• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέο συμβόλαιο Fabio Quartararo και Yamaha!
Παραμένουν μαζί ως το 2024
Νέα 02/06/2022 - 16:22

O Fabio Quartararo ανανεώνει το συμβόλαιό του με την Yamaha για τις σεζόν του 2023 και του 2024!

Ο Quartararo έχει δείξει μεγάλες ικανότητες, συντροφικότητα και συνέπεια μέχρι στιγμής στα δύο χρόνια του με την Yamaha Factory Racing Team στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Η επιτυχημένη συνεργασία οδήγησε στον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP πέρυσι, στην πρώτη του σεζόν με την εργοστασιακή ομάδα. Προηγείται επίσης στη βαθμολογία του 2022 με 8 βαθμούς διαφορά.

Περαιτέρω, κορυφαία σημεία με την Yamaha στο βιογραφικό του Γάλλου είναι οι 6 νίκες σε αγώνες και τα 14 βάθρα με την εργοστασιακή ομάδα τη σεζόν 2021 και 2022 μέχρι στιγμής, καθώς και 3 νίκες και 10 βάθρα με τη δορυφορική ομάδα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ένας παράγοντας που συνέβαλε στην επιτυχία του ήταν οι 16 pole position που κέρδισε και οι 38 εκκινήσεις από την πρώτη σειρά από ένα σύνολο 59 Grand Prix με την YZR-M1.

Αυτά τα επιτεύγματα, πέρα ​​από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο, το κίνητρο και την προσωπικότητά του, κάνουν τη Yamaha απόλυτα σίγουρη για τη συνεργασία της με τον 23χρονο.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταλήξαμε σε συμφωνία με τον Fabio για να συνεχίσουμε με την ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP για το 2023 και μετά", δήλωσε ο Lin Jarvis. "Φέραμε τον Fabio στην εργοστασιακή ομάδα πέρυσι γνωρίζοντας ότι είναι ένα ιδιαίτερο ταλέντο, αλλά ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες μας. Δεν συναντά κανείς συχνά έναν αναβάτη του διαμετρήματος του. Έδειχνε ήδη το ταλέντο και την ταχύτητά του στα δύο χρόνια του με τη δορυφορική ομάδα SRT το 2019 και το 2020, αλλά όταν ανέβηκε στην εργοστασιακή ομάδα, μπορούσαμε πραγματικά να τον δούμε να δυναμώνει και να ωριμάζει ως αναβάτης".

"Σε ενάμιση χρόνο με τον Fabio έχουμε σημειώσει πολλές επιτυχίες: 6 νίκες σε αγώνες, 14 βάθρα, 6 pole positions και την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP το 2021. Αυτά τα αποτελέσματα προήλθαν από μια ισχυρή ομαδική προσπάθεια από τον αναβάτη, τους μηχανικούς μας και όλο το προσωπικό της ομάδας που εργάζονται μαζί με ένα θετικό πνεύμα".

"Γνωρίζουμε ότι ο Fabio θα καταβάλλει πάντα το 100% του και τον έχουμε διαβεβαιώσει ότι η Yamaha θα κάνει το ίδιο και θα επενδύσουμε σε μελλοντικές εξελίξεις, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το Πρωτάθλημα για τα επόμενα χρόνια".

"Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω σε όλους σας ότι θα μείνω στη Yamaha για άλλα δύο χρόνια", ανέφερε ο Fabio Quartararo.  "Στο παρελθόν, η άνοδος στα MotoGP με τη Yamaha και αργότερα στην εργοστασιακή ομάδα ήταν μια απόφαση που δεν χρειάστηκε σκέψη. Η Yamaha πίστεψε σε μένα από την αρχή και αυτό είναι κάτι που δεν το ξεχνώ. Τούτου λεχθέντος, όμως, αυτή η νέα συμφωνία ήταν μια μεγάλη απόφαση. Είμαι σε ένα σπουδαίο σημείο της καριέρας μου, οπότε πήρα λίγο περισσότερο χρόνο για να πάρω αυτή την απόφαση για να είμαι σίγουρος".

"Πιστεύω στο έργο της Yamaha και νιώθω ότι η Yamaha έχει πραγματικά κίνητρα. Και τώρα που επιβεβαιώσαμε επίσημα την απόφασή μας να συνεχίσουμε μαζί σε αυτόν τον δρόμο, μπορούμε να επικεντρωθούμε πλήρως στην τρέχουσα σεζόν".

"Θέλω να πω «Ευχαριστώ!» στους ανθρώπους γύρω μου, που πάντα με βοηθούν και με υποστηρίζουν, καθώς και στους οπαδούς που με επευφημούν. Εκτιμώ πραγματικά όλη την υποστήριξη".

Επόμενο άρθρο »

O Marquez μπαίνει στην Mayo Clinic ελπίζοντας για το καλύτερο

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Stefan Bradl θα αντικαταστήσει τον Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA