• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Viñales: Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο
Έχω όλα όσα ονειρευόμουν
Νέα 27/06/2022 - 18:17
Ο Viñales, ο οποίος δείχνει όλο και περισσότερες δυνατότητες με την RS-GP του 2022, εξασφάλισε το πρώτο του βάθρο με την Aprilia στο ολλανδικό Grand Prix.
 
Όπως έκανε και στο Sachsenring, ο Viñales έκανε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο για να φτάσει στο γκρουπ των πρωτοπόρων, παρόλο που ξεκίνησε από την 11η θέση.
 
Και αφού κατάφερε να αμυνθεί σε μια επίθεση από τον Jack Miller προς το τέλος, ο Viñales εξασφάλισε επίσης το καλύτερο αποτέλεσμα σε πάνω από ένα χρόνο - ο Ισπανός είχε πάρει το τελευταίο του βάθρο (την δεύτερη θέση) στον αγώνα του Assen πέρυσι,  πριν φύγει από τη Yamaha στη μέση της σεζόν.
 
Ο Viñales παραδέχτηκε ότι θα βοηθήσει τον Espargaro με όποιον τρόπο μπορεί στην μάχη για τον τίτλο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει ένα καλό αποτέλεσμα.
 
"Στο δεύτερο μέρος της σεζόν, αν γίνω πιο δυνατός και καλύτερος αλλά ο Aleix είναι κοντά στο πρωτάθλημα, τότε πρέπει να σκεφτούμε την Aprilia", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Viñales. "Αν βρεθώ μπροστά από τον Aleix σε έναν αγώνα, αλλά είναι σημαντικό να τερματίσει μπροστά μου για το πρωτάθλημα (θα τον αφήσω να περάσει) γιατί εργάζομαι για την Aprilia. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον Aleix και δουλεύουμε καλά μαζί".
 
"Από το Mugello βρήκαμε έναν καλό τρόπο να συνεργαστούμε και να μας κάνει πιο δυνατούς. Αν ο Aleix έχει την ευκαιρία για το πρωτάθλημα και πρέπει να τον αφήσω να περάσει, θα το κάνω".
 
"Έχουμε ένα όνειρο που είναι να κάνουμε την Aprilia να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα και αν είμαι πρώτος ή αυτός είναι πρώτος. Θέλουμε να κάνουμε αυτή την μοτοσυκλέτα ανταγωνιστική, να την βάλουμε στην κορυφή και αυτός είναι ο τρόπος".
 
"Στο Mugello βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον και δουλέψαμε στο κιβώτιο ταχυτήτων και εδώ προσπάθησα να βοηθήσω τον Aleix σε μερικές στροφές όπου ήμουν πιο δυνατός από αυτόν. Επίσης, μαθαίνω από αυτόν καθημερινά γιατί ξέρει πολύ καλά την μοτοσυκλέτα. Στην πραγματικότητα, για αυτόν η μοτοσυκλέτα είναι σαν ένα γάντι στο χέρι".
 
Οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν ένας μεγάλος ανεμοστρόβιλος για τον Viñales, με τον σοκαριστικό χωρισμό του από τη Yamaha την περασμένη σεζόν και την είσοδό του μετά στην Aprilia. 
 
Αλλά αφού υπέγραψε για την Aprilia, μια ομάδα που λέει ότι τον στηρίζει πλήρως και πιστεύει σε αυτόν, ο Viñales αρχίζει να μοιάζει με τον Vinales που τόσο συχνά ήταν διεκδικητής θέσεων στο βάθρο. 
 
"Έγιναν πολλά (τον τελευταίο χρόνο), αλλά αυτή τη στιγμή είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα περισσότερο", πρόσθεσε ο Viñales.
"Έχω μια πολύ ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, μια πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ ωραίο εργοστάσιο που είναι πίσω μου. Με πιέζουν να γίνομαι καλύτερος καθημερινά και έχω μια όμορφη οικογένεια. Έχω όλα όσα ονειρευόμουν πάντα".
 
"Είμαι έτοιμος να πιέσω, είμαι έτοιμος να ανέβω στην κορυφή. Θα γίνω πιο δυνατός, αλλά δεν είναι εύκολο γιατί τα MotoGP αυτή τη στιγμή είναι πολύ ανταγωνιστικά".

Επόμενο άρθρο »

"Δεν θα ξαναδοκιμάσω να προσπεράσω"

« Προηγούμενο άρθρο

Bezzecchi: Δεν περίμενα ότι θα ανέβω στο βάθρο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα