• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα περισσότερο την Κυριακή
Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα
Νέα 24/08/2022 - 12:06

Αν δεν ήταν ο Fabio Quartararo, η Ducati θα είχε κυριαρχήσει πλήρως στο Red Bull Ring. Τα κατάφεραν ούτως ή άλλως στην πραγματικότητα, με τέσσερις από τους πέντε πρώτους που τερμάτισαν το απόγευμα της Κυριακής να οδηγούν μια GP22 - και αυτό έγινε μετά την πτώση του Jorge Martin στον τελευταίο γύρο, ενώ προσπαθούσε να προσπεράσει τον Jack Miller, για την τρίτη θέση. Ήταν ξεκάθαρο από νωρίς το Σαββατοκύριακο ότι το να περάσεις τις Ducati θα ήταν ένα δύσκολο έργο, και έτσι αποδείχθηκε.

Εξ ου και ο λόγος που μετά τον αγώνα, ο Aleix Espargaro ήταν πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή του, ειδικά αφού η μπροστινή του συσκευή ρύθμισης ύψους απέτυχε να κλειδώσει στην αρχή του αγώνα. Η Aprilia δυσκολεύτηκε περισσότερο από ό,τι στους περισσότερους αγώνες φέτος στην Αυστρία και ο #41 εξήγησε ότι προσπάθησε σχεδόν τα πάντα για να βελτιώσει την αίσθηση της RS-GP του για να γεφυρώσει το χάσμα με τους ανταγωνιστές του για το Πρωτάθλημα, Fabio Quartararo και τον τελικό νικητή, Francesco Bagnaia.


"Ναι, πολύ. Δοκίμασα τα πάντα. Μετακίνησα το βάρος του… μετακίνησα τον κινητήρα αρκετά το Σαββατοκύριακο. Δοκίμασα τα πάντα. Έκανα τη μοτοσυκλέτα μακρύτερη, πολύ χαμηλότερη. Δοκίμασα τα πάντα. Αλλά σε αυτή την μοτοσυκλέτα δεν άρεσαν οι κορυφές των στροφών. Φρέναρα σαν τρελός σε όλον τον αγώνα, ειλικρινά, δεν ξέρω γιατί δεν έκανα κανένα λάθος", εξήγησε ο Espargaro.

Οι δυσκολίες της Aprilia μεγεθύνθηκαν από την πτώση του Maverick Viñales στην 13η θέση, αφού ο Viñales πάλευε με τον Quartararo στους πρώτους γύρους. Στη συνέχεια, ο Espargaro έχασε θέσεις από τις Ducati των Luca Marini και Johann Zarco στα τελευταία στάδια, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αμυνθεί ή να επιτεθεί στο δίδυμο.
 

"Οδηγούσα πάνω από το όριο σε κάθε στροφή. Έκανα μηδέν λάθη. Ειλικρινά λοιπόν είμαι πολύ περήφανος για τον αγώνα που κάναμε. Μετά είχε φθαρεί το ελαστικό προφανώς και είχα πολύ σπινάρισμα στις ευθείες, οπότε ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα και έχασα τις θέσεις από τον Marini και τον Zarco".

"Αλλά ειλικρινά, είναι κρίμα που ο Pecco και ο Fabio έκαναν το 1-2, αλλά από μέρους μου, με αυτή τη μοτοσυκλέτα εδώ, είμαι χαρούμενος. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα περισσότερο".

Και αυτό είναι το απογοητευτικό κομμάτι. Οδηγώντας στο όριο για ολόκληρο τον αγώνα, μόνο για να βγεί έκτος ενώ οι δύο κύριοι αντίπαλοί του βρίσκονται στα δύο πρώτα σκαλοπάτια του βάθρου πρέπει να ήταν αρκετά απογοητευτικό για τον Espargaro. Ωστόσο, το να μαζεύεις πολύτιμους βαθμούς όταν δεν είναι δυνατά τα βάθρα είναι αυτό που πρέπει να κάνεις όταν κυνηγάς ένα Πρωτάθλημα.

Επόμενος αγώνας είναι το Misano. Ο Espargaro παραδέχεται ότι πιστεύει ότι η Aprilia θα μπορούσε να δυσκολευτεί στο GP του San Marino, αλλά μετά από αυτό, υπάρχουν πολλές πίστες όπου μπορούν να πάνε καλά - συμπεριλαμβανομένης της Αραγονίας, όπου η Aprilia απολάμβανε ανέκαθεν επιτυχίες, ακόμα και όταν δεν αγωνιζόταν για τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα. 


"Ας πάμε αγώνα με αγώνα. Ξέρω ότι χάσαμε έδαφος στο Πρωτάθλημα. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ ικανοποιημένος με την απόδοσή μου την Κυριακή. Ως αναβάτης, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα περισσότερο, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στον αγώνα. Είχα μια σταθερή, σταθερή απόδοση, σχεδόν τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Οπότε τίποτα περισσότερο δεν μπορούσα να κάνω".

"Τώρα ας επικεντρωθούμε στο Misano. Το οποίο είναι επίσης μια πολύ σφιχτή πίστα, δεν θα είναι εύκολο. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να επιβιώσουμε εκεί. Και μετά θα πάμε στην Αραγονία και σε τόσες πίστες που πιστεύω ότι η μοτοσυκλέτα μου θα είναι καλύτερη".

Προχωρώντας στο Misano World Circuit Marco Simoncelli, ο Espargaro βρίσκεται 32 βαθμούς πίσω από τον Quartararo και 12 μπροστά από τον Bagnaia. Με επτά αγώνες για να ολοκληρωθούν, το Πρωτάθλημα είναι πραγματικά απρόβλεπτο. 

Επόμενο άρθρο »

Προχωράει η ανάρρωση του Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Δεν θα περιμένω να είμαι 100% έτοιμος για να ανέβω στην μοτοσυκλέτα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα