• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: Moto2 KAT
Παρθενική pole position και νέο ρεκόρ γύρου για Pedro Acosta
Νέα 14/05/2022 - 17:47

Από νωρίς στις ΚΑΤ1 οι Lorenzo Dalla Porta και Bo Bendsneyder έδειξαν ότι έχουν τον ρυθμό να ανέβουν, καθώς έκαναν τους ταχύτερους γύρους τους για όλο το Σαββατοκύριακο. Fermin Aldeguer και Jorge Navarro τους ακολούθησαν και ήταν αυτοί οι 4 αναβάτες, που έθεσαν τους χρόνους τους νωρίς, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στις ΚΑΤ2. Ο Celestino Vietti ήταν τρεις φορές ταχύτατος στους πρώτους τομείς, όμως έχανε χρόνο στον τελευταίο και δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση, σε μια πολύ σφιχτή περίοδο δοκιμών όπου οι 13 από τους 16 αναβάτες βρίσκονταν μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο. 

Στις ΚΑΤ2 προηγήθηκε στα πρώτα στάδια ο Sam Lowes, κάνοντας και αυτός τον ταχύτερό του γύρο του Σαββατοκύριακου. Όμως λίγο αργότερα ο Βρετανός αναβάτης θα έπεφτε στον τρίτο τομέα του τέταρτού του γύρου, ενώ στον ίδιο δύρο στον δεύτερο τομέα έπεσε ο Ai Ogura. 

Έχοντας μπει στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο Lowes συνέχιζε να βρίσκεται στην πρώτη θέση, όμως ο περσινός ομόσταυλός του, Augusto Fernandez, κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση, κάνοντας έναν γύρο σε 1:35.963. Ο Fernandez έμεινε στην πρώτη θέση μόλις για λίγα δευτερόλεπτα. καθώς λίγο πιο πίσω, ένας μαινόμενος Pedro Acosta βρισκόταν σε έναν απίστευτο γύρο και κατάφερε να περάσει την γραμμή του τερματισμού, ολοκληρώνοντας τον γύρο του σε 1:35.803, κάνοντας νέο ρεκόρ, καταρίπτοντας το προηγούμενο, δικό του ρεκόρ από τις ΕΔ3.

Ο Jake Dixon κατάφερε να χωρίσει τους δύο αναβάτες του Aki Ajo, κάνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο και περιορίζοντας τον Augusto Fernandez στην τρίτη θέση. Ο Sam Lowes παρά την πτώση του, κατάφερε να παραμείνει τέταρτος και θα ξεκινήσει αύριο τον αγώνα από την κεφαλή της δεύτερης σειράς της εκκίνησης. Δίπλα του θα στηθούν οι Albert Arenas και Alonso Lopez, μια εκπληκτική επίδοση από τον αντικαταστάτη του Romano Fenati. 

Πίσω τους, ο Aron Canet πήρε την έβδομη θέση, με τον Ai Ogura να είναι όγδοος, παρά την πτώση του. Την τρίτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Bo Bendsneyder. Τέλος, στην τέταρτη σειρά θα βρεθούν οι Tony Arbolino, Somkiat Chantra και Jorge Navarro. 

Επόμενο άρθρο »

Ποινή τριών θέσεων στον Johann Zarco

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: MotoGP KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα