• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ακυρώνεται το Grand Prix της Φιλανδίας!
Νέα 25/05/2022 - 14:21

Το προγραμματισμένο ντεμπούτο των MotoGP στη νέα πίστα του KymiRing στη Φινλανδία αναβλήθηκε για άλλη μια φορά, με το ημερολόγιο για την σεζόν του 2022 να μειώνεται σε 20 αγώνες.

Ο χώρος με έδρα την Kausala, που άνοιξε το 2019, είχε δύο ευκαιρίες για έναν πρώτο αγώνα MotoGP που χάθηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19 – και τώρα θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο.

 

Μια κοινή δήλωση από το διοικητικό όργανο των MotoGP FIM, την Dorna και την ένωση ομάδων IRTA έγραφε: "Οι εργασίες πιστοποίησης στο KymiRing, μαζί με τους κινδύνους που προκαλούνται από τη συνεχιζόμενη γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή, δυστυχώς υποχρέωσαν την ακύρωση του Grand Prix της Φινλανδίας το 2022. Οι τρέχουσες συνθήκες έχουν δημιουργήσει καθυστερήσεις και θέτουν σε κίνδυνο το συνεχιζόμενο έργο στην νέα πίστα".

Επομένως, όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι το ντεμπούτο της πίστας πρέπει να αναβληθεί για το 2023, με τα MotoGP να ανυπομονούν να επιστρέψουν στη Φινλανδία για πρώτη φορά μετά από τέσσερις δεκαετίες.

Ο παράγοντας «γεωπολιτική κατάσταση» είναι μια αναφορά στον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ουκρανίας που διεξάγεται μεταξύ της Ουκρανίας και της γειτονικής χώρας της Φινλανδίας, Ρωσίας.

Το KymiRing, το οποίο έχει πενταετή συμφωνία με τα MotoGP, επρόκειτο να φιλοξενήσει το 12o Grand Prix της χρονιάς στις 10 Ιουλίου, ως το τελευταίο γεγονός πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αυτό το καλοκαιρινό διάλειμμα πρόκειται τώρα να επεκταθεί σημαντικά, από το ολλανδικό TT στα τέλη Ιουνίου στο Assen έως το Βρετανικό Grand Prix στις αρχές Αυγούστου στο Silverstone.

Ωστόσο, οι 20 αγώνες που αποτελούν πλέον το ημερολόγιο θα εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν την μεγαλύτερη αγωνιστική χρονιά στην ιστορία των MotoGP.

Επόμενο άρθρο »

Dovizioso: Η Yamaha έγινε σαν την Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Με σκληρή δουλειά μπορούμε...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA