• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Δεν βρίσκομαι στην καλή μου στιγμή τώρα
Χρειάζομαι βοήθεια από την μοτοσυκλέτα
Νέα 25/04/2022 - 18:35

Ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, αναμενόταν από πολλούς να είναι ένας από τους κύριους διεκδικητές της νίκης στον αγώνα της Κυριακής στο Portimao, παρά την ένατη θέση από την οποία ξεκίνησε.

Αλλά ο Marquez δεν κατάφερε να κάνει τις απαραίτητες προσπεράσεις στην αρχή του αγώνα και έφτασε τελικά στην έκτη θέση, περίπου 16 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή του αγώνα, Fabio Quartararo, μετά τη μάχη με τον ομόσταυλό του, Pol Espargaro και τον αδερφό του Alex Marquez.

Ο Marquez λέει ότι γνώριζε τις προσδοκίες από αυτόν, αλλά δεν είχε αυταπάτες για τις δυνατότητές του και αισθάνεται ότι απέχει ακόμα πολύ από το να κατανοήσει τη Honda του 2022.

"Ξέρω ότι όλοι περίμεναν περισσότερα, αλλά το είπα ήδη το Σάββατο γιατί οι άνθρωποι λένε «όχι, είναι επειδή δεν θέλει (να αποκαλύψει τίποτα)", ξεκίνησε ο Marc. "Δεν είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τη νίκη. Για τον αγώνα κάναμε μια μικρή αλλαγή στη μοτοσυκλέτα που με βοήθησε. Αλλά δεν ήταν αρκετή και από τους πρώτους γύρους οδηγούσα άβολα".

"Kι εγώ δεν έκανα καλή αρχή, καλό πρώτο γύρο. Αλλά ακόμα κι έτσι η ταχύτητα δεν ήταν εκεί. Έτσι, από εκείνο το σημείο προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό, προσπάθησα να χτίσω τον αγώνα μου, απλώς να χτίσω τον ρυθμό μου".

"Αλλά τερματίσαμε 16 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή. Ναι, μπορείς να χάσεις τρία, τέσσερα δευτερόλεπτα από τους πρώτους γύρους. Αλλά δεν είχα την ταχύτητα να ανακτήσω θέσεις. Δεν είναι η θέση που θα θέλαμε να τερματίσουμε, αλλά έτσι ήρθαν τα πράγματα".

"Εννοώ ότι δεν είμαι μόνο εγώ, όχι μόνο η μοτοσυκλέτα. Είναι η συνέπεια. Όταν είσαι στη καλή σου στιγμή, τότε όλα λειτουργούν. Αλλά προφανώς δεν είμαι στη καλή μου στιγμή και χρειάζομαι τη βοήθεια της μοτοσυκλέτας".

"Είναι αλήθεια, ακόμα κι έτσι προσπαθώ να πάρω το 100% από τη μοτοσυκλέτα και έτσι πάλευα ενάντια στις άλλες Honda. Αλλά ο στόχος μου δεν είναι να είμαι η πρώτη Honda".

"Ο στόχος μου είναι να παλέψω για τις κορυφαίες θέσεις. Αλλά όλα αυτά, δεν λειτουργούν με τον σωστό τρόπο τώρα. Επίσης, ήταν ένα ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο γιατί δεν είχαμε πολύ χρόνο να δοκιμάσουμε πράγματα (λόγω των καιρικών συνθηκών) - αλλά κανείς δεν το έκανε. Επομένως, αυτό δεν είναι δικαιολογία".

Ο Marquez είναι τώρα 11ος στη βαθμολογία και 38 βαθμούς πιο πίσω από τους ηγέτες του πρωταθλήματος, Fabio Quartararo και Alex Rins, και δεν ξέρει πόσο μακριά είναι από το να "κουμπώσει" τελικά με τη Honda του 2022.

"Δεν ξέρω", απάντησε όταν ρωτήθηκε πόσο μακριά ένιωθε ότι ήταν από το να καταλάβει τη μοτοσυκλέτα. "Ακόμα εργάζομαι και συνεχίζω να πιέζω στο σπίτι και εδώ στην πίστα για να γίνομαι όλο και καλύτερος".

"Αλλά εννοώ, φυσικά μπορείτε να δείτε από έξω ότι χρησιμοποιώ ένα εντελώς διαφορετικό στυλ οδήγησης σε σχέση με τα περασμένα χρόνια. Αλλά αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος τρόπος να οδηγήσω αυτή τη μοτοσυκλέτα".

Επόμενο άρθρο »

Rins: Κανείς δεν πίστευε σε εμένα το Σάββατο

« Προηγούμενο άρθρο

Miller και Mir μιλούν για το περιστατικό μεταξύ τους

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα