• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Δεν είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου στις ΚΑΤ
Έκανα λάθος
Νέα 10/04/2022 - 15:38

Ο Marc Marquez ήταν πάντα ένας αναβάτης που δεν ψάχνει δικαιολογίες και δεν έχει πρόβλημα να παραδεχτεί τα λάθη του. Πήρε όλο το φταίξιμο για την τρίτη σειρά της εκκίνησης, από που ξεκινάει τον αγώνα.. Παρά το γεγονός ότι το Austin ήταν μια από τις αγαπημένες του πίστες, ο αναβάτης της Honda ήξερε ότι αυτό δεν θα ήταν ένα εύκολο GP. Και δεν ήταν.


"Δεν πίστευα στον εαυτό μου στις κατατακτήριες. Είναι απλό", παραδέχτηκε. "Δούλεψα καλά όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά υπήρχε κάποια κίνηση στις ΚΑΤ2. Δεν ήθελα να πιέσω. Εν ολίγοις, ήταν λάθος μου. Επίσης, με το δεύτερο ελαστικό, είχα κάποια προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα, και δεν μπορούσα να πιέσω όπως ήθελα και στο τέλος μπερδεύτηκα. Νόμιζα ότι είχα άλλον γύρο, αλλά δεν ίσχυε. Η πρώτη σειρά δεν θα ήταν δυνατή, αλλά η δεύτερη ήταν η θέση μου. Ευτυχώς, είμαι ένατος. Ήταν ο χειρότερος γύρος μου. Το να περάσω την Ducati αύριο θα είναι δύσκολο, αλλά ο αγώνας είναι μακρύς".


Πολλοί οπαδοί ανά τον κόσμο τον θεωρούν ακόμα φαβορί για τον αγώνα.


"Δεν μπορώ να πω ότι είμαι το φαβορί. Πέρασα ένα περίεργο Σαββατοκύριακο, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος να επιβιώσω. Πίεσα μόνο για έναν γύρο χθες. Το ίδιο και σήμερα το πρωί. Έδειξα το ρυθμό μου μόνο στις ΕΔ4. Θα κάνω τέσσερις ή πέντε γύρους στο ζέσταμα και μετά θα περιμένω τον αγώνα. Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να δουλέψω αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι οι Bagnaia, Bastianini και Quartararo έχουν καλό ρυθμό".

Τα προβλήματα δεν προέρχονται μόνο από την απουσία του το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.


"Το να χάσεις ένα Σαββατοκύριακο δεν επηρεάζει την ταχύτητά σου. Δεν επηρεάζει τίποτα. Είναι ο συνδυασμός πολλών παραγόντων. Έρχομαι από ένα από τα χειρότερα Grand Prix μου στα MotoGP, από ένα τεράστιο highside. Την Πέμπτη είπα ότι δεν είχα νέες αισθήσεις και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά προσπάθησα να τις διαχειριστώ. Φοβήθηκα λίγο.  Τέλος πάντων, δεν πήγε άσχημα. Είμαι ευχαριστημένος με τη μέρα και τη θέση μου".


"Δεν πήρα λιγότερο ρίσκο από το συνηθισμένο σήμερα. Πίεσα. Η διαφορά είναι ότι, στην Ινδονησία, έπεφτα κάθε φορά που το έκανα. Θα κάνω το ίδιο στο Portimão, αλλά μετά από ένα Σαββατοκύριακο όπως αυτό, μετά από δύο ψυχικά δύσκολες εβδομάδες, το να είμαι εδώ είναι ήδη σημαντικό. Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω το Σαββατοκύριακο με επίθεση αλλά με κατανόηση, και αυτό έχω κάνει και θα κάνω. Αύριο θα πιέσω. Όπως είπα, είμαι εδώ για να αγωνιστώ, όχι για να κάνω γύρους".


Ακόμα η νέα Honda δεν ταιριάζει πλήρως στον Marquez.


"Σήμερα αρχίσαμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση που μου αρέσει και έχουμε βελτιωθεί. Η κατεύθυνση είναι σωστή, αλλά δεν είναι ακόμα αρκετή, και η Honda έχει δεσμευτεί να βρει έναν τρόπο να έχει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα σε σχέση με τους Ευρωπαίους. Αυτή η μοτοσυκλέτα δεν έχει το συνηθισμένο DNA μιας Honda, αυτό που οδηγείς γρήγορα και την ξανασηκώνεις. Είμαστε ακόμα πολύ μακριά από αυτό που μου αρέσει".


Οι στόχοι του Marc για τον αγώνα δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι.


"Θα εξαρτηθεί πολύ από την εκκίνηση και τους πρώτους γύρους. Θα δούμε. Θα πρέπει να ρισκάρουμε. Ήμουν πέμπτος στο Qatar και το κατάφερα. Νομίζω ότι αύριο θα είναι ένας περίεργος αγώνας, και αυτό θα το κάνει πιο δύσκολο".


"Η νέα άσφαλτος είναι υπέροχη, το κράτημα είναι εκπληκτικό, αλλά τα σαμαράκια είναι ακόμα εκεί. Ξέρω ότι θα υπάρξουν περισσότερα το επόμενο έτος, αλλά χθες ο Miller είπε κάτι ενδιαφέρον στην Επιτροπή Ασφάλειας. Υπάρχουν σαμαράκια αλλά δεν είναι επικίνδυνα. Όπως στην Αργεντινή , που ήταν ολισθηρά αλλά όχι επικίνδυνα. Έκαναν καλή δουλειά, ακόμα κι αν σε δύο τρεις στροφές η άσφαλτος είναι λίγο χαλασμένη. Στην στροφή έντεκα είναι το χειρότερο σημείο".

Επόμενο άρθρο »

Τα φρένα της Brembo στο Circuit of the Americas

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Aragon: Αγώνας Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA