• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Moto2 πάσχει από chattering
Tο φαινόμενο προέρχεται κυρίως από το πλαίσιο και τα ελαστικά (λιγότερο από τα ελαστικά).
Νέα 01/05/2010 - 14:07

Αποστολή MOTOGP WORLD: Βασίλης Μωραΐτης 

 

Το φαινόμενο του chattering είναι ο εφιάλτης των ομάδων της νεοσύστατης κατηγορίας Moto2, λόγω του ότι οι κινητήρες δεν διαθέτουν εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα κι επιπλέον τα δεδομένα των ελαστικών και των πλαισίων είναι νέα και όλα κρίνονται από τις ικανότητες του αναβάτη και φυσικά των μηχανικών. 

 

Αρχικά, ο Michael Bartholemy μας είπε ότι το φαινόμενο προέρχεται κυρίως από το πλαίσιο και λιγότερο από τα ελαστικά. Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να το μειώσει είναι χρησιμοποιώντας διαφορετική κατανομή μαζών κι επιπλέον τοποθετώντας αντίβαρα εμπρός ή πίσω στην μοτοσυκλέτα ανάλογα με την γεωμετρία της. Στις πρώτες δοκιμές η ομάδα είχε αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα με το chattering αλλά πλέον βρίσκεται σε καλύτερο δρόμο. Η ομάδα είχε βρει ότι παράγοντες όπως το γεμάτο ρεζερβουάρ και η υψηλή θερμοκρασία του μοτέρ έδιναν ένεση ισχύος στο φαινόμενο του chattering. 

 

Μεγάλα προβλήματα είχε αρχικά κι ομάδα της Tech3, ωστόσο ο Herve Poncharal ανάφερε ότι πλέον το έχουν μειώσει σε αισθητό βαθμό, παρόλα αυτά παραμένει ενοχλητικό. Ένας άλλος τομέας στον οποίο έχουν επέμβει, είναι και η ρύθμιση του συμπλέκτη της Suter. Σύμφωνα με τον Poncharal στην Moto2 όποιος καταφέρει να νικήσει το φαινόμενο του chattering θα βρεθεί μπροστά με τους καλύτερους χρόνους. Κι εκείνος βασίζεται περισσότερο στον Yuki Takahashi παρά στον Raffaele de Rosa όπως αρχικά πίστευε. Ο Takahashi έχει καλύτερη αίσθηση από την μοτοσυκλέτα και μπορεί να συμβάλει περισσότερο στη λύση του προβλήματος.

Επόμενο άρθρο »

Jerez live: O Pedrosa στην pole, αλλά...

« Προηγούμενο άρθρο

Την αεροδυναμική ψάχνει ο Dovizioso

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA