• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovizioso: Χρειάζεται να κάνουμε μια μεγάλη αλλαγή
Αλλά η Yamaha επικεντρώνεται στον Fabio. Το καταλαβαίνω
Νέα 03/05/2022 - 12:53

Aφημένος  στην μοίρα του ή αρκετά κοντά σε αυτό. Το απογοητευμένο πρόσωπο του Andrea Dovizioso στο τέλος των δοκιμών της Jerez επιβεβαιώνει λίγο πολύ την περίπλοκη στιγμή που βιώνει ο αναβάτης από το Forlì στην δορυφορική ομάδα της Yamaha. Μετά τις δυσκολίες που συνάντησε στον αγώνα της Κυριακής, στο τεστ τα πράγματα σίγουρα δεν άλλαξαν, δεδομένου ότι δεν υπήρχε κάτι νέο να δοκιμάσει μέσα στο γκαράζ του.

Ήταν ο ίδιος ο Dovi που το εξήγησε στο τέλος αυτής της δοκιμής τη Δευτέρα.

"Σήμερα δεν είχαμε κανένα υλικό για δοκιμή - είπε - έτσι επικεντρωθήκαμε στην ισορροπία βάρους. Τα συναισθήματα είναι ελαφρώς καλύτερα, καθώς αυτό που δοκιμάσαμε μου επιτρέπει να φρενάρω ελαφρώς καλύτερα. Τελικά, όμως, τα συναισθήματα μοιάζουν με το Σαββατοκύριακο. Είχαμε λίγα πράγματα διαθέσιμα και αυτό ήταν".

Και να σκεφτεί κανείς ότι κάποιοι παρατηρητές περίμεναν να δουν τον Dovizioso με το νέο πιρούνι, αλλά η Yamaha επέλεξε μικροπράγματα.

"Έχουν κάποια πράγματα στο μυαλό τους για να βρουν το κράτημα, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι απαραίτητα. Είναι πολύ μικρά για να προσπαθήσουν να αλλάξουν αυτή την πτυχή. Όταν κάνεις αυτού του είδους τις δοκιμές, τελικά είναι απλώς βελτιώσεις και όχι αλλαγές. Όπως έχω ήδη πει, η Yamaha δεν ήταν έτοιμη να εισαγάγει κάτι μεγάλο σε αυτή τη δοκιμή. Επιπλέον, πρέπει να δούμε αν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν".

Γεγονός είναι ότι το κύριο θέμα είναι η έλλειψη κρατήματος πίσω.

"Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί η πρόσφυση δουλεύοντας με το set-up. Πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες παρεμβάσεις, αλλά αυτές πρέπει να αποφασιστούν εκ των προτέρων. Είναι σαφές ότι αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει τι να κάνει και πώς, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε. Το γεγονός είναι ότι πρέπει να δούμε αν σκοπεύουν να ξεκινήσουν ή όχι και δεν το ξέρω. Ωστόσο, το λαμβάνουν υπόψη, δεδομένου ότι έχουν συνειδητοποιήσει αυτήν την αναδυόμενη δυναμική ".

Ό,τι μπορούσε να κάνει ο αναβάτης από το Forli, το έκανε.

"Έκανα όλα τα  τεστ για το set-up σε σχέση με το βάρος και το μήκος. Όταν δεν μπορείς να ρυθμίσεις το κράτημα, πρέπει να αγγίξεις τα μεγάλα πράγματα, για τα οποία έχω ήδη εκφράσει τη γνώμη μου, αλλά δεν έχω λάβει ακόμη καμία απάντηση. Δικαίως επικεντρώνονται στο να κάνουν χαρούμενο τον Fabio, δεδομένου ότι παλεύουν για τον τίτλο. Επομένως, δεν βάζουν όλη τους την ενέργεια σε πράγματα που ο Quartararo δεν θεωρεί ως προτεραιότητα. Μπορώ να το καταλάβω".

Επόμενο άρθρο »

Αποχώρηση Suzuki και αγορά αναβατών

« Προηγούμενο άρθρο

Η Suzuki αποσύρεται από τα MotoGP στο τέλος του 2022!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα