• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Magny-Cours Δεύτερος Αγώνας
Νίκη Razgatlioglu, πτώση Bautista μετά από επαφή με τον Rea
Νέα 11/09/2022 - 17:08

Η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM είχε περισσότερες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα στο Circuit de Nevers Magny-Cours για τον γαλλικό γύρο Pirelli, με τον Toprak Razgatlioglu να παίρνει τη νίκη μετά από μάχη με τους Michael Ruben Rinaldi και Axel Bassani.

Όπως στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου, το δράμα ήρθε νωρίς στον αγώνα και ξεκίνησε στον 2ο γύρο στην 13η στροφή, όταν ο Jonathan Rea ήρθε σε επαφή με τον Alvaro Bautista, προσπαθώντας να περάσει επιθετικά από την εσωτερική. Το αποτέλεσμα ήταν ο αναβάτης της Ducati να βρεθεί στο έδαφος και να εγκαταλείψει τον αγώνα. Ο Rea τιμωρήθηκε με ποινή μεγάλου γύρου την οποία εξέτισε στον 7ο γύρο, μπαίνοντας ξανά στον αγώνα στην έβδομη θέση.


Η σύγκρουση επέτρεψε στους Razgatlioglu και Bassani να προχωρήσουν και στον 3ο γύρο, ο Bassani έκανε μια κίνηση για το προβάδισμα στη στροφή 11 και παρέμεινε εκεί μέχρι τον 8ο γύρο, όταν ο Rinaldi έκανε μια απίστευτη διπλή κίνηση στην 11η στροφή για να περάσει στην πρώτη θέση, με τον Bassani να πέφτει στην τρίτη θέση. Ο Rinaldi προσπάθησε να απομακρυνθεί από τον Razgatlioglu, αλλά στην πη στροφή στον 14ο γύρο, ο Τούρκος αναβάτης έκανε την κίνησή του για να ανέβει στην πρώτη θέση. Μετά από αυτό, ο Razgatlioglu κατάφερε να ανοίξει την διαφορά σε περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο για να φτάσει στην νίκξ, με τον Bassani στην τρίτη θέση.

Αυτό ημαίνει ότι η διαφορά του Razgatlioglu στο Πρωτάθλημα από τον Bautista είναι τώρα μόλις 30 βαθμοί, αφού ανέβηκε στο 71ο βάθρο του, καθώς και την 26η νίκη του. Ο Rinaldi φτάνει τα 13 βάθρα WorldSBK στην καριέρα του, ενώ ο Bassani παίρνει το τρίτο του βάθρο.

Ο Bassani διεκδίκησε την τρίτη θέση, αλλά έπρεπε να αντισταθεί σε μια επίθεση στα τελευταία στάδια από τον Alex Lowes, με τον Βρετανό αναβάτη να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Ο Lowes ήταν έξι δευτερόλεπτα μπροστά από τον ομόσταυλό του, Jonathan Rea, με τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να μπορεί να κερδίσει μόνο μερικές θέσεις για να τερματίσει πέμπτος. Ένας αναβάτης Rea μπόρεσε να περάσει ήταν ο Scott Redding, με τον Βορειοϊρλανδό να εκμεταλλεύεται το άνοιγμα γραμμής του Redding στην στροφή 180 Degree για να ανέβει στην πέμπτη θέση. Το σερί του Rea χωρίς νίκη εκτείνεται τώρα σε 12 αγώνες, το μεγαλύτερό του από το 2013.

Ο Andrea Locatelli κατέλαβε την έβδομη θέση μετά από μια μάχη στα τέλη του αγώνα με τον Garrett Gerloff, με μόλις 0,255 δευτερόλεπτα να χωρίζουν το ζευγάρι στο τέλος του αγώνα. Ο Loris Baz τερμάτισε ένατος στην έδρα του, μπροστά από τον Iker Lecuona που ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα

Επόμενο άρθρο »

Alonso Lopez: "Aν μου λέγατε πριν πέντε μήνες ότι θα συνέβαινε αυτό δεν θα το πίστευα"

« Προηγούμενο άρθρο

Gardner: Δεν ξέρω αν θα είμαι στην Moto2 ή στα Superbikes

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα