• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovizioso: Θα είναι ένας περίεργος αγώνας
Darryn Binder: Είμαι ενθουσιασμένος
Νέα 15/03/2022 - 10:49

Μια νέα ασφαλτόστρωση, ο έντονος καθαρισμός στην υπόλοιπη πίστα και η αναθεωρημένη κατανομή των ελαστικών από τις δοκιμές πριν από τη σεζόν είναι μόνο μερικοί από τους άγνωστους παράγοντες που οδηγούν στο πρώτο MotoGP της Ινδονησίας αυτό το Σαββατοκύριακου από το 1997.

Σύμφωνα με τα λόγια του Andrea Dovizioso, θα είναι ένας «περίεργος αγώνας».

Ο αναβάτης WithU RNF Yamaha ήταν μόλις 19ος στη δοκιμή της Mandalika πριν από τη σεζόν, αλλά εξακολουθεί να απέχει 0,830 δευτερόλεπτα από την κορυφή. Επιστρέφει μετά από έναν απογοητευτικό εναρκτήριο γύρο στο Qatar, όπου τερμάτισε 14ος στο ντεμπούτο του με την εργοστασιακών προδιαγραφών M1.

Όπως οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας, Fabio Quartararo και Franco Morbidelli, ο Dovizioso αντιμετώπισε προβλήματα πίεσης ελαστικών ενώ ακολουθούσε άλλους αναβάτες στον αγώνα Lusail.

"Μετά από έναν όχι και τόσο εύκολο πρώτο γύρο στο Qatar, στοχεύουμε πραγματικά να κάνουμε ένα πιο δυνατό αποτέλεσμα στην Ινδονησία και θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε στο πρώτο Grand Prix"., είπε ο Dovizioso.

"Η Mandalika είναι μια νέα πίστα για όλους, επίσης θα υπάρχει μια νέα άσφαλτος και ένα νέο ελαστικό σε σύγκριση με αυτό που είχαμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής εκεί, οπότε θα είναι ένας περίεργος αγώνας".

"Τέλος πάντων, είναι μια πολύ ωραία πίστα, οπότε ανυπομονώ να αγωνιστώ εκεί!"

Ο rookie ομόσταυλός του, Darryn Binder, που οδηγούσε την παλιά Μ1, είχε έναν πολύ πιο θετικό αγώνα στο Qatar.

Ο Νοτιοαφρικανός πάλεψε με τους rookies Remy Gardner, Fabio di Giannantonio και Raul Fernandez για τον τελευταίο βαθμό της μεγάλης κατηγορίας, χάνοντας από τον Gardner με μόλις 0,012 δευτερόλεπτα.

Σε αντίθεση με το Qatar, ο Binder και οι άλλοι rookies έχουν τουλάχιστον κάποιες προηγούμενες γνώσεις πίστας σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP για τη Mandalika.

"Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που φτάνω στην Ινδονησία τώρα", είπε ο Binder. "Σίγουρα απόλαυσα τη δοκιμή εκεί, οπότε είναι πολύ ωραίο να έρχομαι σε μια πίστα, όπου έχω κάνει ήδη μερικούς γύρους με μια μοτοσυκλέτα MotoGP. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό!".

"Είμαι πολύ χαρούμενος για το πώς πήγαν τα πράγματα στο Qatar, κάτι που με κάνει ακόμα πιο ενθουσιασμένο. Απλώς θα προσπαθήσω να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα στον αγώνα στο Qatar, να πάρω όλα όσα έμαθα και να τα βάλω σε δράση.

"Θα προσπαθήσω να έχω ένα καλό Σαββατοκύριακο στη Mandalika και ελπίζω οι συνθήκες της πίστας εκεί να είναι καλύτερες από ό,τι κατά τη διάρκεια της δοκιμής".

Με τις τελικές ταχύτητες στη Mandalika περίπου 40 χλμ./ώρα πιο αργές από το Qatar, η M1 θα βρεθεί  επίσης σε λιγότερο μειονεκτική θέση αυτό το Σαββατοκύριακο.

"Μετά τη δοκιμή στη Mandalika, μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Η πίστα ταιριάζει πολύ καλά με τη μοτοσυκλέτα μας και επίσης αρέσει και στους δύο αναβάτες η διάταξη, οπότε αυτό είναι ένα ωραίο σημάδι", δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας, Wilco Zeelenberg.

"Φυσικά, ανυπομονούμε να δούμε πώς μπόρεσαν να αλλάξουν την άσφαλτο και πώς θα λειτουργήσουν όλα, ώστε οι αναβάτες να παλέψουν πραγματικά μεταξύ τους, κάτι που ήταν το κύριο θέμα μας κατά τη διάρκεια της δοκιμής".

Επόμενο άρθρο »

Γιατί επέστρεψαν Honda και KTM: Μια ανάλυση του αγώνα του Qatar

« Προηγούμενο άρθρο

Bastianini: Θα είναι δύσκολο να κερδίσουμε ξανά στην Ινδονησία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα