• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνεχίζει ο Petrucci στο Dakar
Μετά το χθεσινό τεχνικό πρόβλημα
Νέα 04/01/2022 - 16:01

Το όνειρο του Danilo Petrucci για έναν καλό τερματισμό στο ντεμπούτο του στο Rally Dakar έληξε με ένα τεχνικό πρόβλημα στο δεύτερο στάδιο της Δευτέρας.

Ήταν ένα ιδιαίτερα απογοητευτικό πλήγμα για τον Ιταλό, δεδομένου ότι είχε πολύ ανταγωνιστικό ρυθμό μέχρι εκείνο το σημείο, με μια πολύ καλή  13η θέση στην πρώτη ειδική της Κυριακής (1B) μετά τον σύντομο πρόλογο (1A) την 1η Ιανουαρίου.

"Ήταν συναρπαστικό μέχρι το τεχνικό ζήτημα γιατί αγωνιζόμουν για την πρώτη πεντάδα -νομίζω ότι ήμουν στην τρίτη θέση εκείνη τη στιγμή- και το διασκέδαζα πολύ γιατί η διαδρομή ήταν πολύ γρήγορη!" έγραψε ο Petrucci στα social media μετά το πρόβλημα στα ηλεκτρικά του 450cc KTM του στην δεύτερη ειδική.

"Είχα πιάσει δύο από τους αναβάτες μπροστά μου, πιέζοντας για 20-30 χλμ με τέρμα γκάζι και ήταν πολύ ωραίο να πηγαίνω με 150 χλμ./ώρα σε επίπεδο έδαφος".


"Θα προσπαθήσω να ξαναρχίσω αύριο [Τρίτη] ακόμα κι αν ξέρω ότι δεν θα αγωνιστώ για την τελική κατάταξη".

Τα καλά νέα είναι ότι ο Petrucci, αγωνιζόμενος με την Tech3 KTM Factory Racing με το οποία πέρασε την τελευταία του χρονιά στα MotoGP το 2021, έχει επιβεβαιωθεί ότι δικαιούται να συμμετάσχει ξανά στη σημερινή δράση και τώρα θα έχει ως στόχο να δημιουργήσει πολύτιμη εμπειρία στο Dakar και να μετρήσει την ταχύτητά του για το μέλλον.

"Μετά το πρόβλημα χθες, είμαι σε θέση να συμμετάσχω ξανά στον αγώνα", είπε ο Petrucci. "Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι μόνο η αρχή. Σήμερα είναι μια άλλη μέρα. Θέλω να απολαύσω περισσότερο από χθες".

Η 44η διοργάνωση του θρυλικού Rally Dakar, που διεξάγεται φέτος στη Σαουδική Αραβία, ολοκληρώνεται στις 14 Ιανουαρίου.

Μετά την ολοκλήρωση του Dakar, ο Petrucci αναμένεται να αγωνιστεί για την Ducati - τον κατασκευαστή με τον οποίο κέρδισε τις δύο νίκες του στα MotoGP - στο φετινό πρωτάθλημα MotoAmerica Superbike.

Επόμενο άρθρο »

Rally Dakar: Τρίτη Ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

Rally Dakar: Δεύτερη Ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα