• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: MotoGP ΕΔ1
Στην κορυφή των χρόνων ο Miller
Νέα 24/06/2022 - 13:03

Ο Jack Miller ανταποκρίθηκε στη φήμη του ως ειδικός της βροχής με τον ταχύτερο γύρο στις ΕΔ1 των MotoGP στο Motul TT Assen. Ο άνθρωπος που πέτυχε την πρώτη του νίκη σε αγώνα στην μεγάλη κατηγορία όταν άνοιξαν οι ουρανοί στο Assen το 2016 ήταν και πάλι ταχύτερος στην εναρκτήρια περίοδο δοκιμών του Σαββατοκύριακου, με χρόνο 1:42.589, μπροστά από τον Joan Mir και τον Pol Espargaro.

Έπεφτε βροχή καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου δοκιμών των 45 λεπτών και ήταν ο «Thriller» Miller που ήταν ταχύτερος μετά τις πρώτες εξόδους, με 1:44.523 πριν η βροχή γίνει πιο έντονη. Ο Johann Zarco ήταν ένας από τους λίγους που επέμειναν σε αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο μεσαίο κομμάτι των ΕΔ1 και σταδιακά ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 1:44.570. Ωστόσο, όταν ο καιρός άρχισε να βελτιώνεται στα τελευταία 10 λεπτά, αυτοί οι χρόνοι εξαφανίστηκαν, παρά το γεγονός ότι τα βρόχινα ελαστικά της Michelin συνέχισαν να είναι η μόνη επιλογή.

Ο Miller έκανε τον ταχύτερο γύρο του λίγο πριν από την καρό σημαία, όπως και ο Mir όταν διέσχισε την γραμμή του τερματισμού στο 1:42.698 για να είναι μόλις 0,109 δευτερόλεπτα πίσω από τον Αυστραλό. Τόσο ο Mir όσο και ο Pol Espargaro είχαν σύντομες περιόδους κατά τις οποίες βρέθηκαν στην κορυφή των φύλλων χρόνου και ο τελευταίος θα τερμάτιζε τελικά τρίτος,  χάρη στο 1:42.891 που πέτυχε. Ο Alex Marquez έβαλε δύο Honda στην πρώτη τετράδα στον τελευταίο του γύρο με 1:42.959, ενώ ο Aleix Espargaro ήταν ο τελευταίος αναβάτης που βρέθηκε μέσα σε μισό δευτερόλεπτο από τον χρόνο του Miller με 1:43.030.

Ο Miguel Oliveira πήρε την έκτη θέση (1:43.091), ενώ ο Alex Rins, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Γερμανικό Grand Prix το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω πόνου στον καρπό του, ήταν έβδομος με 1:43.116. Την πρώτη 10άδα ολοκλήρωσαν ο Zarco, ο Jorge Martin, και ο Maverick Viñales, ο τελευταίος στα 0,828 δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη θέση. Ο Francesco Bagnaia βρέθηκε στην 11η θέση, ενώ ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, τερμάτισε 17ος, 1.659 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή. 


Με μεγάλη ποσότητα νερού σε κάποια σημεία και άφθονα σπρέι, δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι αναβάτες έπεσαν κατά τη διάρκεια των ΕΔ1. Η Haarbocht (1η στροφή) ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, με αρκετούς αναβάτες να βγαίνουν εκτός γραμμής, ορισμένοι μέχρι το χαλίκι. Ο Marco Bezzecchi είχε πτώση εκεί στο έβδομο λεπτό και ο Enea Bastianini, περίπου 7 λεπτά αργότερα, είχε μια γρήγορη πτώση όταν έχασε το μπροστινό αρκετά νωρίς, στα φρένα πριν την στροφή. Ο Bezzecchi θα έκανε αργότερα 1:43.542 για να τερματίσει στην 14η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Assen: Moto2 ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: Moto3 ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα