• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Test: Τελικοί χρόνοι
O Zarco στην κορυφή
Νέα 02/05/2022 - 19:58

Ο Johann Zarco τερμάτισε το Επίσημο Τεστ MotoGP στην Jerez στην κορυφή των φύλλων χρόνου χάρη στο 1:37.136 του. Ο Brad Binder και ο Fabio Quartararo τερμάτισαν μέσα στην πρώτη τριάδα, αλλά η δοκιμή είχε πολλά περισσότερα από τους χρόνους του γύρου.

DUCATI:


Ο δύο φορές νικητής αγώνα το 2022 Enea Bastianini μπόρεσε να παίξει με το μπροστινό φέρινγκ της GP22, ενώ ο Francesco Bagnaia ολοκλήρωσε το πρόγραμμα των δοκιμών του πριν από το μεσημέρι – 24 γύρους πραγματοποίησε ο Ιταλός αναβάτης.
 
Ο  Zarco έκανε τααχύτερους γύρους από ό, τι στις ΚΑΤ2 για να τερματίσει στην κορυφή με ενάμιση δέκατο διαφορά, καθώς ο Γάλλος έκανε 54 γύρους. Ο Jack Miller ήταν ο δεύτερος ταχύτερος αναβάτης της Ducati στην πίστα, με  τον Αυστραλό στην τέταρτη θέση να συμπληρώνει 53 γύρους.


Ο Jorge Martin ήταν ένατος στα φύλλα χρόνου καθώς ο Luca Marini πέρασε τη δοκιμή οδηγώντας μια GP21, δουλεύοντας στη θέση του στη μοτοσυκλέτα και εστιάζοντας στη ρύθμιση για να βρει περισσότερη συνέπεια. Ο Marco Bezzecchi ήταν 13ος ταχύτερος και έκανε 56 γύρους, με τον Fabio Di Giannantonio να κάνει 64 γύρους.

KTM:


Ο Miguel Oliveira και ο Brad Binder δοκίμασαν μια ριζικά νέα εξάτμιση, ενώ ο Πορτογάλος αναβάτης εργαζόταν επίσης στο setup. Ο Binder δοκίμαζε ορισμένες ρυθμίσεις γεωμετρίας και μπροστινού πιρουνιού και τελείωσε το τεστ δεύτερος, με τον Oliveira στην 21η θέση μετά από 65 γύρους.


Ο Remy Gardner ήταν η μοναδική μοτοσυκλέτα Tech3 KTM Factory Racing στην πίστα καθώς ο Raul Fernandez αναρρώνει από τον τραυματισμό που τον οδήγησε να χάσει το Ισπανικό GP. Ο Gardner έκανε 44 γύρους, αλλά η μέρα του Αυστραλού τελείωσε με μια πτώση στη στροφή 4, ευτυχώς χωρίς να σπάσει τίποτα. 

YAMAHA:


Τα μεγάλα νέα που ήρθαν από το στρατόπεδο της Iwata κατά τη διάρκεια της δοκιμής της Δευτέρας ήταν ο διευθυντής ομάδας Monster Energy Yamaha MotoGP, Massimo Meregalli, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Yamaha θα έχει ένα νέο πακέτο αεροδυναμικών στο ιταλικό GP αργότερα αυτόν τον μήνα.


Ο Quartararo ήταν ένας από τους πιο πολυάσχολους αναβάτες στην πίστα, καθώς ο Γάλλος συμπλήρωσε 78 γύρους, ολοκληρώνοντας το τεστ στην τρίτη θέση. Ο Franco Morbidelli έκανε 83 γύρους, τερματίζοντας στην 17η θέση, μία θέση μπροστά από τον Andrea Dovizioso. Ο Darryn Binder έπεσε στη στροφή 7 πριν από το μεσημέρι και κατάφερε να κάνει 54 πολύτιμους γύρους.

HONDA:


Ενόψει του Grand Prix της Ισπανίας, ο Marc Marquez εξήγησε ότι η δοκιμή της Honda ξεκίνησε στις ΕΔ1 το πρωί της Παρασκευής. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, ήταν ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο για τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στη Jerez, αλλά η δουλειά συνεχίστηκε τη Δευτέρα. Ο #93 εθεάθη να δοκιμάζει ένα πακέτο αεροδυναμικών του 2021, αλλά επικεντρωνόταν κυρίως στη ρύθμιση, με τον Marc Marquez να έχει τρεις μοτοσυκλέτες στο γκαράζ.

Ο Pol Espargaro, φορούσε χρησιμοποιημένα μεσαία ελαστικά Michelin στο άνοιγμα λίγες ώρες αφότου είπε την Κυριακή ότι πρέπει να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που να έχει όσο το δυνατόν λιγότερο κράτημα. Ο Ισπανός έπαιζε με τη γεωμετρία και συμπλήρωσε 85 γύρους, σημειώνοντας τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο στη διαδικασία.


Δεν ήταν η μέρα που θα περίμενε ο Takaaki Nakagami, καθώς πέταξε πίσω στη Βαρκελώνη νωρίς μετά από ένα βαρύ ατύχημα στη στροφή 1. Ο Ιάπωνας αναβάτης νιώθει πόνο στους συνδέσμους του αριστερού γονάτου – το ​​ίδιο που υπέστη ζημιά μετά το GP της Ινδονησίας – και παρόλο που οι σαρώσεις δεν αποκάλυψαν κατάγματα, ο Nakagami θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις στη Βαρκελώνη για να εντοπίσει το πρόβλημα. Ο Alex Marquez αντιμετώπισε ένα μηχανικό πρόβλημα προς το τέλος της ημέρας στη στροφή 1 και τελείωσε τη δοκιμή της Δευτέρας στην 11η θέση μετά από 80 γύρους.

SUZUKI:


Το δίδυμο της ομάδας Suzuki Ecstar, Joan Mir και Alex Rins, δοκίμαζε αντικείμενα ανάρτησης και ψαλίδι, συγκρίνοντάς τα με αυτά που έχουν ήδη δοκιμάσει. Ο Mir τερμάτισε στην 6η θέση με 1:37.756, ο Rins ήταν 8ος και μόλις 0,024 δευτερόλεπτα πίσω από τον χρόνο του ομόσταυλού του.

APRILIA:


Η Aprilia Racing εργαζόταν σε ρυθμίσεις αναρτήσεων, ηλεκτρονικών και ψαλιδιού με τον Aleix Espargaro και τον Maverick Viñales, να συνοδεύονται για άλλη μια φορά στην πίστα από τον δοκιμαστή αναβάτη, Lorenzo Savadori.

Ο Viñales υπέστη πτώση στη στροφή 7 πριν από το μεσημεριανό διάλειμμα και στη συνέχεια αντιμετώπισε ένα μηχανικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της στροφής 1 στην απογευματινή περίοδο δοκιμών. Ο Savadori αντιμετώπισε επίσης ένα μηχανικό πρόβλημα με μια από τις  RS-GP του, ένα περιστατικό που έβγαλε τις κόκκινες σημαίες για λίγο το απόγευμα. Ο Viñales έκανε άλλους 59 γύρους για να συνεχίσει την ανάπτυξή του στην RS-GP, ενώ ο Espargaro έκανε 46 γύρους, τελειώνοντας τελικά την ημέρα έβδομος.

Επόμενο άρθρο »

Η Suzuki αποσύρεται από τα MotoGP στο τέλος του 2022!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Test: Οι χρόνοι μέχρι τις 14:00 (τοπική ώρα)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα