• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Όλοι περιμέναμε περισσότερα"
Τί συνέβη με την Suzuki στο Qatar
Νέα 12/03/2022 - 14:16

Ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν MotoGP του 2022 ήταν κάτι σαν απογοήτευση για το εργοστασιακό δίδυμο της Suzuki, Joan Mir και Alex Rins, που κατέκτησε μόνο την έκτη και την έβδομη θέση, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τον αγώνα ανάμεσα στα φαβορί. Ωστόσο, παρά τα χειρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 και ο ομόσταυλός του παραμένουν αισιόδοξοι για τις δυνατότητές τους για το υπόλοιπο της σεζόν.


Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι και οι δύο αναβάτες φαίνονται να γνωρίζουν καλά πού πήγαν τόσο στραβά τα πράγματα για αυτούς στο Lusail - ακόμα κι αν τα δεινά τους στον αγώνα εκδηλώθηκαν σε διαφορετικά άκρα των αντίστοιχων GSX-RR τους.

"Ειλικρινά, είμαι λίγο απογοητευμένος", είπε ο Mir στη συνέχεια, "γιατί δεν περίμενα ότι αυτό θα συνέβαινε στον αγώνα. Έκανα μια καλή αρχή, η αίσθηση μου ήταν πολύ καλή – και μετά άρχισα να έχω πρόβλημα με τα ελαστικά".

"Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι είχαν προβλήματα με το μπροστινό μέρος, με το να κινείται, και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό γιατί είναι μαλακό ελαστικό και σε αυτή την πίστα, αν οδηγείς στο 1:54, τότε το μπροστινό μέρος θα αρχίσει να κινείται σίγουρα. Εάν είσαι μπροστά, έχεις λιγότερο πρόβλημα από ό, τι εάν είσαι πίσω, οπότε αυτό είναι φυσιολογικό".

"Αλλά αυτό που συνέβη με την πρόσφυση πίσω, αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε λίγο περισσότερο. Το πίσω μέρος χάνει πολύ, και είχα πολλά προβλήματα κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να πάει μπροστά. Κανονικά, προσέχω πολύ τη μοτοσυκλέτα, το ελαστικό. Είναι ένας τομέας όπου προσπαθώ πάντα να προσέχω πολύ, αλλά για κάποιο λόγο το κράτημα δεν ερχόταν ποτέ και γινόμουν λίγο πιο αργός και λίγο πιο αργός, ζοριζόμουν όλο και περισσότερο για να προχωρήσω".

Και με παρόμοια ζητήματα για την άλλη πλευρά του γκαράζ για τον Rins, φαίνεται λίγο πολύ σαν επανάληψη ενός κάπως συνηθισμένου ζητήματος για τη Suzuki – η παρουσία μόνο δύο μοτοσυκλετών στο grid και η επακόλουθη απουσία δεδομένων που τους αφήνει λίγο πίσω την ημέρα του αγώνα.

"Όταν έμεινα μόνος αφού προσπέρασα τον Jorge Martin", εξήγησε ο Rins, "ο Joan ήταν ο αναβάτης μπροστά και πίεζα να τον πιάσω – αλλά είχα πολλά προβλήματα με το μπροστινό μέρος".

"Κάτι που δεν συνέβη ποτέ πριν, η ευστάθεια στο φρενάρισμα ήταν καλή, αλλά πηγαίνοντας στη στροφή αντιμετώπιζα προβλήματα".

"Είμαι το είδος του αναβάτη που μπορεί να φρενάρει δυνατά και να μειώσει την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας, αλλά το πρόβλημα είναι ότι πηγαίνοντας από στροφή σε στροφή, είχα κάποια προβλήματα με το μπροστινό μέρος. Ίσως το μαλακό ελαστικό να ήταν πολύ μαλακό για εμάς, αλλά δεν ξέρω".

Ωστόσο, με ένα κάπως αρνητικό ρεκόρ συνέπειας το 2021 ο Rins γνώριζε πολύ καλά ποιό θα ήταν ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα που έπρεπε να πάρει από την περασμένη σεζόν ερχόμενος στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος – το να μένει στη μοτοσυκλέτα σε έναν αγώνα όπου το να πιέσει πολύ σκληρά θα μπορούσε εύκολα να τον είχε αφήσει στο χαλίκι.

"Μετά από αυτό", είπε, "προτίμησα να τελειώσω τον αγώνα παρά να βρεθώ στο έδαφος, να πέσω. Έχουμε άλλους 20 αγώνες, θα αναλύσουμε ποιο ήταν το πρόβλημα εδώ και θα προσπαθήσουμε να μάθουμε για τον επόμενο".

Αυτή είναι η στάση που μοιράζεται και ο ομόσταυλός του, Mir. Με τη μεγαλύτερη σεζόν μπροστά και με τη γνώση ότι η νέα και βελτιωμένη μοτοσυκλέτα της Suzuki είναι πιθανό να βελτιώνεται όσο περνάει ο καιρός, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 δεν πανικοβάλλεται ακόμα.

"Δεν μπορούσα να κάνω το τελευταίο μέρος του αγώνα που περίμενα", πρόσθεσε. "Είναι απογοητευτικό και για την ομάδα, γιατί νομίζω ότι όλοι περίμεναν περισσότερα. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και πιστεύω ότι κάνουμε τα πράγματα καλά. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ πιο γρήγορος από πέρυσι, το επίπεδο ήταν πολύ υψηλότερο και λίγο πολύ παλέψαμε για να είμαστε δυνατοί. Θέλουμε πάντα περισσότερα, αλλά είναι μόνο το πρώτο βήμα".

"Όλοι οι άλλοι δυσκολεύτηκαν και ναι, αυτό το κάνει λίγο πιο εύκολο. Θα υπάρξουν εκπλήξεις φέτος, άνθρωποι που θα είναι δυνατοί. Το σημαντικό είναι να γίνει αυτός ένας κακός αγώνας για εμάς και αυτό το αποτέλεσμα να είναι η αρχή μιας διαδικασίας μάθησης για την ομάδα μας και για εμένα, να προσπαθήσουμε να χτίσουμε ένα καλό πρωτάθλημα με μεγαλύτερη συνέπεια και καλύτερα αποτελέσματα".

Επόμενο άρθρο »

Paolo Ciabatti: Οι εμφανίσεις στο Qatar ήταν κάτω από τις προσδοκίες μας

« Προηγούμενο άρθρο

"Tώρα η μοτοσυκλέτα στρίβει"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA