• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ποιό ήταν το πρόβλημα του Bastianini;
Που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον αγώνα
Νέα 21/08/2022 - 20:10

Ο κάτοχος της pole position του Αυστριακού Grand Prix, Enea Bastianini, εξήγησε τον λόγο πίσω από την πρόωρη αποχώρησή του από τoν αγώνα της Κυριακής. 

Ο Bastianini έμεινε ξαφνικά εκτός της μάχης για το βάθρο στον έκτο γύρο, έχοντας δύο μεγάλες εξόδους και ενώ αρχικά φαινόταν ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με τα φρένα του, τελικά το πρόβλημα εντοπίστηκε στον μπροστινό τροχό.


Και η ζημιά, εξήγησε μετά τον αγώνα ο Bastianini, έγινε στον προηγούμενο γύρο, μεταξύ των δεξιών στροφών 9 και 10.

"Βγήκα λίγο εκτός γραμμής στην έξοδο της 9 και όταν άνοιξα το γκάζι, έχασα λίγο το πίσω μέρος και ο μπροστινός τροχός άγγιξε το κερμπ", εξήγησε ο Bastianini. "Και έσπασε τον τροχό. Και η πίεση έπεσε και τελείωσε ο αγώνας μου".

"Όταν φρέναρα στον πρώτο τομέα, κάθε φορά το μπροστινό έκανε σαν τρελό και δεν μπορούσα να οδηγήσω. Και φτάνοντας στην τέταρτη στροφή, πήγα κατευθείαν έξω".

Ο Bastianini πάλευε με τον Jorge Martin για την τρίτη θέση εκείνη την στιγμή, με τους Bagnaia και Miller να έχουν ξεφύγει μπροστά. 

Ωστόσο, αυτό δεν θα σήμαινε απαραίτητα ότι οι φιλοδοξίες του για νίκη είχαν τελειώσει – με τον Bastianini να φημίζεται για την απόδοσή του στο δεύτερο μισό των αγώνων.

"Πήγαινα καλά", είπε ο Bastianini για τον αγώνα του πριν από το περιστατικό. "Ήμουν πραγματικά σίγουρος ότι έκανα έναν καλό αγώνα. Νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή ελαστικού ήταν η δική μου, αλλά δεν το ξέρουμε αυτό – γιατί μόνο εγώ στο κορυφαίο γκρουπ είχα βάλει μαλακό μπρος και πίσω".


"Γνωρίζουμε ότι κάναμε ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο από τις ΕΔ1. Πάντα καλύτερα, πάντα περισσότερη (ταχύτητα, σε κάθε περίοδο δοκιμών)".

 

Ο αντίπαλος του Bastianini για την εργοστασιακή θέση της Ducati, Jorge Martin, είδε την μάχη του για το βάθρο να τελειώνει με μια πτώση στην πρώτη στροφή του τελευταίου γύρου, που τον υποβίβασε τελικά στην 10η θέση.

Και ενώ ο ομόσταυλος του Bagnaia για το 2023 επρόκειτο να ανακοινωθεί πριν από τον επόμενο γύρο στο Misano, είναι δύσκολο να δούμε πώς το Σαββατοκύριακο του Red Bull Ring θα μπορούσε να προσφέρει μια οριστική απάντηση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στη Ducati.

"Δεν ξέρω πώς θα είναι το μέλλον μου", είπε ο Bastianini, ο οποίος θα αγωνιστεί για την Pramac Ducati τον επόμενο χρόνο αν δεν πάρει την εργοστασιακή θέση. 

"Θα δούμε, πριν ή αργότερα από το Misano, δεν ξέρω. Πρέπει να συνεχίσουμε όπως σε αυτό το Grand Prix".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Ήταν από τις πιο δύσκολες νίκες της χρονιάς

« Προηγούμενο άρθρο

Χατ τρικ νικών για τον Francesco Bagnaia!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα