• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rally Dakar: Τρίτη Ειδική
Παρθενική νίκη για Rodrigues, ο Sunderland κρατάει την κορυφή της γενικής κατάταξης
Νέα 04/01/2022 - 20:34

Ήταν ο Daniel Sanders που οδήγησε την πλειονότητα των 255 χιλιομέτρων της τρίτης ειδικής κοντά στο Al Qaisumah, αναρρώνοντας από μια δύσκολη διαδρομή τη Δευτέρα που τον είχε ρίξει από την πρώτη στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο αναβάτης της GasGas απέσπασε προβάδισμα λίγο περισσότερο από ένα λεπτό έναντι των υπολοίπων με επικεφαλής τον Rodrigues στο πρώτο σημείο και μπόρεσε να κρατήσει αυτό το πλεονέκτημα μέχρι το προτελευταίο σημείο ελέγχου.

Ωστόσο, ο Αυστραλός έχασε σχεδόν  τέσσερα λεπτά σε σχέση με τους ανταγωνιστές του στην τελική ευθεία των 35 χιλιομέτρων μέχρι τη γραμμή τερματισμού, επιτρέποντας στον Rodrigues να περάσει και να κερδίσει την ειδική.

Η νίκη αυτή ήταν η παρθενική σε ειδική για τον Πορτογάλο αναβάτη σε πέντε εκκινήσεις στο Dakar - καθώς και η πρώτη για τον Ινδό κατασκευαστή Hero.

Ο δύο φορές πρωταθλητής του Dakar, Toby Price, απόλαυσε τον καλύτερο του τερματισμό στη  μέχρι στιγμής το 2022, καταλήγοντας 1 λεπτό και 03 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rodrigues στη δεύτερη θέση με την εργοστασιακή KTM.

Ο rookie Mason Klein σημείωσε άλλη μια εντυπωσιακή απόδοση με την BAS KTM με τον 20χρονο να τερματίζει μόλις 1 λεπτό και 14 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sanders στην τρίτη θέση και μία θέση μπροστά από την κορυφαία μοτοσυκλέτα Husqvarna του Skyler Howes.

Ο Sanders τελικά κατετάγη πέμπτος, 2 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα πίσω από τον χρόνο του Rodrigues, αλλά κέρδισε την Yamaha του Andrew Short καθώς και την Honda του Ricky Brabec.

Ο Kevin Benavides (KTM) και ο Adrien van Beveren (Yamaha) ήταν όγδοος και ένατος αντίστοιχα, ενώ ο νικητής του 2018 Matthias Walkner έκλεισε την δεκάδα.

Αφού κέρδισε την ειδική της Δευτέρας για να επανέλθει στη συνολική διεκδίκηση, ο Joan Barreda της Honda υποχώρησε με τον 24ο ταχύτερο χρόνο, χάνοντας πάνω από 10 λεπτά σε σχέση με τους  πρώτους.

Ο αντίπαλός του στην GasGas, Sunderland, τα πήγε οριακά καλύτερα, χάνοντας 7 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα καθοδόν προς την 17η θέση, αλλά συνεχίζει να παραμένει στην κορυφή του γενικού πίνακα κατάταξης με μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα διαφορά από τον van Beveren της Yamaha.

Ο Walkner είναι τώρα τρίτος στη γενική κατάταξη, μόλις 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώην ομόσταυλό του στην KTM, Sunderland, με τον Sanders να υποχωρεί στην πέμπτη θέση της κατάταξης πίσω από τον Howes.

Ο κορυφαίος αναβάτης της Sherco, Lorenzo Santolino, κατέχει την έκτη θέση παρά τη σχετικά μέτρια πορεία στην 20η θέση στην τρίτη ειδική, μπροστά από τους Pablo Quintanilla, Benavides και Stefan Svitko.

Παρά τη νίκη του Rodrigues, ομόσταυλός του, Aaron Mare είναι ο αναβάτης της Hero με την υψηλότερη θέση στην κατάταξη, κρατώντας αυτή τη στιγμή την 10η θέση, μπροστά από τον Ross Branch της Yamaha.

Μετά την απόσυρσή του τη Δευτέρα, ο Danilo Petrucci μπόρεσε να επιστρέψει στην τρίτη ειδική ως μέρος ενός νέου κανόνα που εισήχθη στο Rally Dakar φέτος. Οδηγώντας στα χρώματα της Tech 3 KTM, ο Ιταλός αναβάτης σημείωσε τον 22ο ταχύτερο χρόνο της ημέρας, νικώντας τους Barreda (24ος) και Quintanilla (26ος).

Ο Βασίλης Μπούδρος πέτυχε τον 73ο καλύτερο χρόνο στην τρίτη ειδική, σκαρφαλώνοντας στην 87η θέση της γενικής κατάταξης.

Επόμενο άρθρο »

KTM: Ξέραμε ότι η εξέλιξη δεν ήταν αρκετή

« Προηγούμενο άρθρο

Συνεχίζει ο Petrucci στο Dakar

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα