• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα στατιστικά της πίστας του Mugello
Στην ιστορία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Νέα 26/05/2022 - 16:22

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επιστρέφει στο Mugello για τον 8ο γύρο της σεζόν του 2022. Είναι η 36η φορά που το Mugello θα φιλοξενήσει ένα Grand Prix, αρχής γενομένης το 1976, όταν ο Barry Sheene κέρδισε τον αγώνα των 500cc, για μόλις 0,1 δευτερόλεπτο, μπροστά από τον Phil Read.


Από τα 35 Grand Prix που έχουν πραγματοποιηθεί στην ιταλική πίστα, τα 29 είναι συνεχόμενα, από το 1991 μέχρι το 2019.


Ο πιο επιτυχημένος αναβάτης είναι ο Valentino Rossi με 9 νίκες (7 στα MotoGP, 1 στα 250cc και μια στα 125cc), ενώ τον ακολουθούν ο Jorge Lorenzo με 7 νίκες (6 στα MotoGP και μια στα 250cc) και ο  Mick Doohan με 6 (στα 500cc). Από τους αναβάτες που συμμετέχουν αυτή την στιγμή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τις περισσότερες επιτυχίες στην ιταλική πίστα έχει απολαύσει ο Marc Marquez με 3 νίκες (1 στα MotoGP, μια στην Μoto2 και μια στα 125cc).


Παρά τις επιτυχίες των Lorenzo και Rossi, η Honda είναι η εταιρία με τις περισσότερες νίκες στο Mugello (16), με την Yamaha να ακολουθεί (13). Η Ducati έχει επίσης 4 νίκες και η Suzuki 2.


Η ΚΤΜ και η Aprilia έχουν ανέβει και οι δύο στο βάθρο, με τον Miguel Oliveira να τερματίζει δεύτερος το 2021 για το αυστριακό εργοστάσιο και τον Jeremy McWilliams να παίρνει την τρίτη θέση για την Aprilia το 2000 (αυτό, μαζί με το βάθρο του ίδιου αναβάτη στο Donnington Park εκείνη την χρονιά, ήταν τα τελευταία βάθρα για την Aprilia στην μεγάλη κατηγορία πριν το βάθρο του Aleix Espargaro στο Silverstone πέρυσι).


Μόλις 4 Ιταλοί έχουν καταφέρει να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Mugello. Αυτοί είναι οι Valentino Rossi, Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci και Loris Capirossi.


To 2004 στο Mugello πραγματοποιήθηκε ο μικρότερος σε διάρκεια γύρων αγώνας που έχει γίνει ποτέ στην μεγάλη κατηγορία. Ο αγώνας διακόπηκε λόγω βροχής και η επανεκκίνηση διήρκησε μόλις 6 γύρους. 

Επόμενο άρθρο »

Ci vediamo al Mugello!

« Προηγούμενο άρθρο

Τι περιμένουμε να δούμε στο Mugello

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA