• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Royal Enfield Scram 411
Μια Adventure με χαρακτήρα Scrambler
Νέα Αγοράς 17/03/2022 - 10:16

Η Royal Enfield  παρουσίασε την Scram 411 – την πρώτη της Adventure crossover.

Η νέα Scram 411 είναι μια συναρπαστική, προσιτή και ικανή scrambler για τον δρόμο, με καρδιά μοτοσυκλέτας adventure. Βασίζεται στη δοκιμασμένη πλατφόρμα του κινητήρα LS-410 της Royal Enfield και στο πλαίσιο που έχει εξελιχθεί από την Harris Performance. Η Scram 411 συνδυάζει την ζωντάνια και ευελιξία στο αστικό περιβάλλον με αξιόλογες εκτός δρόμου ικανότητες. Στοχευμένες επεμβάσεις στην γεωμετρία του πλαισίου και στην εργονομία της θέσης οδήγησης έχουν ως αποτέλεσμα μια μοτοσυκλέτα απολαυστική στην χρήση μέσα στην πόλη, και παράλληλα διασκεδαστική και πρόθυμη σε κάθε χωμάτινη πρόκληση.

Η Scram 411 είναι ένα ακόμα βήμα στην συνεχή προσπάθεια της Royal Enfield να προσφέρει στον κάθε αναβάτη την πιο κατάλληλη μοτοσυκλέτα για τις δικές του καθημερινές ανάγκες και περιπέτειες. Όπως γνωρίζουμε, η καταξιωμένη Himalayan δημιουργήθηκε μέσα από την συσσωρευμένη εμπειρία δεκαετιών στις δύσκολες συνθήκες των Ιμαλαίων, αποτελώντας την καλύτερη επιλογή για όποιον χρειάζεται μια ολοκληρωμένη μοτοσικλέτα για κάθε χρήση, απλή και με εκπληκτικές ικανότητες σε κάθε είδους έδαφος. Στην Scram 411, ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας της Himalayan είναι περισσότερο στοχευμένος στο αστικό περιβάλλον και στην Scrambler αισθητική.

Η Scram 411 έχει μέσα της τα adventure γονίδια της Himalayan, αλλά έχει το δικό της ξεχωριστό DNA: μια γνήσια Scrambler μοτοσυκλέτα διασκεδαστική στον δρόμο, παιχνιδιάρα, και έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση.

Μιλώντας για την πηγή έμπνευσης και τη ανάγκη δημιουργίας της Scram 411, ο Executive Director της Royal Enfield, B Govindarajan, δήλωσε, “Η παγκόσμια αποδοχή που είχε η Himalayan λόγω της πολυχρηστικότητας της και της ανταγωνιστικότητας της, μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε μια πιο νεανική μοτοσυκλέτα, πιο μοντέρνα, καθημερινή και πιο ταιριαστή στο αστικό περιβάλλον . Η Scram 411 είναι η τέλεια λύση για τους εξερευνητές των πόλεων, για αυτούς που απολαμβάνουν κάθε στιγμή και είναι έτοιμοι για όλα. Εξακολουθεί να δείχνει γεροδεμένη αλλά παράλληλα πολύ πιο μοντέρνα και ζωντανή. Με την διαφοροποιημένη γεωμετρία της ταιριάζει και στην καθημερινότητα με τους πολύβουους δρόμους της πόλης, αλλά και στις εξορμήσεις στα λασπωμένα μονοπάτια. Όπως όλες μας οι μοτοσυκλέτες, έτσι και η Scram 411 έχει κατασκευαστεί με κορυφαίες προδιαγραφές ποιότητας και αξιοπιστίας χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες μεθόδους παραγωγής. Το μοναδικό στυλ της Scram τονίζεται ακόμα περισσότερο με μια σειρά αξεσουάρ που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτήν, και δίνουν την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να προσθέσει την προσωπική του σφραγίδα, και να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη τους είτε αυτή είναι έκφρασης είτε πρακτικότητας. Η Scram 411 είναι μια εκπληκτική νένα μοτοσυκλέτα με μοναδικό στυλ, και είμαστε σίγουροι ότι οι νέοι αναβάτες από όλο τον κόσμο θα λατρέψουν!”

Ο κινητήρας της Scram 411 είναι ο γνωστός από την Himalayan αερόψυκτος μονοκύλινδρος 4-χρονος των 411cc, με ψεκασμό και έναν εκκεντροφόρο επί κεφαλής. Αποδίδει 24.3bhp στις 6500σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 32Nm ήδη στις 4000-4500 σ.α.λ. Η υψηλή ροπή που είναι διαθέσιμη από τόσο χαμηλές στροφές κάνει την οδήγηση της Scram 411 μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, με την δύναμη είναι παρούσα σε όλο το φάσμα των στροφών, περιορίζοντας την ανάγκη για συνεχείς αλλαγές ταχυτήτων. Αυτό κάνει ακόμα πιο ξεκούραστη την μετακίνηση μέσα στην πόλη, και παράλληλα κάνει ευκολότερο τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Η ανάρτηση εμπρός είναι πιρούνι με τηλεσκοπικά αμορτισέρ 41mm και διαδρομή 190mm, και πίσω μονό κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ με 180mm διαδρομή. Οι μεγάλες διαδρομές της ανάρτησης και οι ενισχυμένοι σύνδεσμοι της εγγυόνται σταθερότητα σε όλες τις συνθήκες, ακόμα και στα πιο δύσκολα εδάφη. Το σύστημα πέδησης είναι ByBre με δισκόφρενα εμπρός και πίσω, και δικάναλο ABS.

Μία από τις σημαντικότερες διαφοροποιήσεις της Scram 411, είναι η χρήση εμπρός τροχού 19” και 17” πίσω, τροχό χαρίζοντας αυξημένη ευελιξία στην μοτοσυκλέτα. Παράλληλα, χάρη και στα ελαστικά διπλής χρήσης, διατηρείται σε πολύ υψηλό επίπεδο η ικανότητα κίνησης στο χώμα, επιτυγχάνοντας έτσι μια ανεπανάληπτη ισορροπία στην οδική συμπεριφορά εντός και εκτός δρόμου.

Η σέλλα της Scram 411 έχει εξελιχθεί με στόχο την μέγιστη άνεση ακόμα και όταν ο αναβάτης περνάει πολύ χρόνο στην μοτοσυκλέτα. Είναι μονοκόμματη για οδηγό και συνεπιβάτη, σε συμφωνία με την αισθητική προσέγγιση της κατηγορίας, προσφέροντας άνεση και στους δύο στις μεγάλες αστικές διαδρομές, αλλά και σε κάθε μεγαλύτερο ταξίδι όταν αυτό προκύψει, όπου κι αν είναι αυτό. Το προσιτό ύψος της σέλας συντελεί στην ευκολία χειρισμού της μοτοσυκλέτας στο αστικό περιβάλλον με τα συνεχή σταμάτα-ξεκίνα. Η θέση του τιμονιού και η εργονομία της θέσης οδήγησης εμπνέουν ασφάλεια στον οδηγό, δίνοντας του εξαιρετικό control που τον προκαλεί να κινηθεί δυναμικά και να χαρεί την οδήγηση είτε καθιστός είτε όρθιος.

Graphite Yellow
Graphite Yellow

Ο νέος πίνακας οργάνων συνδυάζει αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις. Η αναλογική ένδειξη του ταχυμέτρου συμβάλει στο κλασικό στυλ και επιτρέπει τον έλεγχο της ταχύτητας ακόμα και μόνο με την περιφερειακή όραση, ενώ οι ψηφιακές ενδείξεις παρέχουν πλήρη πληροφόρηση για κάθε λειτουργία. Επιπλέον, στον βασικό εξοπλισμό της Scram 411 συμπεριλαμβάνεται και η δεύτερη έγχρωμη οθόνη για το Royal Enfield Tripper Navigation, που προσφέρει εύκολη πλοήγηση και σύνδεση με την εφαρμογή της Royal Enfield στο κινητό τηλέφωνο του οδηγού.

Οι χρωματικοί συνδυασμοί της Scram 411 έχουν επιλεχθεί για να ξεχωρίζουν από το πλήθος και να αντανακλούν το μοναδικό urban στυλ της μοτοσυκλέτας. Οι σκούρες αποχρώσεις συνδυάζονται με λεπτομέρειες σε ζωηρά χρώματα που κάνουν έντονη αντίθεση, θυμίζοντας την αισθητική της street art. Η βασική έκδοση της Scram 411 είναι διαθέσιμη στους συνδυασμούς Graphite Yellow, Graphite Red και Graphite Blue – όλοι τους με ρεζερβουάρ σε χρώμα ‘Gun Grey’ και ξεχωριστά έγχρωμα διακοσμητικά δίπλα στο ρεζερβουάρ και στις ζάντες.

Graphite Red & Graphite Blue
Graphite Red & Graphite Blue

Η Premium έκδοση είναι διαθέσιμη σε δύο συνδυασμούς, την White Flame και την Silver Spirit – η καθεμία με δίχρωμο ρεζερβουάρ και μοναδικά ξεχωριστά γραφικά και design.

Η Scram 411 μπορεί να εφοδιαστεί με μια σειρά από αποκλειστικά αξεσουάρ που είτε συμπληρώνουν το στυλ της, είτε προσφέρουν χρηστικότητα και ασφάλεια. Όλα τα γνήσια αξεσουάρ της Royal Enfield έχουν 3 χρόνια εγγύηση, και είναι πλήρως πιστοποιημένα για χρήση με την μοτοσυκλέτα.

Η Scram 411 παρουσιάστηκε στις 15/3 για την αγορά της Ινδίας, με την ευρωπαϊκή έκδοση να αναμένεται στα τέλη του Απριλίου, και τις πωλήσει να ξεκινούν τον Μάιο. Οι παραγγελίες για την Ελληνική αγορά έχουν ήδη ανοίξει με τις τιμές να διαμορφώνονται στις 5.490 € για τις βασικές εκδόσεις και στις 5.590€ για τις εκδόσεις Premium.

Premium Silver Spirit & Premium White Flame
Premium Silver Spirit & Premium White Flame

Στην τιμή περιλαμβάνεται και 3 χρόνια οδική βοήθεια, όπως ισχύει και για όλες τις Royal Enfield euro5.

Επόμενο άρθρο »

Επιδότηση στην κατανάλωση καυσίμων

« Προηγούμενο άρθρο

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λεσχών Μοτοσυκλέτας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα