• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Συνέντευξη τύπου
Τα κυριότερα σημεία
Νέα 28/04/2022 - 20:44

Υπάρχει ένας άνθρωπος που πολλοί θεωρούν φαβορί για την νίκη στο Red Bull Grand Prix της Ισπανίας: ο Fabio Quartararo. Και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Φρέσκος από την πρώτη του νίκη της σεζόν με θεαματικό τρόπο, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 φτάνει σε μια πίστα στην οποία κυριαρχούσε τα τελευταία δύο χρόνια. Με 2 νίκες το 2020, προτού οι ελπίδες του για χατ-τρικ διαψευστούν το 2021 (μετά το πρόβλημα arm pump που αντιμετώπισε), δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ο άνθρωπος που οι υπόλοιποι αναβάτες θα πρέπει να κερδίσουν. Ωστόσο, οι πλησιέστεροι αντίπαλοί του για τον τίτλο, ενώ μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, είπαν ότι περιμένουν μια σκληρή μάχη. Είναι η ευκαιρία του Quartararo για"εκδίκηση" για το 2021;

"Εκδίκηση; Θα πω όχι", ξεκίνησε ο Fabio Quartararo. "Γιατί βασικά, δεν ήταν θέμα με τη μοτοσυκλέτα, ήταν ένα θέμα από την πλευρά μου. Θα έλεγα ότι φτάνω πολύ πιο προετοιμασμένος. Η επέμβαση που έκανα πέρυσι ήταν τέλεια, οπότε, φυσικά, νιώθω ότι μπορούμε πάμε πολύ γρήγορα, αλλά πρέπει να δουλέψουμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να παλέψουμε για τη νίκη, αλλά πρέπει να το κάνουμε βήμα-βήμα, ξεκινώντας από την Παρασκευή και μετά θα δούμε την ταχύτητά μας".


Ο Quartararo βρίσκεται αυτή την στιγμή στην κορυφή της βαθμολογίας, επιστρέφοντας στις νίκες στον αγώνα του Portimao. 

"Ήταν μια σημαντική στιγμή", απάντησε ο Quartararo όταν ρωτήθηκε για την πρώτη του νίκη μετά το Silverstone πέρυσι. "Αμέσως μπόρεσα να είμαι γρήγορος. Στον αγώνα το να κάνω 39,4 στον 3ο γύρο ήταν πολύ σημαντικό. Φυσικά, το να παλεύεις για τη νίκη μετά το δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν είναι πάντα υπέροχο και είναι ακόμα καλύτερο όταν έχεις συνεχόμενους αγώνες και βρίσκεσαι σε μια από τις αγαπημένες σου πίστες".

Αναμφισβήτητα οι δύο αναβάτες που είναι πιο πιθανό να σταματήσουν τον Fabio από το να πάρει δύο συνεχόμενες νίκες είναι ο Alex Rins και ο Aleix Espargaro. Το ζευγάρι βρίσκεται μια ανάσα πίσω από τον Quartararo στη βαθμολογία (o Rins βρίσκεται δίπλα του) και ελπίζει να ξεφύγει από τον Γάλλο σε αυτό που πιστεύουν ότι θα είναι ένα απίστευτα σφιχτό και ανταγωνιστικό Ισπανικό Grand Prix.

"Είμαστε σε μια πίστα που μου αρέσει πολύ", είπε ο Rins, ο οποίος τώρα ισοβαθμεί με τον Quartararo στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. "Πέρυσι, είχαμε μια μικρή πτώση στη στροφή 6, οπότε έκανα τον αγώνα με μόνο ένα φτερό. Ο ρυθμός δεν ήταν τόσο κακός, οπότε ας δούμε. Ας δούμε τι μας περιμένει αυτό το Σαββατοκύριακο και ας προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Αυτή είναι μια από τις πίστες στις οποίες πολλοί αναβάτες θα είναι γρήγοροι. Είναι το πρώτο GP της Ισπανίας, οπότε θα είναι δύσκολο. Επίσης, το επίπεδο που έχουμε στα MotoGP είναι υψηλό φέτος".

Ο Espargaro είναι εξίσου αποφασισμένος, ειδικά καθώς φτάνουμε σε μια πίστα όπου μπόρεσε να τερματίσει μόλις πέντε δευτερόλεπτα μακριά από τον τελικό νικητή του αγώνα το 2021. Εκείνη την εποχή, ήταν ό,τι πιο κοντά είχε ποτέ η Aprilia σε νίκη στα MotoGP, που σημαίνει, δεδομένης της αυξημένης απόδοσης από την φετινή RS-GP, ότι ο 32χρονος είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση.

"Η περασμένη σεζόν εδώ ήταν πολύ καλή για εμάς, ήμασταν αρκετά κοντά στο βάθρο και τη νίκη, οπότε ελπίζω με τη φετινή μοτοσυκλέτα, που έχει βελτιωθεί αρκετά, να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ για εμάς, αλλά και για τους υπόλοιπους αναβάτες στο grid.Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και ξέρουμε πόσο σκληρή είναι αυτή η κατηγορία".

"Θυμάμαι ότι στις ΕΔ3 εδώ την περασμένη σεζόν, υπήρχαν μόνο τρία ή τέσσερα δέκατα που κάλυπταν 15 αναβάτες, οπότε θα είναι δύσκολο και θα είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι από τις ΕΔ1. Με το σύστημα του να έχουμε τις τρεις πρώτες περιόδους δοκιμών για να είμαστε στο top 10, ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό και κάθε περίοδος δοκιμών θα μετράει".

Μετά από κάτι που φαινόταν σαν μια πολύ θετική περίοδος πριν την σεζόν, πολλές προβλέψεις πριν από το Qatar έδειχναν ότι η Honda θα βρει λίγη από την παλιά της δόξα. Ωστόσο, η Repsol Honda Team έχει δυσκολευτεί στους πρώτους πέντε γύρους της χρονιάς με τον Marc Marquez να δηλώνει την ανάγκη για αλλαγή. Η νέα RC213V είχε στόχο να δώσει στους αναβάτες του HRC το κράτημα στο πίσω μέρος που τους έλειπε πολύ τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτή η σχεδιαστική αλλαγή έχει, ως αποτέλεσμα, αφαιρέσει τη μεγαλύτερη δύναμη του Marquez: το φρενάρισμα. 


Ο Ισπανός μίλησε για τα θέματα της Honda στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης: "Είναι αλήθεια ότι είναι μια μοτοσυκλέτα που σε μεγάλες πίστες λειτουργεί πολύ καλά όπως είδαμε στην προετοιμασία στη Μαλαισία και μετά στο Qatar. Αλλά μόλις φτάσουμε σε μια μικρή πίστα και πρέπει να στρίψεις σε σύντομο χρονικό διάστημα , εκεί ζοριζόμαστε πολύ. Εκεί πρέπει να καταλάβουμε περισσότερα. Η λύση είναι κοντά ή μακριά; Δεν ξέρουμε, δεν ξέρουμε. Οι δυνατότητες είναι εκεί. Πιστεύω ότι οι δυνατότητες υπάρχουν. Αλλά πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να επωφεληθούμε από αυτές τις δυνατότητες".

Το τεστ της Δευτέρας στην ίδια πίστα θα βοηθήσει την Honda, αλλά ο Marquez πιστεύει ότι και το Grand Prix θα είναι ένα τεστ για αυτούς.

"Για εμάς το τεστ ξεκινάει αύριο. Από αύριο θα αρχίσουμε να δοκιμάζουμε κάποια πράγματα, όχι κάτι καινούριο. Πρώτα από όλα χρειαζόμαστε την βάση. Αυτοί (δείχνει τους Quartararo, Rins και Espargaro), έχουν ήδη καλή βάση και μάχονται για το Πρωτάθλημα για αυτό τον λόγο. Όταν έχεις καλή βάση μπορείς να είσαι γρήγορος παντού. Εκεί χρειάζεται να δουλέψουμε. Να βρούμε μια βάση με την οποία αισθανόμαστε άνετα και από εκεί και πέρα να αρχίσουμε να δοκιμάζουμε νέα πράγματα".

Επόμενο άρθρο »

O Raul Fernandez εκτός του Grand Prix της Jerez!

« Προηγούμενο άρθρο

Brembo: Τα φρένα στο Circuito de Jerez Angel Nieto

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα