• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Συγκέντρωσε τους ανεξάρτητους κατασκευαστές
Με την ανακήρυξη της Moto2 υπήρξε κυριολεκτικά μία επανάσταση στον χώρο της μηχανολογίας σε όλη την Ευρώπη.
Νέα 19/04/2010 - 12:26

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο πρόεδρος της FIM Vito Ippolito αναφέρθηκε στην Moto2, την νεοσύστατη κατηγορία των MotoGP που έλκυσε το ενδιαφέρον των μικρών ανεξάρτητων κατασκευαστών όπως την Ιαπωνική εταιρεία Moriwaki και την Ελβετική εταιρεία Suter Engineering. “Αρχικά έπρεπε να βρούμε ένα τρόπο να μειώσουμε το κόστος των GP250 που είχε αυξηθεί αρκετά καθώς επίσης να δώσουμε στους αναβάτες μία πιο δίκαιη μορφή αγώνα.” Δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ippolito έχοντας υπ’όψιν φυσικά ότι κάποιες ομάδες των GP250 είχαν εξωτικό εξοπλισμό μιας κι από πίσω τους βρισκόταν ο ίδιος ο κατασκευαστής. Από την άλλη πλευρά το ενδιαφέρον των ανεξάρτητων κατασκευαστών για την εμπλοκή τους στα MotoGP ήταν πάντα μεγάλο και κάποιοι από αυτούς όπως η Moriwaki είχε παρουσιάσει στο παρελθόν τι προτάσεις τους.

 

Με την ανακήρυξη της Moto2 υπήρξε κυριολεκτικά μία επανάσταση στον χώρο της μηχανολογίας σε όλη την Ευρώπη κι είδαμε σύντομα πολλές προτάσεις από διάφορες χώρες με τους κατασκευαστές να παντρεύουν με τον δικό τους τρόπο τις τεχνικές στην κατασκευή του πλαισίου, της σχεδίασης των πλαστικών και πολλών άλλων ζωτικών τμημάτων. 

 

Φυσικά ο σημαντικότερος παράγοντας στην σχεδίαση μιας καλής Moto2 μοτοσυκλέτας αποτελεί το πως θα επωφεληθεί κανείς την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά των ελαστικών της Dunlop. Κι αυτό ήταν το θέμα που έθεσε στο τραπέζι ο Nigel Nock ο σχεδιαστής ελαστικών της Dunlop. Στην ουσία το 2009 ήταν η πρώτη χρονιά της μονομάρκας ελαστικών στα MotoGP κι αυτοί που είχαν κάνει την προεργασία τους (βλέπε την μεταπήδηση του Rossi στην Bridgestone στα μέσα της περασμένης σεζόν) είδαν πιο σύντομα τα αποτελέσματα.

Επόμενο άρθρο »

Bridgestone: Νέα δεδομένα για τα ελαστικά των MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Aναβλήθηκε το Ιαπωνικό Grand Prix

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα