• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Estoril Πρώτος Αγώνας
Νίκη για τον Alvaro Bautista
Νέα 21/05/2022 - 19:03

O Alvaro Bautista πήρε μια εκπληκτική νίκη μετά από μια επική μάχη μεταξύ αυτού, του Toprak Razgatlioglu και του Jonathan Rea σε όλη τη διάρκεια του αγώ εξασφάλισε την πρώτη του νίκη στο Estoril καθώς διεύρυνε το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα.

Ο Razgatlioglu ξεκίνησε δυναμικά από τη δεύτερη θέση στο grid για να προηγηθεί στη στροφή 1 με τον Rea στη δεύτερη θέση και ήταν ο προάγγελος του τι επρόκειτο να ακολουθήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα των 21 γύρων. Το ζευγάρι άλλαζε σταθερά θέσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την πρώτη στροφή να είναι το κύριο σημείο προσπέρασης μεταξύ των δύο με οκτώ προσπεράσεις μεταξύ του 6ου και του 16ου γύρου. Υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο στην τρίτη στροφή του έκτου γύρου και από εκεί και πέρα η μάχη συνέχισε να μαίνεται. Υπήρχαν διαφορετικές στρατηγικές ελαστικών στο grid με το Rea στο στάνταρ πίσω ελαστικό SC0 της Pirelli και το εμπρός SC1, ενώ οι Razgatlioglu και Bautista χρησιμοποίησαν και οι δύο το στάνταρ πίσω ελαστικό SCX και το στάνταρ μπροστινό ελαστικό SC1.

Στον 16ο γύρο, ο Bautista μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Rea βγήκε εκτός γραμμής, καθώς προσπαθούσε να περάσει τον Razgatlioglu από την εξωτερική, με τον Bautista να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση και τον Rea να πέφτει στην τρίτη. Ο Rea έχασε χρόνο αφήνοντας τους Bautista και Razgatlioglu να ξεφύγουν. Αυτή η μάχη έφτασε στην τελική γραμμή με τον Bautista να κερδίζει τον Razgatlioglu για 0,126 δευτερόλεπτα. 

Ήταν η 20η νίκη για τον Bautista στην καριέρα του στα WorldSBK και η τέταρτη νίκη του τη σεζόν του 2022, επεκτείνοντας το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα στους 27 βαθμούς έναντι του Rea και 50 έναντι του Razgatlioglu. Ήταν επίσης η 380η νίκη της Ducati στο WorldSBK. Η δεύτερη θέση του Razgatlioglu του έδωσε το 59ο βάθρο του στα WorldSBK. Η τρίτη θέση του Rea του έδωσε το 221ο βάθρο του στα WorldSBK και το 179ο με την Kawasaki.

 

Ο Andrea Locatelli  πήρε την τέταρτη θέση μπροστά από τον Xavi Vierge και τον ομόσταυλό του, Iker Lecuona.

Ο Vierge προσπέρασε τον Lecuona στα τελευταία στάδια του αγώνα των 21 γύρων για να βρεθεί για πρώτη φορά στην πεντάδα στα WorldSBK. Το δίδυμο πάλεψε με τον Scott Redding, ο οποίος αγωνίστηκε με μια κίτρινη BMW για να γιορτάσει την 50η επέτειο της εταιρείας, στα πρώτα στάδια του αγώνα πριν ο Redding βρεθεί πίσω από τους αναβάτες της Honda και τον Alex Lowes. Ο Lowes τερμάτισε έβδομος και ο Redding όγδοος. 


Ο Michael Ruben Rinaldi τερμάτισε ένατος, ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Loris Baz. 

Επόμενο άρθρο »

WSSP300: 24ος ο Γ.Περιστεράς στον 1ο Αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Λίστα πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών από το Forbes

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα