• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Viñales: Νιώθω χαμένος στους πρώτους γύρους
Ο ρυθμός έρχεται στο τέλος του αγώνα
Νέα 27/04/2022 - 16:42

Κυριακή με διπλό τερματισμό στην δεκάδα για την Aprilia. Αν, από τη μία πλευρά, γιορτάζουνε το υπέροχο βάθρο του Aleix Espargarò, στην άλλη πλευρά του γκαράζ, υπάρχει μια εντελώς διαφορετική διάθεση για τον Maverick Viñales. Αναγκασμένος να ξεκινήσει από την πέμπτη σειρά του grid, μετά από μια πιο περίπλοκη κατατακτήρια περίοδο από ό,τι αναμενόταν, ο Ισπανός αναβάτης είχε έναν αναμφισβήτητα χωρίς προβλήματα αγώνα στο Autódromo Internacional do Algarve στο Portimão, περνώντας τη γραμμή τερματισμού στη δέκατη θέση, 18 δευτερόλεπτα μακριά από τον νικητή και λίγο κάτω από 10 από τον ομόσταυλό του.

"Είμαι πολύ απογοητευμένος αυτό το Σαββατοκύριακο, γιατί είχαμε τον ρυθμό να προχωρήσουμε", είπε. "Δυστυχώς, ήμασταν αργοί στις ΕΔ3, αποτυγχάνοντας να αποκτήσουμε άμεση πρόσβαση στις ΚΑΤ2. Αυτό περιπλέκει τα πάντα. Όταν έχεις έναν ρυθμό σαν αυτόν που είχα πρέπει να μπεις στις ΚΑΤ2. Κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να καταλάβουμε τι είναι για να δουλέψουμε καλύτερα".

Η διαδικασία προσαρμογής του Viñales με την RS-GP δεν έχει τελειώσει.

"Δεν αισθάνομαι καλά με τη μοτοσυκλέτα. Δεν έχω αυτοπεποίθηση. Πηγαίνω γρήγορα, ακόμα κι αν δεν αισθάνομαι καλά. Από τη μια πλευρά, αυτό είναι θετικό, αλλά, από την άλλη, δεν είναι".

Το γεγονός ότι ο Aleix Espargarò είναι ανταγωνιστικός δεν το αλλάζει αυτό.

"Ο Aleix χρησιμοποιεί διαφορετικό στυλ οδήγησης, επομένως είναι άχρηστο να κάνουμε μια άμεση σύγκριση. Καταφέρνει να εκμεταλλευτεί πλήρως τη μοτοσυκλέτα και εγώ όχι, ειδικά με τα νέα ελαστικά".

Ο Viñales είναι πεπεισμένος ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, αλλά η Aprilia πρέπει επίσης να κάνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση του.

"Όταν έχω την κατάλληλη αίσθηση, θα πάω πολύ γρήγορα, δεν έχω καμία αμφιβολία", τόνισε. "Δεν θέλω να αλλάξω το στυλ οδήγησής μου, γιατί αυτό με έφερε εδώ και μου επέτρεψε να κερδίσω πολλά. Πρέπει να μου δώσουν μια μοτοσυκλέτα με την οποία να νιώθω άνετα, γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτα στους πρώτους γύρους. Νιώθω χαμένος. Μετά μπορώ να προσαρμοστώ και να οδηγήσω γρήγορα. Δεν είμαι καν στο πενήντα τοις εκατό των πραγματικών μου δυνατοτήτων. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η μοτοσυκλέτα με "φιλοξενεί" ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω το στυλ μου. Όταν είμαι γρήγορος, ο αγώνας έχει ήδη τελειώσει. Δεν βοηθάει να κάνεις 1'39"7 στον τελευταίο γύρο, πρέπει να το κάνεις στο πρώτο".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Ελπίζουμε σε ένα λιγότερο περίπλοκο Σαββατοκύριακο στην Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

"Μοτοσυκλέτες ερχόντουσαν από παντού"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA