• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brad Binder: Δεν υπήρχε περίπτωση να πιάσω τον Bastianini
Είναι καλό που έχουμε τον Guidotti μαζί μας
Νέα 07/03/2022 - 13:59

Το πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για την εργοστασιακή ομάδα της KTM που, παρά την πτώση του Oliveira, είχε τον Brad Binder να κλείνει τον αγώνα στη δεύτερη θέση του βάθρου. Ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα του 2022 με 20 βαθμούς, τοποθετώντας τον εαυτό του δεύτερο στην κατάταξη.

Είχες ήδη καλό ρυθμό κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, αλλά είχες ένα εξαιρετικό ξεκίνημα σήμερα από την τρίτη σειρά, που σε εκτόξευσε αμέσως στην κορυφή του αγώνα.


"Ναι, το να βρεθώ αμέσως στην τρίτη θέση μετά την πρώτη στροφή μου έδωσε αυτή την ώθηση και ηρεμία για να αντιμετωπίσω τον αγώνα με καθαρότητα", είπε ο Brad, "φροντίζοντας να διατηρήσω τα ελαστικά που σε αυτή την πίστα είναι πιο θεμελιώδη από ό,τι σε άλλες, ειδικά όσον αφορά το πίσω μέρος.Υπήρχαν στιγμές που πίστευα ότι δεν είχα αρκετά για να συμβαδίσω με τους άλλους, αλλά προσπάθησα να κρατήσω τον ρυθμό παραμένοντας σταθερός, πιέζοντας τη μοτοσυκλέτα στα άκρα. Όταν ο Enea με προσπέρασε, ήξερα ότι δεν είχα καμία ευκαιρία να τον προλάβω, οπότε επέλεξα να συνεχίσω τον αγώνα, προσπαθώντας να μην κάνω λάθη. Νομίζω ότι η ομάδα έχει κάνει απίστευτη δουλειά στη μοτοσυκλέτα. Στους δύο τελευταίους γύρους, προσπάθησα να ανεβάσω ρυθμό, αλλά η μοτοσυκλέτα ήταν ήδη στα όριά της".

Και, όμως, η έναρξη της σεζόν κατά τη διάρκεια των δοκιμών δεν φαινόταν ενθαρρυντική για την KTM, τι σας έδωσε αυτή την ώθηση που σας έλειπε και πόσο σημαντικό είναι αυτό το αποτέλεσμα για όλη την ομάδα;


"Στη Sepang, δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος με το πώς πήγαιναν τα πράγματα και δεν είχα ξεκάθαρη ιδέα για το τι δεν δούλευε. Η ομάδα έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά ανακαλύπτοντας ακριβώς τι να δουλέψει, ώστε να βελτιωθούμε, οπότε όταν φτάσαμε στη Mandalika, τα πράγματα βελτιώθηκαν αμέσως. Προφανώς, έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Νομίζω ότι το πακέτο στο σύνολό του έχει ακόμα πολλά να προσφέρει, και πρέπει επίσης να παραδεχτούμε ότι αυτή η πίστα δεν έχει ποτέ ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή για την KTM".

Το καλύτερο αποτέλεσμα της KTM σε αυτή την πίστα στο παρελθόν ήταν η όγδοη θέση. Τι έκανε τη διαφορά αυτή τη φορά;


"Βασικά η μοτοσυκλέτα τρέχει τώρα καλύτερα. Κανονικά, ειδικά την περασμένη χρονιά, έπρεπε να φρενάρουμε δυνατά στις στροφές και δυσκολευτήκαμε να ακολουθήσουμε απαλές γραμμές. Τώρα που μπορούμε να το κάνουμε αυτό κάνει τεράστια διαφορά. Μας δίνει μεγάλη ασφάλεια και δεν αισθανόμαστε πλέον αναγκασμένοι να αγωνιζόμαστε πάντα στην κόψη του ξυραφιού".

Η σημερινή βελτίωση προκλήθηκε από κάτι που υπήρχε ήδη στη μοτοσυκλέτα και που έπρεπε να αξιοποιηθεί ή ήταν κάτι καινούργιο;


"Είναι δύσκολο να πούμε, κάποια πράγματα είναι τα ίδια, άλλα έχουν αλλάξει εντελώς. Είναι μια εντελώς διαφορετική μοτοσυκλέτα. Το κράτημα είναι εξαιρετικό και αυτό μας δίνει πολλά περιθώρια, ώστε να μην χρειάζεται πλέον να αγωνιζόμαστε πάντα στο όριο για να έχουμε αποτελέσματα".

Ο Francesco Guidotti έχει ήδη αλλάξει κάτι; Πόσο σας επηρέασε η ένταξή του στην ομάδα;


"Με την άφιξή του ήρθε ένα μεγάλο κύμα θετικότητας και ενέργειας. Μπορείς να νιώσεις πραγματικά τα αποτελέσματα και είναι μια πραγματικά εξαιρετική προσθήκη στην ομάδα. Είναι ωραίο να τον έχουμε κοντά μας".

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, πιστεύεις ότι είναι πιθανή η κατάκτηση του πρωταθλήματος;


"Θέλω να κρατήσω τα πόδια μου στο έδαφος. Είναι απλώς ο πρώτος αγώνας. Θα αντιμετωπίσουμε πολλές άλλες πίστες με πολλές διαφορετικές συνθήκες, οπότε είναι νωρίς να σκεφτούμε την κατάταξη. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στη μοτοσυκλέτα, προσπαθώντας να την βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να την ωθήσουμε στα όριά της. Υπάρχει μόνο περιθώριο βελτίωσης".

Χθες, χαριτολογώντας για τις δυσκολίες κατά τις ελεύθερες δοκιμές, είπες ότι η μοτοσυκλέτα "έχει καταληφθεί" από κάτι παραφυσικό. Πώς λειτούργησε σήμερα αυτό;


"Νομίζω ότι η παραφυσική δραστηριότητα ήταν η αρχή", είπε χαριτολογώντας. "Το να καταλήξω αμέσως μπροστά ήταν απίστευτο. Περάσαμε από το κανονικό φρενάρισμα σε ένα που μας επιτρέπει γρήγορο φρενάρισμα. Τα παιδιά στην ομάδα έκαναν καλή δουλειά ώστε να συμβεί αυτό".

Θα έλεγες λοιπόν ότι τη διαφορά τώρα πρέπει να την κάνει ο αναβάτης ή η μοτοσυκλέτα έχει ακόμα πολλά να δώσει;


"Σίγουρα η μοτοσυκλέτα έχει δείξει ότι είναι ανταγωνιστική και σήμερα ήταν η απόδειξη. Δεν νομίζω ότι έχω οδηγήσει ποτέ πιο ομαλά σε μοτοσυκλέτα από τον σημερινό αγώνα. Είναι σαφές ότι μόνο το μέλλον θα μπορεί να μας πει σε ποιες συνθήκες βρισκόμαστε σε σχέση με τους αντιπάλους μας, αλλά πιστεύω ότι, προς το παρόν, οι τεχνικοί μας έχουν κάνει απίστευτη δουλειά".

Επόμενο άρθρο »

Έφυγε ο Αλέξανδρος Μακράκης

« Προηγούμενο άρθρο

Bastianini: Η νίκη ήταν απροσδόκητη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα