• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέες αναβαθμίσεις στον κινητήρα της Triumph για την Moto2
Νέα 05/08/2022 - 12:04

Την παραμονή του Βρετανικού Grand Prix, η Triumph ανακοίνωσε μια σειρά εξελίξεων στον τρικύλινδρο κινητήρα 765κ.εκ. της Moto2, που προέρχεται από την Street Triple RS, για να αυξήσει τις στροφές, την ισχύ και τις επιδόσεις.


* Αύξηση 5 PS από τη σεζόν 2023 και επιπλέον 400 σ.α.λ.
* Οι περιοχές εξέλιξης περιλαμβάνουν έμβολα, κυλινδροκεφαλή, βαλβίδες,
εκκεντροφόρους άξονες και στρόφαλο
* Στόχος είναι να δωθεί στην Moto2 περισσότερη ταχύτητα, ταχύτερους χρόνους γύρου και αυξημένες ευκαιρίες προσπέρασης


Από την αρχή της τρικύλινδρης Triumph εποχής το 2019, ο κινητήρας 765κ.εκ. έχει επαναπροσδιορίσει την κατηγορία με 68 νέα ρεκόρ γύρων και άλλα ρεκόρ, 20 διαφορετικούς νικητές και την πρώτη τελική ταχύτητα 300+ χλμ στην ιστορία.


Τα χαρακτηριστικά του τρικύλινδρου κινητήρα της Triumph έχουν κερδίσει εκτενείς επαίνους για το κλείσιμο της διαφοράς από την κατηγορία MotoGP όσον αφορά τις επιδόσεις και το απαιτούμενο στυλ οδήγησης, καθιστώντας πιο σχετικό τον ρόλο της κατηγορίας ως τροφοδοτική προς τα MotoGP.


Η τότε ανακοίνωση ότι ο κινητήρας των 765κ.εκ. θα τροφοδοτεί τη Moto2 στην αρχή του 2019, σηματοδότησε ήδη μια σημαντική αναβάθμιση όσον αφορά την ισχύ. Η τωρινή σειρά αναβαθμίσεων από την Triumph θα δώσει στους αναβάτες ακόμη περισσότερα μετά από τέσσερις σεζόν βελτιστοποίησης του τρέχοντος πακέτου απόδοσης του κινητήρα, των ηλεκτρονικών και των ελαστικών.
Οι τελευταίες εξελίξεις βελτιώνουν περαιτέρω την απόδοση του κινητήρα ψηλά, αυξάνοντας την αναλογία συμπίεσης με νέα κυλινδροκεφαλή, μακρύτερες βαλβίδες για αύξηση της ανύψωσης μαζί με νέο προφίλ εκκεντροφόρου και αναθεωρημένα ελατήρια βαλβίδων.


Για να διατηρηθεί το εντυπωσιακό ρεκόρ αξιοπιστίας του κινητήρα, έχοντας ήδη συμπληρώσει σχεδόν ένα εκατομμύριο ανταγωνιστικά χιλιόμετρα στη Moto2, περαιτέρω βελτιώσεις επικεντρώνονται στα έμβολα, τις μπιέλες και τον στροφαλοφόρο άξονα για να αντιμετωπίσουν την υψηλότερη πίεση εμβόλου των 90 BAR (από 85 BAR πριν).


Το Πρωτάθλημα Triumph Triple Trophy, το οποίο συνεχίζει να τρέχει παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2, έχει μια νέα μέτρηση για το 2022, απονέμοντας βαθμούς για την καλύτερη εξέλιξη κατά τον αγώνα από την αρχική θέση μέχρι τον τερματισμό. Αυτό έχει ήδη επισημάνει μερικές αξιοσημείωτες επιδόσεις, όπως του Jeremy Alcoba που σκαρφάλωσε 20 θέσεις στο Grand Prix της Πορτογαλίας και του Joe Roberts που ανέβηκε 17 θέσεις στο Le Mans, και αυτές οι τελευταίες εξελίξεις κινητήρα στοχεύουν να προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για προσπεράσματα.

Ο Steve Sargent, Chief Product Officer της Triumph, δήλωσε: "Είμαστε απίστευτα περήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο ο τρικύλινδρος κινητήρας μας των 765κ.εκ. έχει επαναπροσδιορίσει την κατηγορία Moto2, καθιστώντας την ταχύτερη, πιο ανταγωνιστική και με καλύτερο ήχο. Το να έχουμε επιτύχει τόσα πολλά ρεκόρ γύρου και τελικής ταχύτητας που ισοδυναμεί με περισσότερα από 100 km/h ανά κύλινδρο, είναι κάτι με το οποίο είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τότε που η Triumph ξεκίνησε να τροφοδοτεί την κατηγορία από τη σεζόν του 2019. Όταν υπάρχει μια τόσο θεμελιώδης αλλαγή σε μια κατηγορία, όλοι ξεκινούν ένα ταξίδι μάθησης – οι αναβάτες και οι ομάδες όσον αφορά την προσαρμογή στα χαρακτηριστικά του τρικύλινδρου και τη βελτιστοποίηση του συνολικού πακέτου κινητήρα, ηλεκτρονικών και ελαστικών, και εμείς ως Triumph από την άποψη των δυνατοτήτων απόδοσης και της αξιοπιστίας. Έχουμε διανύσει σχεδόν 1 εκατομμύριο ανταγωνιστικά χιλιόμετρα με τον τρέχοντα κινητήρα 765κ.εκ. της Moto2 και αυτό μας δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση καθώς κάνουμε αυτό το επόμενο βήμα για να δώσουμε στους αναβάτες κάτι που όλοι θέλουν – περισσότερες στροφές και περισσότερη ισχύ. Ανυπομονούμε να δούμε ακόμα περισσότερα ρεκόρ γύρων να καταρρίπτονται καθώς οι χρόνοι γίνονται πιο γρήγοροι και τον τρόπο που περισσότερη ισχύς δίνει στους αναβάτες περισσότερη ελευθερία να δημιουργήσουν ευκαιρίες προσπεράσματος και είμαστε ενθουσιασμένοι να ξεκινήσουμε το επόμενο κεφάλαιο της Moto2 που τροφοδοτείται από την Triumph".


Ο Carlos Ezpeleta, Managing Director της Dorna Sports, πρόσθεσε: "Από την αρχή της εποχής Triumph στη Moto2, ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι με την απόδοση και την αξιοπιστία του τρικύλινδρου Triumph των 765κ.εκ. και τα ρεκόρ γύρων μιλούν από μόνα τους. Είναι σημαντικό ότι η Moto2 είναι ένα θέαμα από μόνο του και ότι παρέχει μια σχετική πλατφόρμα για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς αναβατών MotoGP και αυτή η νέα ανακοίνωση για περισσότερη ισχύ κινητήρα προχωρά ακόμη περισσότερο στην επίτευξη και των δύο αυτών στόχων. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη δουλειά της Triumph για την ενίσχυση της Moto2 και που βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούν και βελτιώνονται συνεχώς".
Ο αγωνιστικός κινητήρας Triumph Moto2 765κ.εκ. είναι μια εξέλιξη της κορυφαίας στην κατηγορία μοτοσυκλέτας δρόμου, Street Triple RS 765κ.εκ., και παράγει περισσότερα από 140 PS (1 PS=0,98632 HP) και τον ίδιο άγριο ήχο. 

Επόμενο άρθρο »

Silverstone: Moto3 ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: Συνέντευξη τύπου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα