• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επιδότηση στην κατανάλωση καυσίμων
Τι ισχύει για τα οχήματα
Νέα Αγοράς 17/03/2022 - 12:33

Σε συνέχεια του χθεσινού μηνύματος του πρωθυπουργού σχετικά με το πακέτο μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης  παρουσίασαν σήμερα τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Αυτό που αφορά άμεσα τους ιδιοκτήτες οχημάτων (μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων) είναι η επιδότηση της κατανάλωσης καυσίμων κίνησης για το διάστημα Απρίλιος - Ιούνιος 2022.

Στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης χορηγείται επιδότηση για κατανάλωση καυσίμου συνολικής αξίας 30 - 35 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες, για τα αυτοκίνητα η επιδότηση φθάνει τα 40 - 50 ευρώ.

Συγκεκριμένα η επιδότηση αφορά κατανάλωση 45 λίτρων/μήνα (60 για τα αυτοκίνητα) και θα είναι 22 λεπτά/λίτρο και 27 λεπτά/λίτρο  στα νησιά.

Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης.

Για να λάβει ο δικαιούχος την ενίσχυση πρέπει πρώτα να δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα που του ανήκει. 

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο (σε περίπτωση συνιδιοκτησίας) και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα.

Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία και να είναι ασφαλισμένο.

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Νέο SYM FNX 125

« Προηγούμενο άρθρο

Royal Enfield Scram 411

Χορηγοί