• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Dorna "υπενθυμίζει" στην Suzuki το συμβόλαιο
Δεν μπορείτε να πάρετε αυτήν την απόφαση μονομερώς
Νέα 03/05/2022 - 15:42

Η Dorna εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση ως απάντηση στις φήμες ότι η Suzuki θα αποχωρήσει από τα MotoGP στο τέλος αυτής της σεζόν, προειδοποιώντας ότι «οι όροι του συμβολαίου τους δεν τους επιτρέπουν να λάβουν αυτή την απόφαση μονομερώς».

Στην ανακοίνωση η Dorna επαναλαμβάνει ότι η Suzuki υπέγραψε για να παραμείνει στα MotoGP (μέχρι το 2026), έχοντας συμμετάσχει μαζί με τους άλλους πέντε κατασκευαστές στη συμφωνία για μια νέα πενταετή θητεία στις αρχές της περασμένης σεζόν.

Ωστόσο, ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων αναγνωρίζει ότι η Suzuki θα μπορούσε ακόμη να αποχωρήσει νωρίς «μετά από συμφωνία μεταξύ των δύο μερών».

Η Dorna προσθέτει ότι συνεχίζει να λαμβάνει «υψηλά επίπεδα ενδιαφέροντος» από επίσημα εργοστάσια και ανεξάρτητες ομάδες που θέλουν να ενταχθούν στο grid των MotoGP:

"Μετά τις πρόσφατες φήμες ότι η Suzuki αποχωρεί από τα MotoGP στα τέλη του 2022, η Dorna Sports επικοινώνησε επίσημα με το εργοστάσιο για να τους υπενθυμίσει ότι οι όροι του συμβολαίου τους για να αγωνιστούν στα MotoGP δεν τους επιτρέπουν να λάβουν αυτή την απόφαση μονομερώς".


"Ωστόσο, εάν η Suzuki αποχωρήσει μετά από συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, η Dorna θα αποφασίσει για τον ιδανικό αριθμό αναβατών και ομάδων που θα αγωνιστούν στην κατηγορία MotoGP από το 2023".

"Η Dorna συνεχίζει να λαμβάνει υψηλά επίπεδα ενδιαφέροντος από πολλά επίσημα εργοστάσια και από ανεξάρτητες ομάδες που θέλουν να ενταχθούν στο grid των MotoGP καθώς το άθλημα συνεχίζει να αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα στενού ανταγωνισμού, καινοτομίας και ψυχαγωγίας, αγγίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Το ενδιαφέρον από αυτά τα μέρη επιβεβαιώθηκε εκ νέου τις τελευταίες 24 ώρες".

Τα μέλη της ομάδας της Suzuki ενημερώθηκαν για την απόφαση σοκ του εργοστασίου να εγκαταλείψει, η οποία υποτίθεται ότι οφείλεται σε οικονομικούς λόγους, κατά τη διάρκεια της δοκιμής της Δευτέρας μετά τον αγώνα της Jerez. 


Η τελευταία φορά που ένας επίσημος κατασκευαστής αποχώρησε από τα MotoGP ήταν όταν η Suzuki αποσύρθηκε προηγουμένως από το άθλημα, από το 2012 έως το 2014. Αυτό χαρακτηρίστηκε ως «προσωρινή αναστολή», για οικονομικούς λόγους, και συνέπεσε με την ολοκλήρωση της σύμβασής της με την Dorna.

Η Suzuki επέστρεψε στα MotoGP το 2015, με τον Maverick Vinales να δίνει στη συνέχεια στη νέα GSX-RR την πρώτη της νίκη το 2017. Ακολούθησαν περαιτέρω νίκες για τον αντικαταστάτη του Vinales, Alex Rins, προτού ένας άλλος νεαρός Ισπανός αστέρας, ο Joan Mir, κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2020.

Αν και δεν μπόρεσαν να κερδίσουν κάποιον αγώνα την περασμένη σεζόν, ο Mir και η Suzuki τερμάτισαν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης πίσω από τον Fabio Quartararo και τον Francesco Bagnaia. Ο Rins και ο Mir είναι επί του παρόντος τέταρτος και έκτος αντίστοιχα στις αρχές του 2022.

Επίσημη δήλωση από την Suzuki Motor Corporation δεν υπάρχει ακόμα.

Επόμενο άρθρο »

O Mir ήταν έτοιμος να υπογράψει με την Suzuki

« Προηγούμενο άρθρο

Αποχώρηση Suzuki και αγορά αναβατών

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα