• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: MotoGP KAT
O Bagnaia οδηγεί το 1-2 της εργοστασιακής Ducati με νέο ρεκόρ γύρου
Νέα 14/05/2022 - 17:26

Από τις ΚΑΤ1 κατάφεραν να περάσουν οι Jorge Martin και Joan Mir αφού κατάφεραν να πάρουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στο τέλος των πρώτων τους γύρων και κατάφεραν να παραμείνουν εκεί μέχρι το τέλος, με τον Martin να κάνει χρόνο 1:30.804 το τελευταίο λεπτό, εκθρονίζοντας τον Mir, ο οποίος είχε ανέβει λίγο πριν στην κορυφή με 1:30.933. Πολύ κοντά έφτασε και ο Marco Bezzechi, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στις ΚΑΤ2 για μόλις 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου. 


Μάλιστα ο Bezzechi είχε μια έξοδο αντίστοιχη του Zarco από την πρώτη στροφή και επανήλθε αργότερα στην τρίτη στροφή. Ο Bezzechi θα ξεκινήσει λοιπόν από την 13η θέση της εκκίνησης, δίπλα στους Maverick Vinales και Luca Marini. O Fabio Di Giannantonio θα ξεκινήσει αύριο από την 16η θέση, ενώ ο Miguel Oliveira θα είναι η κορυφαία ΚΤΜ μόλις στην 17η θέση. 


Στις ΚΑΤ2, μια υπέροχη απόδοση από τον Francesco Bagnaia τον είδε να εξασφαλίζει δύο διαδοχικές pole position για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν στο Le Mans. Ο Ιταλός αναβάτης σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου, με το 1:30.450 να είναι ο ταχύτερος γύρος με δύο τροχούς που έχει δει η πίστα του Le Mans. Είναι διπλή απόλαυση για την ομάδα της Ducati Lenovo, καθώς ο Jack Miller έκανε το 1-2 για την Ducati, με την αξιοσημείωτη πορεία του Aleix Espargaro της Aprilia να συνεχίζεται. Ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia θα ξεκινήσει από την πρώτη σιερά της εκκίνησης για τρίτη  συνεχόμενη φορά. 
H μάχη για την pole position ξεκίνησε με τους Fabio Quartararo και Francesco Bagnaia να κάνουν ανταλλαγή στις πρώτες θέσεις. 

Και οι δύο αναβάτες ήθελαν να κάνουν έναν καλό γύρο από νωρίς, και ήταν ο Ιταλός που χτύπησε πρώτος με ένα εντυπωσιακό 1:30,6 για να βρεθεί στην κορυφή. Ωστόσο, ο Quartararo δεν άργησε να απαντήσει κάνοντας έναν γύρο 0,011 δευτερόλεπτα ταχύτερο στην επόμενη προσπάθειά του. Οι πρώτες προσπάθειες των αναβατών είχαν δώσει την πρώτη θέση στον Quartararo. 

Καθώς οι αναβάτες επέστρεφαν στην άσφαλτο, άρχισαν να κλείνουν την διαφορά προς την κορυφή. Ο Zarco ήταν ο πρώτος που βελτιώθηκε και τέθηκε προσωρινά στην πρώτη σειρά, ενώ ο Enea Bastianini ήταν ταχύτερος του Bagnaia στους τρεις πρώτους τομείς. Δυστυχώς για τον αναβάτη της Gresini, έχασε αρκετό χρόνο στον τελευταίο τομέα και βρέθηκε στην τρίτη θέση. 

Καθώς ο χρόνος τελείωνε, ο Bagnaia ανέβασε τον ρυθμό του για άλλη μια φορά, κάνοντας έναν ταχύτατο γύρο για να σπάσει το ρεκόρ όλων των εποχών στο Le Mans, φέρνοντας μαζί του και τον Miller στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Λίγες στιγμές αργότερα, ο Aleix Espargaro ανέβηκε στην πρώτη σειρά μετά από μια τρομερή προσπάθεια με την RS-GP, και όλα τα βλέμματα ήταν πλέον στραμμένα στον Quartararo.

Η πίεση βάραινε πλέον στον αναβάτη της Yamaha, και παρά τους τρομερούς δύο πρώτους τομείς στην τελευταία του επίθεση χρόνου, έχασε χρόνο στον τρίτο πριν χάσει ακόμα περισσότερο χρόνο στον τέταρτο, καταλήγοντας στην 4η θέση. Μαζί του στη δεύτερη σειρά θα είναι ο συμπατριώτης του, Johann Zarco, με τον Bastianini να χωρίζει τους δύο Γάλλους, έχοντας την πέμπτη θέση. 

Ο Joan Mir κατάφερε, παιρνόντας από τις ΚΑΤ1 να πάρει την έβδομη θέση, με τον ομόσταυλό του, Alex Rins να βρίσκεται δίπλα του στην όγδοη θέση. Την τρίτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Jorge Martin. 

O Marc Marquez θα ξεκινήσει από την 10η θέση, με τον Pol Espargaro να χάνει την ευκαιρία για έναν γρήγορο γύρο λόγω μιας παρολίγο σύγκρουσης με τον Johann Zarco και θα ξεκινήσει αύριο από την 11η θέση. Την τέταρτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Takaaki Nakagami. 

Επόμενο άρθρο »

Le Mans: Moto2 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα