• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bastianini: Η νίκη ήταν απροσδόκητη
Νέα 07/03/2022 - 11:27

Ο Enea Bastianini κέρδισε την πρώτη του νίκη στην κορυφαία κατηγορία και την πρώτη νίκη της ομάδας Gresini από το 2006, χθες κάτω από τους προβολείς του Qatar. 

Έχοντας κατακτήσει τη δεύτερη θέση στις κατατακτήριες, ο Bastianini αναμενόταν να κυνηγήσει τη νίκη την Κυριακή, δεδομένου ότι σημείωσε και τα δύο του βάθρα πέρυσι ενώ είχε ξεκινήσει εκτός δεκάδας. 

Αλλά ο Bastianini ένιωθε ότι οι δυνατότητές του ήταν απλώς να σημειώσει βάθρο στο GP του Qatar και να μην πάρει τη νίκη.

"Ήταν απροσδόκητο γιατί ήταν υπέροχο για μένα σήμερα να ανέβω στο βάθρο", είπε ο Bastianini. "Το να κάνω μια νίκη ήταν τόσο απροσδόκητο, αλλά είδα στα μάτια της Nadia (Padovani) το κίνητρο του Fausto να προχωρήσει με αυτήν την ομάδα. Επίσης, όταν είδα όλα τα πρόσωπα των ανθρώπων στην ομάδα να είναι τόσο λαμπρά ήταν υπέροχο".

Η Padovani ανέλαβε την κυριότητα της ομάδας Gresini όταν ο σύζυγός της, Fausto, πέθανε από COVID-19 πέρυσι και συνέχισε με την επιστροφή της ομάδας στην ανεξάρτητη θέση της στα MotoGP για το 2022, έχοντας διευθύνει την εργοστασιακή προσπάθεια της Aprilia από το 2015.

Ο Bastianini λέει ότι η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι «φανταστική» και το κίνητρο έκανε δυνατή τη νίκη της Κυριακής.

"Είναι πολύ ωραίο γιατί ο Fausto είχε βρει πολύ καλά παιδιά για αυτήν την ομάδα", πρόσθεσε. "Και τώρα η Nadia έφερε όλη την ομάδα (μαζί) και το κλίμα είναι φανταστικό".

"Όλα τα παιδιά έχουν απίστευτο κίνητρο όπως και εγώ και αυτό είναι που κατέστησε δυνατό να κερδίσουμε σήμερα".

Ο Bastianini πήρε το προβάδισμα από τον Pol Espargaro της Honda στον 19ο γύρο και είχε αμέσως διαφορά 1,3 δευτερολέπτων από τους υπόλοιπους. 

Όμως πιέστηκε σκληρά από τον Brad Binder της KTM στους τελευταίους γύρους και κέρδισε με μόλις 0,346 δευτερόλεπτα στην καρό σημαία.

Σχολιάζοντας τoν τελευταίo του γύρο, ο Bastianini είπε "ήταν ένας από τους μεγαλύτερους γύρους της ζωής μου".

Έκανε επίσης μια αλλαγή τελευταίας στιγμής στο μεσαίο πίσω ελαστικό έχοντας αρχικά βάλει το μαλακό, το οποίο αποδείχθηκε καθοριστικό για να τον βοηθήσει στην παρθενική του νίκη.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος σήμερα", είπε ο Ιταλός. "Έχουμε δει πολύ καλές δυνατότητες κατά τη διάρκεια των δοκιμών και όταν φτάσαμε εδώ κάναμε άλλο ένα βήμα στο στήσιμο και επίσης με τα ηλεκτρονικά".

"Και χθες για πρώτη φορά έκανα έναν πολύ καλό χρόνο γύρου στα προκριματικά και σήμερα ξεκίνησα από την πρώτη σειρά. Η καλύτερη επιλογή για μένα ήταν το μεσαίο πίσω ελαστικό γιατί σήμερα το πρωί το δοκίμασα στο ζέσταμα και είδα καλές δυνατότητες".

"Επίσης, το μαλακό, για μένα, δεν βόλευε στις αργές στροφές και το μεσαίο ήταν πιο σταθερό. Δεν ήταν εύκολο, ειδικά το πρώτο μέρος του αγώνα γιατί ο Pol πίεζε πολύ μπροστά. Αλλά στους τελευταίους 10 γύρους, παρέμεινε η καλύτερη επιλογή γιατί πίεσα πολύ και (το μεσαίο ελαστικό) έκανε δυνατό να αυξήσω τη διαφορά".

Επόμενο άρθρο »

Brad Binder: Δεν υπήρχε περίπτωση να πιάσω τον Bastianini

« Προηγούμενο άρθρο

Martin: Φοβήθηκα για την ζωή μου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα