• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τί περιμένουμε να δούμε στην Αραγονία;
Νέα 15/09/2022 - 20:12

Τα επόμενα τρία Σαββατοκύριακα προσφέρουν 75 βαθμούς στα MotoGP, με την διαδικασία να ξεκινά στο MotorLand Aragon. Την περασμένη σεζόν εκεί είδαμε μια μονομαχία μεταξύ του Francesco Bagnaia και του Marc Marquez και 12 μήνες μετά οι δυό τους εξακολουθούν να κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα - μόνο για διαφορετικούς λόγους. Ο Bagnaia φτάνει στο Gran Premio Animoca Brands de Aragon με τέσσερις νίκες στη σειρά, ο πρώτος αναβάτης που το έκανε αυτό σε Ducati και η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Marquez έχει πλέον επιβεβαιωθεί. 


H πρόσφατη πορεία του Bagnaia στην προσπάθειά του να πιάσει τον Fabio Quartararo τον κάνει το φαβορί προς το παρόν. Μετά από ένα πρώτο μισό της σεζόν που άφησε ψήγματα αισιόδοξους, ο Pecco έχει δημιουργήσει ένα σοβαρό σερί, που υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι κανένας άλλος δεν έχει κερδίσει έναν αγώνα MotoGP από τα μέσα Ιουνίου. Παραλίγο να γίνει στο Misano, με τον από του χρόνου ομόσταυλό του, Enea Bastianini, να τερματίζει λίγα χιλιοστά πίσω του. Με τη νίκη του Bagnaia στο MotorLand την περασμένη σεζόν και με τον ίδιο και τον Bastianini να φτάνουν στην Ισπανία μετά από αυτή την εκπληκτική μονομαχία, είναι δύσκολο να στοιχηματίσεις εναντιόν τους αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Bagnaia θέλει να κλείσει τη διαφορά των 30 βαθμών στην κορυφή του Πρωταθλήματος Αναβατών, αλλά το εργοστάσιο του  Borgo Panigale έχει άλλη μια ευκαιρία να κλείσει ένα Πρωτάθλημα ακόμη νωρίτερα: το ιταλικό εργοστάσιο έχει ήδη την πρώτη ευκαιρία να κλειδώσει το Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών στην Αραγονία. Οι Bagnaia και Bastianini είναι οι κορυφαίοι υποψήφιοι για να προσθέσουν τους απαιτούμενους πόντους, αλλά η υπόλοιπη αρμάδα δεν απέχει πολύ. Ο Johann Zarco και ο Jack Miller  αναζητούν και οι δύο μια βελτίωση, ο Luca Marini έρχεται από τα δύο καλύτερα αποτελέσματά του και ο Jorge Martin προσπαθεί να αποδείξει ότι μπορεί να είναι πλήρως ανταγωνιστικός.

Πολλά, όπως και στο Πρωτάθλημα των αναβατών, μπορεί να κριθούν από τον Quartararo. Ήταν μια πιο σκληρή πορεία από το Sachsenring, με εξαίρεση την εκπληκτική δεύτερη θέση στην Αυστρία, αλλά αυτή η δεύτερη θέση θα μπορούσε να είναι το πραγματικό κλειδί. Ο El Diablo πήρε το μέγιστο από εκείνη την μέρα και θα μπορούσε να χρειαστεί να το επαναλάβει στην Αραγονία, καθώς δεν είναι ιστορικά η καλύτερη πίστα για τη Yamaha. Αλλά εξακολουθεί να έχει ένα καλό προβάδισμα 30 βαθμών. Υπήρξε επίσης συζήτηση στο τεστ του Misano για τη χρήση κάποιων αναβαθμίσεων ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο ομόσταυλός του, Franco Morbidelli, έχει κερδίσει στο MotorLand, δείχνοντας ότι μπορεί να γίνει σε μια Yamaha στο στεγνό, και το Misano έφερε μερικά βήματα προς τα εμπρός για τον Ιταλό.

Στην δορυφορική ομάδα της Yamaha, ο Darryn Binder συνεχίζει την αποστολή του να κερδίζει βαθμούς σε μια μερικές φορές παραμελημένη αλλά εντυπωσιακή rookie σεζόν για έναν αναβάτη που έρχεται κατευθείαν από την Moto3, και τώρα έχει έναν νέο ομόσταυλο: τον Cal Crutchlow. Ο Βρετανός αναβάτης επιστρέφει μετά την αποχώρηση του Dovizioso και ο #35 θα μοιράζεται τον χρόνο πίστας με το χρόνο δοκιμών. 

Στην Aprilia, εν τω μεταξύ, το status quo έχει αλλάξει λίγο τελευταία. Ο Aleix Espargaro παραμένει στα ανώτερα κλιμάκια της μάχης για τον τίτλο και σημειώνει σταθερούς βαθμούς, αλλά από τη στιγμή που τα MotoGP επέστρεψαν μετά το καλοκαίρι, είναι ο Maverick Viñales που φαινομενικά έχει το πάνω χέρι στο εργοστάσιο από το Noale. Μπορεί ο Espargaro να αντεπιτεθεί; Μπορεί ο Viñales  να κάνει άλλο ένα βήμα; Μπορεί ο #12 να αποδειχθεί επίσης μια χρήσιμη δύναμη για να κάνει τη ζωή δύσκολη για άτομα όπως ο Quartararo και ο Bagnaia; Ο χρόνος θα δείξει, αλλά η Αραγονία θα είναι άλλη μια πρόκληση καθώς η σχεδόν ολοκαίνουργια RS-GP συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία.

Για την KTM, η δουλειά συνεχίζεται - το ίδιο και οι εντυπωσιακές επιδόσεις από τους Brad Binder και Miguel Oliveira. Και οι δύο βρίσκονται σε μια σειρά αγώνων όπου κερδίζουν σταθερά βαθμούς και ο Binder παραμένει μπροστά από τον Viñales στο Πρωτάθλημα - καθώς και μόνο οκτώ βαθμούς πίσω από τον Jack Miller. Θα συνεχίσουν να θέλουν περισσότερα, καθώς το αυστριακό εργοστάσιο θέλει να επιστρέψει στις νίκες.

Στη συνέχεια, υπάρχει η Suzuki. Ο Alex Rins πήρε καλούς βαθμούς στο Misano και θα θέλει ακόμα περισσότερους σε έναν αληθινό αγώνα εντός έδρας, με την MotorLand Aragon να βρίσκεται κοντά στην περιοχή καταγωγής του. Αλλά στην άλλη πλευρά του γκαράζ, τα paddock καλωσορίζουν επίσης την επιστροφή του Πρωταθλητή του 2020, Joan Mir, αφού το highside του στην Αυστρία τον απέκλεισε από το Misano. Ήταν μια δύσκολη πορεία για τον Mir πρόσφατα, και η επιστροφή του στην πίστα ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις μπροστινές θέσεις. 


Τέλος, η Honda. Ο Marc Marquez ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην Aragon από τότε που ανέβηκε στα MotoGP, αλλά φέτος είναι διαφορετικός. 110 ημέρες μετά την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο Ιταλικό Grand Prix, ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα επιστρέψει και θα αγωνιστεί, με ελάχιστες προσδοκίες αλλά απίστευτη προσοχή. Αφού κρίθηκε ότι βρίσκεται σε φόρμα, έκανε 100 γύρους στο τεστ του Misano και η φόρτιση ήταν αισθητή... οπότε τι μπορεί να κάνει για πρώτη φορά σε αυτή του την επιστροφή; Και σε τι θα στοχεύει;

Ο Pol Espargaro εν τω μεταξύ, θα θέλει περισσότερα αφού έπεσε νωρίς στο Misano χωρίς να φταίει, και είναι επίσης ένας αγώνας εντός έδρας και για αυτόν. Ο Alex Marquez θα θέλει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του και τις καλές αναμνήσεις του από το βάθρο που πέτυχε πέρυσι στην MotorLand για να προχωρήσει μπροστά, και ο Takaaki Nakagami έχει πάρει pole position στην Αραγονία και έρχεται φρέσκος από την ανανέωση του συμβολαίου του για άλλον έναν χρόνο. 
Μπορεί ο Bagnaia να φτάσει τις πέντε νίκες; Θα αντεπιτεθεί ο Bastianini; Είναι έτοιμη η Ducati να κατακτήσει το χρυσό νωρίτερα από όσο θα περίμεναν πολλοί; Ή μπορούν οι Quartararo και Aleix Espargaro να αρχίσουν να ανακόπτουν την παλίρροια; 

Επόμενο άρθρο »

Αποσύρεται ο Gabriel Rodrigo από τους αγώνες μοτοσυκλέτας

« Προηγούμενο άρθρο

H Michelin στην αριστερόστροφη και ιδιαίτερα τεχνική Aragón

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA