• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rins: O Nakagami είναι από τους πιο επικίνδυνους αναβάτες
Η επαφή τους οδήγησε στην πτώση του Rins
Νέα 30/05/2022 - 17:13

Ο Alex Rins και ο Takaaki Nakagami έδιναν μάχη για τη 12η θέση στα πρώτα στάδια του αγώνα της Κυριακής στο Mugello, αφού μια κακή απόδοση στις κατατακτήριες άφησε τον αναβάτη της Suzuki στην 21η θέση του grid.

Προσπαθώντας να περάσει τον αναβάτη της LCR στο εσωτερικό της στροφής 11 στον έβδομο από τους 23 γύρους, το ζευγάρι είχε επαφή και ο Rins έπεσε, σημειώνοντας την δεύτερη διαδοχική πτώση του σε αγωνα. 

Ο Rins ήταν έξαλλος μετά τον αγώνα για τη σύγκρουση και τα έβαλε με τους αγωνοδίκες που δεν τιμώρησαν τον Nakagami.

"Πώς νιώθω για τον Takaa; Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι έκανε", είπε ο Rins μετά τον αγώνα. "Είδα ένα βίντεο και ειλικρινά ήταν εκτός γραμμής. Τον προηγούμενο γύρο προσπάθησα να τον προσπεράσω στην ίδια στροφή, μεταξύ 10 και 11 και κατάφερε να αμυνθεί".

"Λοιπόν, στον επόμενο γύρο προσπάθησα να πιέσω λίγο περισσότερο με το γκάζι για να είμαι πιο μπροστά του και βρεθηκε εκτός γραμμής, και όταν πήραμε την στροφή γύρισε πάλι πίσω και συγκρουστήκαμε".

"Είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα του τι έκανε ο Zarco με τον Bezzecchi. Ο Zarco μπήκε από την εσωτερική και ο Bezzecchi έχασε την θέση, οπότε έκλεισε λίγο το γκάζι".

"Δεν καταλαβαίνω την απόφαση των αγωνοδίκων, λένε ότι δεν ήμουν μπροστά του και δεν θα τον τιμωρήσουν. Αν ρωτήσετε τους υπόλοιπους αναβάτες, είναι ένα από τoυς πιο επικίνδυνες αναβάτες στην πίστα όσον αφορά τις προσπεράσεις".

"Αλλά έγινε αυτό που έγινε. Ευτυχώς κανείς δεν ήταν πίσω μας. Αλλά δεν καταλαβαίνω τον τρόπο που οδηγεί".

Ο Rins πρόσθεσε ότι το περιστατικό θα συζητηθεί στην επιτροπή ασφάλειας αυτής της εβδομάδας στο Grand Prix της Καταλονίας.

"Δεν μίλησα ακόμα με τον Takaa", είπε. "Σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να σχολιάσουμε στην επιτροπή ασφάλειας, γιατί είναι σαφές ότι οι αγωνοδίκες δεν κάνουν σωστά την δουλειά. Πηγαίνω εκεί για να μιλήσω με τον Freddie Spencer (αγωνοδίκης της FIM και Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 1983 στα 500cc και το 1985 στα 500cc και στα 250cc)  και του λέω «φίλε, είσαι πρώην αναβάτης, έκανες πολλές προσπεράσεις και δεν υπάρχει κανονισμός στα βιβλία που λέει ότι όταν κάποιος σε προσπερνάει, εσύ πρέπει να κλείσεις το γκάζι». Είναι απλά κάτι μεταξύ των αναβατών".

"Λοιπόν, δεν καταλαβαίνω γιατί ο Takaa το έκανε αυτό. Ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο. Είμαστε στα MotoGP, δεν αγωνιζόμαστε έτσι".

Επόμενο άρθρο »

Bezzecchi: Τα MotoGP στο Mugello είναι κάτι ξεχωριστό

« Προηγούμενο άρθρο

MICHELIN Power Slicks: Νέα ρεκόρ στο Mugello

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα