• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Martin: Προτιμούσα να πέσω
Παρά να πάρω πάλι την τέταρτη θέση
Νέα 23/08/2022 - 12:57

Ο Jorge Martin βρισκόταν στη μάχη του βάθρου για μεγάλο μέρος του αγώνα Red Bull Ring της Κυριακής, στην πίστα όπου πήρε την πρώτη του νίκη στα MotoGP στο περσινό GP της Styria, και πάλευε με τον εργοστασιακό αναβάτη της Ducati, Jack Miller, για την τελευταία θέση στο βάθρο.

Αλλά ο Martin έχασε το μπροστινό στην πρώτη στροφή καθώς πήγαινε να μπει από την εσωτερική του Αυστραλού, πριν ανέβει ξανά στη μοτοσυκλέτα για να τερματίσει τελικά στη 10η θέση. Μιλώντας στη συνέχεια, ο Martin είπε: "Δεν θα μπορούσα να είμαι εκεί για άλλον γύρο (στην τέταρτη θέση)" και θεώρησε ότι ήταν καλύτερο να πέσει προσπαθώντας να κερδίσει μια θέση στο βάθρο παρά να χάσει.

 

“Ίσως άργησα λίγο”, είπε ο Martin για την προσπέραση που έβαλε τέλος σε κάθε ελπίδα για τον τρίτο του τερματισμό στο βάθρο για το 2022. “Έκανα προσπέραση, προσπάθησα να πάω στην κανονική γραμμή μου και “έσπρωξα” λίγο τον Jack γιατί χρειαζόμουν και έπεσα. Άρα, ναι, ήμουν στο όριο, αλλά έπρεπε να προσπαθήσω για το βάθρο”.

"Λοιπόν, προσπάθησα και είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση. Έκανα δύο ταχύτερους γύρους και ήμουν πραγματικά σταθερός και με τα ελαστικά. Έκανα ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο συνολικά, ήμουν πάντα στην πρώτη τετράδα σε όλες τις περιόδους δοκιμών και αυτό είναι ένα σημάδι ότι γινόμαστε όλο και πιο γρήγοροι”.

 Ο Martin λέει ότι δεν επηρεάστηκε από καμία αλλαγή των μπροστινών ελαστικών ενώ ακολουθούσε τον Miller, προσθέτοντας: “Δεν νομίζω γιατί επιλέξαμε το σκληρό μπροστινό επειδή όλοι ήταν με το μαλακό και με το σκληρό μπροστινό ένιωθα σιγουριά και δεν είχα θέμα. Σκέφτηκα ότι ήταν δύσκολο να φτάσω στην πρώτη θέση, γι' αυτό αποφάσισα να επιλέξω το σκληρό όσο ήμασταν στην σχάρα εκκίνησης (για να έχει μικρότερη αλλαγή συμπεριφοράς του ελαστικού από την υπερθέρμανση, όταν βρίσκεται ανάμεσα σε άλλους αναβάτες)”.

Επόμενο άρθρο »

Εκτός Misano ο Mir

« Προηγούμενο άρθρο

Gardner: Είναι απίθανο να είμαι στα MotoGP του χρόνου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα