• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alonso Lopez: "Aν μου λέγατε πριν πέντε μήνες ότι θα συνέβαινε αυτό δεν θα το πίστευα"
Από τα "αζήτητα" στην πρώτη θέση του Misano
Νέα 11/09/2022 - 20:03

Η νίκη του Alonso Lopez στην Moto2 στο Gran Premio Gryfyn di San Marino e della Riviera di Rimini ήταν μια τεράστια στιγμή στην καριέρα του νεαρού Ισπανού. Τόσο μεγάλη που σκεφτήκαμε να ρίξουμε μια μικρή ματιά στο ταξίδι που έκανε μέχρι εκεί, καθώς στην αρχή της χρονιάς δεν ήταν καν στην σχάρα εκκίνησης.

Η επιμονή, η σκληρή δουλειά και η επιθυμία περιγράφουν τέλεια τον νεαρό αναβάτη από τη Μαδρίτη, με το παρατσούκλι «Magician», ο οποίος παρότι έγινε Πρωταθλητής Ισπανικού Challenge 80 Cup το 2014, έγινε Πρωταθλητής FIM CEV PreMoto3 το 2015, έφτασε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 το 2018 και είχε μια ευκαιρία με την Sterilgarda Max Racing Team το 2020, κατέληξε σε μια δύσκολη περίοδο σε επαγγελματικό επίπεδο.


Αφού τερμάτισε τρίτος στις κατατακτήριες της Moto2 στο San Marino, ο Alonso έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο DAZN, όπου εξιστόρησε όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες και παραδέχτηκε ότι ζούσε ένα όνειρο.

"Είναι δύσκολο να συνεχίσεις την προπόνηση όταν δεν έχεις τίποτα στο τραπέζι. Γι' αυτό είμαι περήφανος, παίρνουμε σταθερά αποτελέσματα και αυτό είναι καλό, αλλά είμαι κυρίως περήφανος για το γεγονός ότι συνέχισα και διατήρησα την ψυχική μου δύναμη. Ήξερα ότι υπήρχε μια πιθανότητα ότι όλα όσα έκανα μπορεί να μην απέφεραν τίποτα".


Αφού αγωνίστηκε τη σεζόν του 2020, ο Lopez επιβεβαιώθηκε ότι θα συνεχίσει στην μικρή κατηγορία για το 2021 με την ομάδα του Max Biaggi. Ωστόσο, ο Lopez εκδιώχθηκε από την ομάδα λίγο πριν την έναρξη της σεζόν.


Αντιμέτωπος με αυτήν την κατάσταση, ο Lopez συνέχισε να αγωνίζεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIM JuniorGP Moto2 με την Team Ciatti, μια θυγατρική της Boscoscuro, όπου ήταν δεύτερος πίσω από τον Fermin Aldeguer, με τον οποίο μοιράζεται τώρα και πάλι το γκαράζ.

"Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τον Fermin και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και να ανταλλάξουμε πληροφορίες. Στην πραγματικότητα, πρέπει να ευχαριστήσω τον Fermin γιατί χάρη σε αυτόν είμαι ο αναβάτης που είμαι σήμερα, ίσως η περσινή χρονιά στο CEV ήταν πιο ευχάριστη και καθώς είχε πολύ περισσότερη εμπειρία μπορούσα να μάθω πολλά περισσότερα από αυτόν . Χάρη σε αυτόν είμαι εδώ σήμερα".

Κοιτάζοντας μπροστά στο 2022, φαινόταν ότι η ιστορία θα επαναλαμβανόταν για τον 20χρονο (να μείνει εκτός Πρωταθλήματος), αλλά ένα τηλεφώνημα άλλαξε τα πάντα.

Στους πρώτους οκτώ αγώνες του, ο Ισπανός έχει ήδη πετύχει μια νίκη και δύο βάθρα, καθιστώντας σαφές το τεράστιο ταλέντο που διαθέτει και την εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει.

"Δεν το περίμενα ο ίδιος. Ούτε ο Luca (Boscoscuro) ούτε η οικογένειά μου ούτε κανένας άλλος. Ακόμα κι εγώ φρικάρω γιατί ήταν πολύ δύσκολη στιγμή γιατί δεν ήξερα τι θα έκανα φέτος. Ο Luca με πήρε τηλέφωνο όταν ο Fenati είχε ακόμη δύο αγώνες μπροστά και μου είπε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με τα αποτελέσματά του και ότι το συμβόλαιο όριζε ότι αν δεν εκπληρωθούν οι προσδοκίες, θα μπορούσε να αλλάξει αναβάτη".

"Ακριβώς εκείνη τη στιγμή διαπραγματευόμουν με μια άλλη ομάδα στην οποία δεν μπορούσα να πω ναι γιατί ο Luca ήθελε να είμαι ο αντικαταστάτης του Romano Fenati και στο τέλος έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Έπρεπε να πάρω την απόφαση πριν από το Grand Prix της Ισπανίας, και αν έλεγα ναι στον Luca, εγκατέλειπα την άλλη ομάδα, αλλά ρίσκαρα ο Fenati να τα πάει καλά και να συνεχίσει να αγωνίζεται και μετά το Le Mans, αλλά στο τέλος μου έδωσε την ευκαιρία και νομίζω ότι το εκμεταλλεύομαι. Το απολαμβάνω όσο ποτέ άλλοτε και δίνω το 100%", είπε ο Lopez μιλώντας στο DAZN.

"Στο τέλος, φάνηκε η έλλειψη εμπειρίας γιατί έκανα δύο λάθη και έχασα μισό δευτερόλεπτο σε κάθε γύρο, αλλά ένιωσα έτοιμος να φρικάρω. Είπα «δεν το πιστεύω», και όλος ο αγώνας που βρισκόμουν μπροστά...Είναι απίστευτο. Αν μου είχατε πει πριν από πέντε μήνες ότι αυτό επρόκειτο να συμβεί, θα έλεγα ότι ήταν αδύνατο".

Επόμενο άρθρο »

Δυσκολεύτηκε ο Περιστεράς στην Γαλλία 22ος & 25ος

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK: Magny-Cours Δεύτερος Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα