• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA: MotoGP ΕΔ2
O Zarco οδηγεί το 1-2 της Ducati
Νέα 09/04/2022 - 00:11

Ένας γρήγορος, ομαλός γύρος στο τέλος των ΕΔ2 έδωσε στον Johann Zarco την πρώτη θέση στα φύλλα χρόνου την Παρασκευή στο Red Bull Grand Prix της Αμερικής. Το 2:02.542 του Γάλλου ήταν αρκετά καλό για να αφήσει τον Jack Miller 0,247 δευτερόλεπτα πιο πίσω (2:02.789) καθώς ο Fabio Quartararo πήρε την τρίτη θέση (2:02.837). Πιο πίσω, ο ηγέτης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, Aleix Espargaro, βρίσκεται εκτός των 10 κορυφαίων – αρκετή δουλειά περιμένει αύριο τον νικητή της Αργεντινής.

Ο Alex Rins (που κυριάρχησε στις ΕΔ1) ήταν ο πρώτος αναβάτης που έβαλε φρέσκο ​​μαλακό λάστιχο πίσω, 22 λεπτά πριν το τέλος, και ο χρόνος του ήταν 2:03.030 – μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από οποιονδήποτε άλλο. Ο Miller βρισκόταν στην πρώτη θέση μετά από μια σειρά αναβατών που σημείωσαν τους προσωπικούς τους καλύτερους χρόνους στα πρώτα στάδια των δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων των Enea Bastianini, Maverick Viñales  και Francesco Bagnaia αλλά με λίγο πάνω από 20 λεπτά να απομένουν, υπήρχε ένα νέο σημείο αναφοράς χάρη σε αυτό το χρόνο του Rins.


Ο Bagnaia πήγε στην δεύτερη θέση πριν ο Joan Mir κάνει το 1-2 για την Suzuki με τέσσερα λεπτά να απομένουν. Αλλά τότε κόκκινοι δείκτες άρχισαν να εμφανίζονται παντού στην οθόνη. Ο Marc Marquez μπήκε στην δεύτερη θέση, καθώς ο Miller επέστρεψε στην πρώτη θέση με 0,2 δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ ο Viñales βρέθηκε τέταρτος. Ξαφνικά, ήταν μια κορυφαία τριάδα Ducati, καθώς ο Zarco έκανε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, με τον Bastianini να πηγαίνει στην τρίτη θέση, πίσω από τον Miller. Ωστόσο, ο Quartararo ανέβηκε στη συνέχεια στην τρίτη θέση, αλλά ο Γάλλος ήταν σχεδόν τρία δέκατα μακριά από τον συμπατριώτη του, Zarco. Και έτσι έμεινε όταν όλοι οι αναβάτες είχαν περάσει την καρό σημαία. 


Ο νικητής του Qatar, Enea Bastianini είχε μια καλή μέρα και τερμάτισε στην 4η θέση,  με τον Rins να πέφτει στην πέμπτη θέση μέχρι το τέλος της δοκιμής καθώς προχώρησε νωρίς στη επιλογή του για μαλακά ελαστικά. Ο Marc Marquez κατάφερε να φτάσει στην έκτη θέση κατά την πρώτη μέρα της επιστροφής του, ενώ είδαμε έναν χαρούμενο Viñales στο τέλος της πρώτης μέρας να κάνει τον έβδομο καλύτερο χρόνο. Ο Mir, αφού βρέθηκε για λίγο δεύτερος, πήρε τελικά την όγδοη θέση, μπροστά από τους Bagnaia και Jorge Martin που συμπλήρωσαν την δεκάδα.

Αυτό σημαίνει ότι ο Aleix Espargaro έχει δουλειά να κάνει στις ΕΔ3, εάν θέλει να πάρει μια αυτόματη πρόκριση στις ΚΑΤ2.

Επόμενο άρθρο »

COTA: Moto3 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Άτυχος ο Γιάννης Περιστεράς #81 στο WSSP300

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA