• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τί περιμένουμε να δούμε στο Μisano;
Νέα 01/09/2022 - 19:52

Το Misano World Circuit Marco Simoncelli έχει ήδη φιλοξενήσει μερικές κρίσιμες αναμετρήσεις μεταξύ του επκεφαλής του Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, και του Francesco Bagnaia, και η πολύχρωμη σκηνή της Αδριατικής θα αποτελέσει για άλλη μια φορά το πεδίο της μάχης. Ο Bagnaia έρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες και θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος αναβάτης της Ducati που θα φτάσει στην τετράδα, ενώ ο Quartararo φτάνει από μια πραγματικά εκπληκτική δεύτερη θέση, που είναι επίσης το καλύτερο αποτέλεσμα της Yamaha στο Red Bull Ring. Α, και για τον Bagnaia, το Misano είναι αγώνας εντός έδρας...

Ο Ιταλός έχει δείξει απίστευτη ταχύτητα και έχει κερδίσει στο παρελθόν εδώ, έχοντας τον Γάλλο αναβάτη πολύ κοντά. Η Yamaha είναι το πιο επιτυχημένο εργοστάσιο στην πίστα και ο Quartararo κλείδωσε επίσης το Πρωτάθλημα σε αυτή την πίστα πέρυσι, καθιστώντας την για πάντα μέρος της ιστορίας του. Θα έρθουν λοιπόν οι δύο αντιμέτωποι για άλλη μια φορά και θα μπορούσαμε να δούμε μια σωστή μονομαχία μέχρι την καρό σημαία; Δεν έχουμε δει ακόμη τα γάντια να βγαίνουν μεταξύ του ντουέτου, αλλά και οι δύο είναι έτοιμοι σε αυτή την φάση να το κάνουν.

Στην Yamaha, o Franco Morbidelli έχει επίσης καλές αναμνήσεις από το Misano, καθώς έχει κερδίσει εκεί, οπότε θα ψάχνει να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά από τους πιο πρόσφατους αγώνες του. Ο Darryn Binder θα θέλει επίσης περισσότερους βαθμούς σε μια πίστα που ταιριάζει στη Yamaha και υπάρχει ο συναισθηματικός τελευταίο αγώνας στην καριέρα του για τον Andrea Dovizioso στην άλλη πλευρά του γκαράζ της RNF.

Μετά τις δεύτερες περισσότερες εκκινήσεις που έγιναν ποτέ από έναν αναβάτη, νίκες με δύο διαφορετικές μοτοσυκλέτες και βάθρα με τρεις, ήρθε η ώρα για τον Dovi να κρεμάσει την φόρμα του. Ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές των τελευταίων ετών, ο Ιταλός είχε μια πιο σκληρή επιστροφή με την RNF, αλλά παραμένει από τους πιο αγαπημένους και πιο επιτυχημένους αναβάτες στην σχάρα εκκίνησης. Πού θα τερματίσει τον τελευταίο του αγώνα;

Για την Ducati, εν τω μεταξύ, μπορεί ο 'Pecco' να ηγείται της επίθεσης, αλλά και οι υπόλοιποι αναβάτες δεν πάνε πίσω. Ο Jack Miller επέστρεψε στο βάθρο στην Αυστρία και είναι μια σταθερή απειλή στις μπροστινές θέσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ ο Johann Zarco θέλει να βρει λίγο περισσότερο ρυθμό από το Σαββατοκύριακο.


Ο Jorge Martin θα θέλει επίσης να ανακάμψει μετά την πρόσφατη πτώση του στην Αυστρία και φτάνει στο Misano μετά την απόφαση της Ducati να μην τον ανεβάσει στην εργοστασιακή ομάδα για το 2023. Πιθανότατα θα νιώσει ότι έχει κάτι να αποδείξει και θα μπορούσε να υπάρξει άλλη μια μονομαχία με τον Enea Bastianini. 

Η τροχιά που οδήγησε τον Bastianini στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati από την επόμενη χρονιά ξεκίνησε στο Misano καθώς εκεί πήρε τα πρώτα του βάθρα πέρυσι. Είναι μια πίστα που ο Bastianini πηγαίνει γενικά καλά και πλέον, με την πίεση να έχει φύγει από τους ώμους του, τί μπορεί να καταφέρει ο Bastianini το Σαββατοκύριακο;

Ο Luca Marini και ο Marco Bezzecchi έχουν επίσης φόρμα στο Misano και ολοένα και καλύτερη φόρμα στην κορυφαία κατηγορία. Ο Marini ερχεται από τον καλύτερο τερματισμό του ποτέ, με την τέταρτη θέση στην Αυστρία και ο Bezzecchi ήταν για άλλη μια φορά ο κορυφαίος rookie στο Red Bull Ring. Τι μπορούν να κάνουν? 

Τώρα, περνάμε στην Aprilia. Η Αυστρία ήταν σίγουρα μια λιγότερο "ηχηρή" απόδοση για το ιταλικό εργοστάσιο, αλλά αυτό λέει πολλά όταν ήταν ακόμα ένα Σαββατοκύριακο όπου κερδήθηκαν αρκετοί ναθμοί από τους Aleix Espargaro και Maverick Viñales. Σύμφωνα με τα πρότυπα του 2022, θέλουν πολύ περισσότερα. Έτσι, το εργοστάσιο του Noale θα ελπίζει ότι θα μπορέσει να αποδείξει ότι η Αυστρία ήταν μια "ανωμαλία" καθώς φτάνουμε στη Riviera di Rimini, και ο Aleix Espargaro σίγουρα θα θέλει να επιστρέψει στον αγώνα για το βάθρο καθώς ο Bagnaia συνεχίζει να κλείνει την διαφορά και ο Quartararo παραμένει στην κορυφή. 

Ο Viñales, εν τω μεταξύ, έχει ήδη πάρει pole position και νίκη στην πίστα του MIsano και από εκεί ξεκίνησε η περιπέτεια με την Aprilia. Μπορεί να επιστρέψει σε αυτή την τάση των ανοδικών αποτελεσμάτων και να παλέψει ξανά για το βάθρο;


Για την KTM, το κυνήγι της προόδου συνεχίζεται, με την πολύ καλή Κυριακάτικη επίδοση του Brad Binder να επιστρέφει στην Αυστρία καθώς ο Νοτιοαφρικανός ανέβηκε στην έβδομη θέση. Οι ανακάμψεις του Binder - ακόμη πιο αξιοσημείωτες, δεδομένου ότι ο #33 συχνά ξεκινάει πολύ πίσω στη σχάρα εκκίνησης - συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και ο ομόσταυλός του, Miguel Oliveira, σημειώνει επίσης σταθερά καλούς τερματισμούς από τον Mugello. Το αυστριακό εργοστάσιο έχει μια πρώτη σειρά εκκίνησης και ένα βάθρο στο παρελθόν στο Misano, αλλά πιθανότατα θα είναι περισσότερο η πρώτη εξάδα και η πρώτη πεντάδα που θα αποτελεί τον στόχο το 2022. 


Στη Suzuki, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020, Joan Mir, δεν θα αγωνιστεί στο Rimini, οπότε εναπόκειται στον Alex Rins να ηγηθεί της προσπάθειας. Ήταν μια πιο δύσκολη πορεία τελευταία για το εργοστάσιο της Hamamatsu στην τελευταία μισή σεζόν (προς το παρόν), αλλά κάθε νέο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία για ένα αποτέλεσμα. Είναι επίσης μια ευκαιρία για τον Ιάπωνα αναβάτη Kazuki Watanabe, που αντικαθιστά τον Mir, να δοκιμάσει μια μοτοσυκλέτα MotoGP.

Τέλος, η δύσκολη πορεία συνεχίζεται στην πίστα για τη Honda, αλλά οι θετικές ειδήσεις που έρχονται από το Camp του MM93 σίγουρα προκαλούν ενδιαφέρουσα ανάγνωση. Τώρα είναι σε θέση να προπονείται με μοτοσυκλέτες και με σταθερές φήμες για επιστροφή στην πίστα στη δοκιμή μετά το Grand Prix του Αγίου Μαρίνου, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά θετικά για τον Marc Marquez.

Ο Takaaki Nakagami κινείται σε απόσταση αναπνοής από τον Marquez στην βαθμολογία, εάν μπορεί να συνεχίσει να παίρνει βαθμούς, και ο Pol Espargaro απέχει μόλις τρεις βαθμούς παραπάνω. Ο Pol έχει καλές αναμνήσεις από το Misano (όπου πέρυσι ανέβηκε στο βάθρο), με τον Marc Marquez να ηγείται ενός 1-2 για την Repsol Honda. Ο Alex Marquez, εν τω μεταξύ, πιθανότατα θα αναζητήσει έναν καλό τερματισμό και ένα καλό εφαλτήριο για την Aragon, μια από τις πίστες στις οποίες πήρε βάθρο ως rookie.

Επόμενο άρθρο »

Misano: Moto3 ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

1ος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ο Ντίνος Μαυρόπουλος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα