• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brembo: Τα φρένα στο Circuito de Jerez Angel Nieto
Του MotoGP της Ισπανίας
Νέα 28/04/2022 - 18:53

Το MotoGP παραμένει στην Ιβηρική Χερσόνησο, μετά από τον αγώνα της Πορτογαλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, για το GP της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της Brembo που συνεργάζονται στενά με όλους τους αναβάτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, το Circuito de Jerez Angel Nieto κατατάσσεται στις πολύ απαιτητικές πίστες για φρένα.

Σε μια κλίμακα από το 1 έως το 6, βαθμολογείται με 4 στον δείκτη δυσκολίας, τον υψηλότερο από τους τρεις πρώτους της σεζόν.

Στις δοκιμές, που έκαναν οι ομάδες εκεί στα μέσα Νοεμβρίου, η θερμοκρασία της ασφάλτου ήταν μεταξύ 16°C και 20°C (60,8°F και 68°F), πολύ χαμηλότερη από τη θερμοκρασία που θα βρουν αυτήν την περίοδο.

Οι συνεχόμενες στροφές σε συνδυασμό με την υψομετρική διαφορά απαιτούν σταθερότητα στην απόδοση των φρένων.

H Jerez έχει 13 στροφές και μόνο σε 1 από αυτές δεν χρειάζονται τα φρένα, ο συνολικός χρόνος χρήσης των φρένων σε ένα κάθε γύρο είναι 35” (το 37% του χρόνου) και η συνολική απόσταση φρεναρίσματος φθάνει τα 1.487 μέτρα (34% της διαδρομής ).

Η πιο απαιτητική στροφή για τα φρένα ειναι η 6η οπου οι μοτοσυκλέτες φτάνουν με 299 km/h και φρενάρουν για 5,4 δευτερόλεπτα για να πέσουν στα 68 km/h μια διαφορά 231km/h!

Αυτά τα 238 μέτρα πέδησης απαιτούν δύναμη 5,9 kg στην μανέτα και η επιβράδυνση φτάνει τα 1,5 G ενώ η πίεση του υγρού φρένων Brembo HTC 64T φτάνει τα 12,7 bar.

 

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Συνέντευξη τύπου

« Προηγούμενο άρθρο

“New Kid in Town” o 11χρονος Παναγιώτης Κολλάρος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα