• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: Συνέντευξη τύπου
"Ίδια προσέγγιση", "Μάχη μέχρι τέλους", "Συνέπεια"
Νέα 04/08/2022 - 21:03

Μετά από πέντε εβδομάδες καλοκαιρινού διαλείμματος, τα MotoGP επιστρέφουν και για να ξεκινήσει το Monster Energy British Grand Prix, τρεις από τους τέσσερις κορυφαίους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Fabio Quartararo, – ο οποίος θα εκτίσει  ποινή μεγάλου γύρου την Κυριακή– ενώθηκε από τους Aleix Espargaro, Francesco Bagnaia για να αναλύσουν το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Μαζί τους ήταν και οι Jack Miller και Alex Rins.

Η ποινή του μεγάλου γύρου είναι, κατανοητά, ένα καυτό θέμα πριν από την έναρξη της δράσης στην πίστα. Θα είναι μέχρι την καρό σημαία της Κυριακής και πιθανότατα και μετά. Αλλά για τον Γάλλο, η προσέγγιση της μάχης του Silverstone είναι όπως κάθε άλλο Σαββατοκύριακο.

"Ναι, πέντε εβδομάδες ήταν αρκετά μεγάλο διάστημα, αλλά νιώθω χαρούμενος που επέστρεψα, θα προσεγγίσω αυτό το Σαββατοκύριακο σαν ένα κανονικό Σαββατοκύριακο, έτσι πρέπει να το κάνουμε. Και μετά έχουμε αυτή την ποινή, αλλά ας δούμε πώς θα πάει το Σαββατοκύριακο και φυσικά πώς θα προσεγγίσουμε τον αγώνα. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς και νιώθω έτοιμος να αγωνιστώ", ανέφερε ο Γάλλος αναβάτης.

Από όποια πλευρά και να το δει κανείς, η ποινή του Quartararo προσφέρει μια φανταστική ευκαιρία στους Aleix Espargaro και Pecco Bagnaia. Η απόδοση του πρώτου στο Assen έδωσε στον Ισπανό μια μεγάλη ένεση αυτοπεποίθησης και, μετά την μείωση της διαφοράς στην βαθμολογία, ο #41 είναι έτοιμος να συνεχίσει την επίθεση του μετά από ένα καλό διάλειμμα.


"Δεν μπορώ να περιμένω, ειλικρινά. Έχω σημαντικό κίνητρο, περισσότερο από ποτέ στη ζωή μου. Γέμισα πολύ τις μπαταρίες αυτές τις πέντε εβδομάδες και η πρόκληση που έχω μπροστά μου είναι τεράστια, αλλά θα προσπαθήσω να το απολαύσω όσο το δυνατόν περισσότερο", είπε ο Espargaro. "Θα είναι ένα πολύ, πολύ έντονο τρίμηνο, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου, θα προσπαθήσω να παλέψω μέχρι το τέλος. Νομίζω ότι έχω μια πολύ καλή ομάδα, μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα και έχω αποδείξει στο τελευταίο GP ότι μπορώ να είμαι πολύ γρήγορος, οπότε ας προσπαθήσουμε να διασκεδάσουμε και να δούμε αν θα τα καταφέρω".

Ο Bagnaia ξεκίνησε το καλοκαιρινό διάλειμμα μετά από μια νίκη που χρειαζόταν τόσο πολύ. Τρεις νίκες και τρεις πτώσεις ήταν η ιστορία των έξι τελευταίων αγώνων του Pecco, οπότε το πράγμα στο οποίο επικεντρώνεται ο Ιταλός στο δεύτερο μέρος της σεζόν είναι η μαγική λέξη: συνέπεια. 


"Σίγουρα αν θέλω να έχω την ευκαιρία να κερδίσω το Πρωτάθλημα, πρέπει να τερματίσω περισσότερους αγώνες. Είναι εντάξει να κερδίζεις, αλλά είναι επίσης σημαντικό να τερματίζεις όταν δεν μπορείς να κερδίσεις. Στους τελευταίους έξι αγώνες κέρδισα τρεις αγώνες αλλά έπεσα και σε τρεις αγώνες, σε δύο από δικό μου λάθος και σε έναν λόγω λάθους άλλου. Αλλά σε κάθε περίπτωση στο δεύτερο μέρος της σεζόν θα είναι σημαντικό να βρούμε τη συνέπεια και να είμαστε ανταγωνιστικοί όπως ήμασταν πάντα στο πρώτο μέρος της σεζόν, αλλά με τον τερματισμό των αγώνων", σχολίασε ο Pecco.

Θα είναι σίγουρα ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο στο Silverstone. Oι κατατακτήριες είναι πάντα ζωτικής σημασίας, αλλά ο Quartararo χρειάζεται –τουλάχιστον– μια εμφάνιση στην πρώτη σειρά περισσότερο από ποτέ για να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά που θα προκαλέσει η ποινή του μεγάλου γύρου. Θα μπορέσουν να κεφαλαιοποιήσουν οι Aleix Espargaro, Pecco Bagnaia και οι υπόλοιποι την ποινή αυτή του Fabio; Ο χρόνος θα δείξει.

Επόμενο άρθρο »

Νέες αναβαθμίσεις στον κινητήρα της Triumph για την Moto2

« Προηγούμενο άρθρο

Η ιστορία του Silverstone στα MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα