevara, ο οποίος εργάστηκε σκληρά για τους 11 βαθμούς που κέρδισε τερματίζοντας πέμπτος. Ο ομόσταυλός του, Sergio Garcia, ωστόσο, σημείωσε ένα τρομακτικό «μηδέν» αφού η πτώση του Adrian Fernandez τον συμπαρέσυρε στον πρώτο γύρο και τώρα είναι 56 βαθμούς πίσω στη βαθμολογία.

Ο Foggia έστριψε πρώτος, ενώ ο Sasaki είχε επιστρέψει στη δεύτερη θέση μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, έχοντας πέσει πίσω στην πέμπτη θέση. Πιο πίσω, το ήδη δύσκολο Σαββατοκύριακο του Garcia έγινε ακόμη χειρότερο. Αφού προκρίθηκε μόλις στην 20η θέση, έπεσε στην 12η στροφή, όταν χτυπήθηκε από τον Adrian Fernandez που είχε ένα highside. Ο ίδιος ο Fernandez χτύπησε επίσης τον Taiyo Furusato, ο οποίος κατάφερε να μείνει όρθιος, σε ένα περιστατικό που θα επανεξεταστεί μετά τον αγώνα.


Στο μπροστινό μέρος, o Foggia συνέχισε να ηγείται καθώς η μάχη μαινόταν ακριβώς πίσω του. Ο Sasaki πάλευε με τους Stefano Nepa, David Muñoz και Ricardo Rossi, αλλά κάθε φορά που έχανε μια ή δύο θέσεις, ανακτούσε γρήγορα τη δεύτερη θέση. Ο Tatsuki Suzuki ήταν επίσης μέρος της πρώτης ομάδας μέχρι που αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω τεχνικού προβλήματος ενώ ήταν 7ος στον 8ο γύρο.

Αυτό άφησε μια ομάδα έξι αναβατών με επικεφαλής τον Foggia, που ήταν μπροστά από τους Sasaki, Muñoz, Nepa, Moreira και Masia, ενώ ο Guevara είχε ανεβεί από την 11η θέση στην έβδομη και ήταν επικεφαλής του δεύτερου γκρουπ αναβατών. Ο Foggia παραχώρησε το προβάδισμα για πρώτη φορά στον Sasaki όταν βγήκε εκτός γραμμής στην 12η στροφή του 13ου γύρου, αλλά ανέβηκε και πάλι στην πρώτη θέση, εκμεταλλευόμενος το slipstream στην μεγάλη ευθεία. 

Στη συνέχεια, στον 14ο γύρο, ήταν η σειρά του Moreira να βγει εκτός στην 12η στροφή και έχασε την επαφή με την πρώτη τετράδα των Foggia, Sasaki, Rossi και Muñoz. Ο Rossi έκανε μια κίνηση στο Sasaki στον 15ο γύρο στην τρίτη στροφή και στην πραγματικότητα κράτησε τη δεύτερη θέση για αρκετούς γύρους, προτού ο «Crazy Boy» ορμήσει από την εσωτερική του στην 12η στροφή του 19ου γύρου, με τους τρεις πρώτους να έχουν πλέον απομακρυνθεί από όλους τους υπόλοιπους. Ο Foggia, ωστόσο, φαινόταν άνετος και ο Sasaki παραλίγο να χάσει τη δεύτερη θέση και πάλι όταν άνοιξε την γραμμή του στην τρίτη στροφή του προτελευταίου γύρου. Στη συνέχεια, στην τελευταία στροφή, ο Rossi βούτηξε στο εσωτερικό του Ιάπωνα αναβάτη αλλά ήταν αναγκάστηκε να ανοίξει την γραμμή στην έξοδο και υποχώρησε και πάλι στην τρίτη θέση. Στην καρό σημαία, ο Foggia είχε διαφορά 1.524 δευτερολέπτων έναντι του Sasaki, με τον Rossi 1.280 δευτερόλεπτα πιο πίσω.


Εν τω μεταξύ, ο Muñoz, ο Moreira και ο Masia είχαν βρεθεί στη δεύτερη ομάδα, στην οποία βρισκόταν ο Guevara. O επικεφαλής του Πρωταθλήματος παραλίγο να δει τον αγώνα του να τελειώνει στον 16ο Γύρο, όταν ο Masia δίπλωσε το μπροστινό της μοτοσυκλέτας του ακριβώς μπροστά του στη στροφή 3, αλλά ο αναβάτης της KTM πρόλαβε και έσωσε την πτώση. Ο Guevara έπεσε από την πέμπτη στην έβδομη θέση, όταν έκανε ένα λάθος στον 20ο γύρο, αλλά είχε ανέβει μέχρι την τέταρτη θέση, επτά δευτερόλεπτα πίσω από τις θέσεις του βάθρου, στην αρχή του τελευταίου γύρου.

Τρεις στροφές αργότερα, ο Guevara βγήκε πάλι εκτός, στην τρίτη στροφή και αυτό άνοιξε την πόρτα στον Nepa για να περάσει στην τέταρτη θέση, ενώ μετά ήρθε σε επαφή με τον Muñoz στην έξοδο και είδε τον Andrea Migno να περνάει επίσης μπροστά του. Ο Muñoz ήταν επομένως πέμπτος καθώς πλησίαζε στην τελευταία στροφή του αγώνα, αλλά ήταν σειρά του να χάσει την γραμμή του στην 12η στροφή και να βγει εκτός. Μετά από όλα αυτά, ο Nepa κατέκτησε την τέταρτη θέση, ο Guevara μια πολύτιμη πέμπτη και ο Μίνιο ήταν έκτος μέχρι που του επιβλήθηκε ποινή πτώσης θέσης που προήγαγε τον Moreira μπροστά του. O Masia τερμάτισε όγδοος, μπροστά από τους Muñoz και Ryusei Yamanaka που ολοκλήρωσαν την δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

Νίκη του Tony Arbolino μετά την διακοπή του αγώνα λόγω βροχής!

« Προηγούμενο άρθρο

Buriram: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα