• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Δεν θα ξαναδοκιμάσω να προσπεράσω"
Η αντίδραση του Quartararo στην ποινή μεγάλου γύρου που δέχτηκε
Νέα 28/06/2022 - 11:53

Το περιστατικό μεταξύ Fabio Quartararo και Aleix Espargaro την Κυριακή στο Assen επέφερε τελικά ποινή μεγάλου γύρου για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021, την οποία θα πρέπει να εκτίσει στον αγώνα του Silverstone. 

Με την ετυμηγορία των αγωνοδικών να έχει εκδωθεί αφού ο Quartararo είχε ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις του με τα μέσα ενημέρωσης, ο Γάλλος αναβάτης μίλησε για την απόφασή τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 


"Λοιπόν… Ένας μεγάλος γύρος για τον επόμενο αγώνα. Τώρα δεν μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις μια προσπέραση γιατί πιστεύουν ότι είσαι πολύ φιλόδοξος".

"Από την αρχή της χρονιάς κάποιοι αναβάτες είχαν "ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ", αλλά προφανώς το δικό μου ήταν πολύ επικίνδυνο. Συγχαρητήρια στους αγωνοδίκες για την καταπληκτική δουλειά που κάνετε. Την επόμενη φορά δεν θα προσπαθήσω να προσπεράσω για να μην πάρω ποινή.  ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟ SILVERSTONE".


Ο Quartararo, ο οποίος απέτυχε να τερματίσει μόνο δύο αγώνες τις τελευταίες δύο σεζόν, ζήτησε συγγνώμη από τον Aleix Espargaro για αυτό που αποκάλεσε «ανόητο λάθος» στην προσπάθεια να περάσει τον αναβάτη της Aprilia στη φουρκέτα στον 5ο γύρο.


Το αστέρι της Monster Yamaha έπεσε κατά τη διάρκεια του περιστατικού, με τον Espargaro να παραμένει όρθιος αλλά να βγαίνει εκτός πίστας. Ο Espargaro έχασε περίπου δέκα δευτερόλεπτα και ξαναμπήκε στον αγώνα στην 15η θέση πριν φτάσει στην τέταρτη θέση.


Εξηγώντας την απόφασή τους, οι αγωνοδίκες της FIM εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση:

"Κατά τη διάρκεια του αγώνα MotoGP στο Motul TT Assen, ένα περιστατικό μεταξύ του #20 Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) και του #41 του Aleix Espargaro (Aprilia Racing) είδε τον αναβάτη #20 να πέφτει και να έρχεται σε επαφή με τον #41 στη στροφή 5".

"Το πάνελ των αγωνοδικών έκρινε ότι ο Quartararo ήταν υπερβολικά φιλόδοξος στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον A. Espargaro. Ο #20 δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσει με επιτυχία την κίνηση και στη συνέχεια έπεσε, προκαλώντας επαφή με τον #41 και αναγκάζοντάς τον να βγει εκτός πίστας.  Η ενέργεια αποφυγής που ανέλαβε ο A. Espargaro του επέτρεψε να αποφύγει την πτώση και να επιστρέψει. Ωστόσο, ο αγώνας του επηρεάστηκε σοβαρά. Ο Quartararo τιμωρήθηκε με ποινή μεγάλου γύρου που θα εκτιστεί στον αγώνα MotoGP στο Monster Energy British Grand Prix".

Η ανάρτηση του Quartararo ακολουθεί τα σχόλια του διευθυντή της ομάδας, Massimo Meregalli, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση να τιμωρηθεί ο Γάλλος αναβάτης ως «όχι μόνο σκληρή, αλλά ασυνεπής»:

"Βλέπουμε την πρώτη πτώση του Fabio ως περιστατικό αγώνα και πιστεύουμε ότι η απόφαση της διεύθυνσης αγώνα να του επιβάλει κύρωση για τον επόμενο αγώνα δεν είναι μόνο σκληρή, δεδομένου ότι δεν πήρε κανέναν μαζί του και ο Aleix εξακολουθεί να κερδίζει βαθμούς, αλλά επίσης δεν συνάδει με περιστατικά αγώνων που έχουμε δει σε προηγούμενα GP που έμειναν ατιμώρητα".

Ο Meregalli φαίνεται να τονίζει ότι δεν επιβλήθηκε ποινή στον Takaaki Nakagami για πρόκληση ατυχήματος με πολλούς αναβάτες, συμπεριλαμβανομένου ενός κατάγματος καρπού για τον Alex Rins, στη Βαρκελώνη.

Ένα επεισόδιο εκκίνησης στο Assen μεταξύ του Joan Mir και του Luca Marini, που άφησε τον Ιταλό με σπασμένο αεροδυναμικό φτερό, καταστρέφοντας τον αγώνα του, έμεινε επίσης ατιμώρητο.

Επόμενο άρθρο »

O Mir μιλάει για τον αγώνα της Κυριακής

« Προηγούμενο άρθρο

Viñales: Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα